Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Jak už plyne z názvu seriálu Vražedná čísla (Numb3rs), je jasné že se nejedná o klasickou kriminálku, ale o hit poslední doby. FBI si neví rady se složitými zločiny v Los Angeles, a proto agent Don Eppes si přizve na pomoc svého bratra profesora matematiky Charlese Eppese. Proč matematického profesora? Díky Charliemu nadání na čísla a vzorce dokáže sestavit pro hledaného zločince unikátní rovnici, která pomůže dopadnout pachatele. Aby děj nebyl matematickou kriminálkou strohý, nebo nudný je doplněn vtipnými scénkami. Ten to seriál je pěknou ukázkou kombinace kriminálky a vědy (občas sci-fi). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že bych viděl poctivě všechny díly, ale i z těch několika, které jsem měl tu čest zhlédnout, jsem usoudil, že je to příliš diskutabilní a mnohdy až pitomé. Věřím, že v některých případech je možné postupovat matematickými výpočty, ale v reálném světě to funguje jinak. Námět zajímavý, ale těžko uvěřitelný. Navíc musím přiznat, že většina hlavních aktérů mi nebyla sympatických. Prostě nic pro mne. 40% ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Asi najznámejším faktom, ktorý o tejto sérii "presiakol" medzi pospolitý ľud je skutočnosť, že ju produkoval aj RIDLEY SCOTT. Keďže ja osobne na väčšine jeho opusov "neulietavam", nebude tento fakt príliš ovplyvňovať môj minikomentár. :-) Aká je zápletka ? ROB MORROW je Don Eppes, elitný agent FBI a ako mnoho iných televíznych agentov, aj on rieši najrôznejšie prípady a kriminálno - teroristické prečiny. Originálnym prvkom zápletiek je ale Donov "spolupracovník", geniálny matematik a fyzik Charlie (DAVID KRUMHOLTZ). A len tak mimochodom je to jeho brat. Všetky zapeklité prípady pomáha Charlie rozuzliť pomocou matematicko - fyzikálnych vzorcov, chemikálnych definícií a štatistických teórií. Občas sa do prípadu zapletie aj Charlieho kolega Dr.Larry Fleihardt (neodolateľne "pošahaný" PETER MacNICOL) a Alan Eppes (JUDD HIRSCH), otec tejto "podarenej" dvojky. NUMB3RS sa skrátka pokúša konkurovať inteligentnému megahitu "C.S.I." a ja len dodávam, že veľmi dôstojne. Poznámka na záver: Veľmi ma zaujíma kedy naše ctené FREE-TV túto sériu uvedú, a ešte viac som zvedavý aký nezmyselný český/slovenský názov jej prischne. :-) (15.11.2005) SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 3.11.2007 (5.11.2007) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je bomba. Dalších pár dílů už se začne člověk trošku nudit. Po +- dvacátém dílu už je to pořád jedno a to samé. K tomu mi přijde, že kromě těch prvních několika dílů, které byly opravdu skvěle promyšlené, byl zbytek tak nějak splácaný a náhodný, že to s realitou mělo málo společného. 55% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Geniálny to kus, ktorého dokazovacia metodika disponuje snáď najväčším zábavným potenciálom spomedzi všetkých "reálnych" kriminálnych seriálov dneška. Strategicky zvolený sympatický mastermind rozplieta pomocou hyperkonštruovaných teórií a štatistík postavených na prešpekulovanom systéme zvrátenej matematickej kauzálnosti a logiky tie najkomplikovanejšie prípady. Pytagoras by mal z nás radosť. A na svoje si prídu aj fanúšikovia konšpiračných teórií, že vláda zamestnáva ľudí, ktorí pomocou štatistiky dokážu predvídať každý náš krok. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Postavu Davida Krumholtze oslovují všichni Charlie, pouze jeho kolega Larry mu občas řekne Charlesi, a to v případě, kdy mu chce sdělit něco důležitého. (Greg)
  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)

Reklama

Reklama