Traja priatelia sa počas svojej cesty z Chicaga domov ubytujú v osamelom moteli. V krátkom čase zistia, že ktosi sleduje každý ich pohyb a má v pláne oveľa viac. Namiesto odpočinku ich tak čaká boj o vlastný život... (lusa)
Kupodivu nikterak špatný prequel. Podařilo se poměrně dobře převzít největší přednost prvního dílu, tedy příjemně béčkovou atmosféru a logické jednání postav obětí. I scenárista odvedl vzhledem k okolnostem a žánru celkem slušnou práci - tím chci říct, že ačkoli se jedná o prequel, není zas až tak jisté, jak to skončí. Celkově nabízí Vacancy 2 ucházející zábavu, a ty, kterým se líbil první díl, by neměl výrazně zklamat. Je to v podstatě to samé.
Jsem potěšen. Není to takový kopírák jak jsem se obával. Dvojka se soustředí na víc z vrahů a zákulisí jejich týmové hry, je to spíš příběh vrahů než obětí samotných a právě to se mi nejvíc líbilo. První třetina je tak výborně rozjetá, ale poté to spadne do průměru. Dalo se z toho vytřískat mnohem víc, pořád ale slušný. If you need anything, don't hesitate to scream.
Horrorový sequel, ktorý svojmu áčkovejšiemu predchodcovi nerobí vôbec zlé meno. Najpodstatnejším faktom, ktorý spravil môj dojem z filmu uspokojivý bol, že tvorcovia si dali záležať na snahe v absencii nezmyselných a nelogických scén, pretože som si nemusel každú chvíľu hovoriť, že prečo zase spadla, keď utekala pred vrahom, prečo, keď mala byť ticho, zrazu kopla do súpravy hrncov a každý v okruhu piatich kilometrov by hneď zistil, kde as nachádza, či podobné veci, ktoré ma vedia poriadne vytočiť. Takže spokojnosť, občas nejaká brutalitka, trhlo ma tiež zopár krát a nemusel som pretáčať. Kamera a hlavne strih boli fajn, hlavne je to celé poriadne a právne krátke a herci, hlavne hlavná obeť sa tiež v kričiacich a revajúcich scénach slušne krotila. 65%.
Ak sa vám páčila jednotka tak u dvojky nebudete sklamaný. Je to skoro to isté s pár zmenami. Som sa až čudoval, že ako ma môže baviť pozerať skoro na to isté.. ale.. má to solídnu atmosféru, napätie tiež, vraždy boli tak isto. Nič viac do Video filmu neočakávam a Vacancy 2 ma skôr prekvapil než by ma mal skalmať. Kedy som mal byt trochu kritický tak, tvorcovia by sa mohli s dejom aj trochu pohrat.. škoda, že ked je to prequel tak sa hned držia dopredu jasnej dejovej línie. Ale ako som už napísal nesklamalo, potešilo 55%
Tak velmi by som to nepovažoval za odpad aj keď jednotka bola za 4 hviezdičky, dvojka je na takej istej úrovni len o niečo slabšie 3 hviezdičky. Atmosféra je tu priemerná, herci tu sú v pohode hlavne to dievča, máme tu 3 zabijakoch najhorší z nich je ten ktorý zabije hneď na začiatku jedno dievča a potom sa pripojí ktým dvom a bude im vypomáhať s obeťmi. Nuda tu vôbec neprekypuje čo je len dobré a je to skvelý nástupca po vydarenej jednotke i keď o niečo slabší.
...trochu přechcaný konec, jakoby si tvůrce až na poslední chvíli uvědomil, že prequel nemůže skončit všelijak...chci však zdůraznit jednu věc, v tomto žánru není přece podstatným průšvihem iracionální chování postav.. vždyť i na pochybném počínání charakterů pod bičem teroru se daří vystavět solidní horror...Tím nejvyznamějším debaklem, který jsem na First Cutu spatřil je ona naprostá nevěrohodnost herců.. přece nelze naverbovat takový casting, kterému nevěříte psychické utrpení v situacích, které si panický strach žádají, ... nebo například přeživší slečna si vysedává v antonu s výjevem bez jediného náznaku psychické újmy...no to přeci né... resumé: V2 je slabší flick, který tlačí pod průměr herecké výkony i lajdácky zvládnutá atmosféra...3/10
Vacancy 2 je filmem, který postrádá jakýkoliv nový nápad. Ničím nepřekvapí a nakonec jsem byl i rád, že jsem to ve zdraví dokoukal. Na hranici 1* až odpadu. Tu hvězdu snad za to, že jsme se dozvěděli jakže to všechno začalo.
Video film, ktorý mal čo robiť, aby dosiahol aspoň úroveň svojho staršieho brata. Na pľac poslali hrať nevýrazné „kyslé ryby“ a prvá polovica bola ukážková prácička profesionálnych amatérov. Po polčase sa tá kopa pohyblivých obrázkov aspoň trošku rozbehla, no smerom, ktorým behajú tisíce podobných priemerne podpriemerných "bu-bu" filmov. 49%
Po celkem vydařené jedničce, přichází dvojka, která nám ukazuje události, které se odehrály před jedničkou a které také nastartovaly celé tyto "hrátky". A musím říct, že to je děs běs. Ani špetka logičnosti v tom není a pokud jde o samotný děj, tak ten stojí za starou belu. Napětí kazí tragické scény. Pěkná herečka, to bylo asi to jediný, co stálo za to. [2/10]