Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 1

Recenze (422)

Fleinka 

všechny recenze uživatele

O tom, jak se vkus a mínění o filmech a seriálech evolučně mění. Ze začátku byl pro mě tento seriál další kriminálka a hodnoceno třemi hvězdičkami, po čase se propracoval na mého favorita mezi kriminálkami. I přesto,že je stále trošku pro forenzní vědce sci-fi, je reálnější a vychází s opravdových poznatků vědy a zachovává si vtip. Proto si zasloužil o to,že jsem se začala na něj dívat častěji a raději. I přesto,že mi byla Temprence značně nesympatická a zkostnatělá přišla jsem ji na chuť až ve druhé řadě. Zato Bootha a Hodginse s jeho slizem a brouky jsem milovala od prvního dílu :D. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jedinečný seriál z krimi-mysteriózna.Nikdy jsem neslyšela,že by bylo něco podobného alespoň z poloviny skvělého jako je tento seriál existovalo.Perfektní i když naprosto odlišná dvojice Kůstka a agent Booth.Oba k sobě ale tak nějak patří a mezi nimi je prazvláštní pouto,které předvídatelně přeroste v něco více než jen dobré přátelství.Doufám,že neupadne poutavost a dramatičnost zároveň s vtipnými a dojemnými momenty ,protože to by mě hodně mrzelo. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Už od prvního dílu to vypadá na dalšího bratříčka do rodinky CSI, NCIS, Crossing Jordan atpd., akorát s divnou ženskou a stárnoucím a mohutnějícím Angelem a strašnou doprovodnou muzikou. Nejen kvůli svojí drahé doufám, že se to zvedne:) Potenciál tu je, ať už ten nastíněný hlavní příběh s rodiči doktorky...ehm, prostě doktorky, nebo srovnání a vzájemné obohacování obou hlavních postav díky jejich hodně rozdílnému postoji k životu, praxi, a tak vůbec. Ale to s minulostí armádního odstřelovače je fakt trapný pokus:P Nicméně ne tak trapný jako ty občasné úlety v překladu, které se s železnou pravidelností vrací v každém díle... Mimochodem, jestli se stejně tak díl co díl dočkám od nepříliš přesvědčivého moralizátora Davida Boreanaze nějakého toho rádobykontroverzního antimainstreamového ideového výbuchu, budu nucen vystavit Bones většímu posměchu než doposud:) Kvalita dílů dost výrazně kolísá a celkově z toho vyjde jenom další z mnoha seriálů. 60% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Vskutku zábavná seriálová mašina naprieč konvenčnejším laboratórkam alá CSI. Rovnako ako tam, i tu je každá epizódka rozpracovávaná, technologicky aj precízne zhotovená. Až do špiku kostí :). Tým nemyslím jej vynaliezavú anabázu vyšetrovacích praktík pod taktovkou našich kvázi hrdinov. Tí pochopiteľne upletú bič snáď zo všetkého možného, pričom každá maličkosť rozhoduje v ich prospech. Lenže z tých pekných, kvetnatých rečí musí v človeku vzbudiť falošný pocit odbornosti, ktorou je systémová schematickosť doprevádzaná a čo analyzuje. Rýchly strih a super tempo je toho jasným dôkazom. Navyše, seriály obecne veľmi nemusím. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Další z řady stále se množících kopií CSIčka a jeho "forenzního" vyšetřování. Tentokrát ovšem narozdíl od mnoha zbylých plagiátů alespoň kvalitně. Hlavní rozdíl tkví jednoduše v tom, že charaktery se tu rozvíjí a celý seriál spojuje i jistá hlavní dějová linka, která se některými epizodami proplétá. Případy jsou nápadité, mezi ústředním duem to správně funguje a přídání vkusného černého humoru také této sérii neuškodilo. Nadprůměrná kriminálka, ale rozhodně nic originálního či objevného od tohoto seriálu nečekejte. ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • V epizodě Mrtvý v časové schránce (2007) Booth (David Boreanaz) před Temperance (Emily Deschanel) říká, že byl sportovec (americký fotbalista). V této epizodě se Booth zmiňuje, že byl sportovec, a Temperance položí překvapivě otázku, zda byl sportovec. Jak ale víme z epizody Mrtvý v časové schránce, Temperance věděla velmi dobře, že Booth byl sportovec a rozhodně by neměla být tak překvapená. (PatrikP4)
  • Existuje fanouškovská teorie, že agent Booth (David Boreanaz) je reinkarnace upíra Angela, kterého hrál David Boreanaz v seriálu Buffy přemožitelka upírů (od r. 1997) a v jeho spin-offu Angel (od r. 1999). Tvůrci to vyvrátili. (ČSFD)
  • Landis Collar (John Pyper-Ferguson) hovorí, že zavraždená Diane Sidmanová bola členkou "Large Hadron Collider tímu". LHC je Veľký hadrónový urýchľovač umiestnený v podzemnom tuneli v tvare kruhu s obvodom 26,5 km, ktorý sa nachádza na území Francúzska a Švajčiarska. LHC bol spustený v septembri 2008, no kvôli nečakaným problémom iba na niekoľko dní. V čase vysielania tejto epizódy LHC nebol v prevádzke, pričom k jeho opätovnému spusteniu došlo až koncom marca 2010. Landis Collar ďalej spomenie, že kvôli smrti Diane sa objavenie Higgsovho bozónu (tzv. "božskej častice") zdrží mesiace. K objavu Higgsovho bozónu napokon došlo až v roku 2012. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama