Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

draggo 

všechny recenze uživatele

První série byly výborné, ale jak zmizel Mandy Patinkin tak to šlo do kytek. Ale ty začátky se opravdu povedly, tehdy jsem si nenechal utéct jediný díl. Zajímavé, napínavé, překvapivé... A k tomu příjemný vyšetřovací tým. Taky mě potěšilo, že se to rochu více zabývá i samotným pachatelem, jeho myšlenkovými pochody atd. (i když je škoda že to nejde víc do hloubky). Nedávno jsem si to ale pustil znovu a byl jsem zklamán, byla to už docela nuda, chyběl tomu ten švih co to mělo dřív. Hodnocení je průměrem všech sérií. /viděno v TV: 75% a 4*/ ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál i když pro mě zbytečně dost propagovaný. Hrůzu nahánějící případy skoro až abnormálně proveditelné, ale proveditelné. Ani se nedivým, že děcka v Americe tak blbnou....a potom sami střílí po spolužácích ve škole. Pro mě jeden z oblíbených detektivních seriálů. Mám ráda krváky a krimi, tak proto :o) ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

Série s Gideonem vynikající. Následný náhradník mi nesedí (a to jsem se dlouho snažil). Postupné slábnutí kvality scénářů, pak přeobsazení některých klíčových rolí, které se vůbec neosvědčilo a následný marný návrat ke skoro původní sestavě, ale s úmornými a vysvětlujícími epizodami, jak pro opožděné. Tak končí jeden z nejtemnějších krimi-seriálů. Škoda. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Kdyby Justice League fungovala bez masek, mohlo by to vypadat podobně jako MYŠLENKY ZLOČINCE. Stejně jako pro komiksové superhrdiny, i pro psychoanalytický tým Aarona Hotchnera jsou rutinní záležitostí ty nejbizarnější případy. I zde se setkáváme s partou odborníků, kteří svými schopnostmi působí mnohdy až "nadpozemsky", v pravou chvíli jsou ale schopni a hotovi ukázat kousek obyčejného lidství, nějaké to "srdíčko pro diváky". Je to něco jiného než C.S.I. model a osobně se mi to zamlouvá víc. Závislost na psychologickém profilování vraha nutí tvůrce k vymýšlení mnohem "chytlavějších" zločinů z hlediska námětu (jelikož C.S.I. model odhalí všechny náležitosti a "narativní" odbočky zkoumaného zločinu až v samotném závěru). I když, každá série má své - C.S.I. model je zase vystavěn na co nejbizarnějším provedení daného zločinu, což vede k velmi komplikovaným zápletkám. Je to podobné jako srovnávat klasický román a modernistickou prózu. Ve finále pro mne MYŠLENKY nad C.S.I. vítězí vypravěčským drajvem, i když - vážně to nejde tak docela srovnávat. ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Já si výrazně dovolím nesouhlasit s některými významnějšími lidmi, kteří komentovali. Narozdíl od CSI:(Nějaké město) zde vidím konečně nějakou originalitu. A ona originalita spočívá v oboru, který mě fascinuje. Psychologie. Profilování pachatele a jeho následné nalezení je dle mě vyvedené. Je tu ono zaměření na způsob dopadení pachatele, které mě ani po více zhlédnutých dílech neomrzelo. Což u CSI říci nemůžu...to sice oplývá zajímavými případy, chybí jim ale ta správná chutná poleva, která mě donutí těšit se na každou další porci. Přidám-li si k tomu sympatický kriminalistický tým, pak se rozhodně jedná o můj nejoblíbenější krimi seriál. Snad jen některé typicky americké scény jsou na obtíž. Což je jen drobná vada na kráse, která se dá přežít. ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Herec Joe Mantegna sa v skutočnosti kamaráti s bubeníkom Beatles Ringom Starrom. Tvorcovia to využili, a tak má jeho postava na stole ich spoločnú fotku. (krasomama)
  • V každej časti Myšlienok Vraha sa objaví citát nejakej známej osobnosti. (Aberforth)
  • Producent a scenárista Jim Clemente počas svojej kariéry v FBI absolvoval okolo 500 letov na miesta činu a prezradil, že FBI ani náhodou nemôže dopriať jednotke behaviorálnej analýzy súkromné lietadlo. Lietali vždy druhou triedou ako bežní cestujúci. (krasomama)

Související novinky

Reklama

Reklama