Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (133)

watchtower 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Odpad. Klišé, patos a kýč. Pominu-li děj přitažený za vlasy a neskutečně ochotnické výkony vnoučka Rákosníčkové jak z nedělní polední pohádky, tak strašně tahala za uši rádoby hravá, ale hlavně neskutečně zbytečná přimixovaná hudba. Proč si mafián najímal na špinavou práci neznámé nevyzpytatelné bezďáky, když má spolehlivé gorily co bez dlouhých keců sprovodí ze světa jednoho z nich. Toyota Landcruiser je asi typické auto českých skorobabiček. Pomiňme že byla právnička a mohla si na něj vydělat, přesto bych ji raději viděl třeba ve Wartburgu. Naprostý nesmysl s nočním natáčením vraždy mobilem (Kostka natáčí nastojáka, ale v notebooku to je v perfektně kvalitním 16:9 takřka FullHD rozlišení), kdy musel být od mafiána asi tak metr. Završeno sladkým finále kdy chudáček vnouček dobře vsadil a vzápětí ihned bez jakýchkoliv obstrukcí inkasoval, aby vystřídal fáčko snad ještě po detektivu Tomsovi za fantomasovského Citroëna. Se divím, že s tím ještě neodjeli do západu slunce. Po druhém dílu: 1 hvězda - v kontextu televizní tvorby ČT. Obětoval jsem se. Děj byl uvěřitelnější a možná právě tohle měl být první díl, aby diváky zbytečně neodradil. Nicméně pár věcí tam dost tahalo za nohu - nějak se mi nechce věřit, že v nějakém zapadlém Kostelci (kde se nic neutají) mají gay klub, Preiss si tam klidně vrká na ulici s cukrářkou a hlavně se tam všude po městě motá Jiřka s poldíkem jako by je nikdo nemohl vidět. A ještě právě ten "nenápadný" Citroën. Preiss ale výborný, dokonce i stará Rákosníčková byla docela v poho. Jen ten polda vnouček.... Ten jako by byl "pohádkovej". Strašně mně provokuje jeho projev. Naivka, hodňousek a milášek. Po pátém dílu: 2,5 hvězdy Viděl jsem i 3. a 4. ale nestálo to za comment, furt dokola. Pátý díl mi ale vadil nejméně a měl docela logiku, tedy až na tu tipařku, to byla berlička. Celkově tedy milostivá 1*. ()

Sovak 

všechny recenze uživatele

Bohdalku znám nejlíp jako bavičku ze scén (scénka s Šípem a františkem z Assisi třeba, nebo trhovkyně to je ta s tím mužem z televarieté ) Moc sem nevěděl co od ní čekat v roli advokátky v důchodu !? To tu ještě nebolo. Že zvládá vážné role sem věděl ( viděny i některé jiné filmy s bohdalkou ). Dobrá detektivní série. Kam se hrabou americký seriály s jejich týmama a prostřihama. Nejlepší díl: Archiv Felixe Burgeta. Bohdalka v dvojroli? promiň?! koncert! za dvojroli dávám plnou nálož. ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická tvorba pro prázdninové večery (kdy se málokdo dívá na TV). Dámy po sedmdesátce možná budou nadšeně aplaudovat, publikum jiné věkové kategorie najde mnoho much. Mě osobně lehce infantilní pojetí příběhů dr. Kalendové nevadí, po třetím shlednutí celé série už ani neproklínám jejího dementního vnuka s úsměvem a výrazem typu "navždy debil". Prostě zakázka na klíč, líbivé, středoproudé až stereotypní. Na druhou stranu - proč ne? Občas jsem se i upřímně zasmál. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád čekám, že se seriál nějakým způsobem rozjede, ale nese ve stejném duchu jako první díl. Je sice príma, že se Jiřina Bohdalová jako babička snaží pomoci svému vnukovi, převléká se za nejrůznější postavy a řeší tak jednotlivé detektivní případy, ale když už to udělá dvakrát, třikrát, tak už to nepůsobí vtipně, ale zbytečně a trapně. Vždycky si k seriálu v klidu sednu a očekávám nesplnitelné. Jediné, čeho se ve své blaženosti dočkám, je že na mě působí jako silný uspávací prostředek. ()

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč jsem se na to vůbec koukal a nedržel se svého pravidla: "České seriály vysílané na ČT a Primě ignorovat!" Je fakt, že v tomto seriálu hraje spousta kvalitních českých herců - Schmitzer, Dvořák, Hrušínský, Němec a další, ale stačí jeden ignorant a celé je to k ničemu. Ne, nenapadá mě jiný výraz, kterým bych mohl popstat Václava Jílka. V celé první epizodě není jediná jeho replika, kterou by nezahrál směšně nebo aspoň trapně. Další problém vidím ve stupidním námětu a ještě stupidnějším ději. Vždyť o čem celý první díl byl? Že Hrušínský hledá někoho, kdo oddělá jeho nepřítele... Ale proč sakra nepoužije ty dva, kteří pak zabijou třeba toho Dvořáka, a hledá někoho jiného, navíc mezi bezdomovci? To nedává žádný smysl! No a poslední, co bych zmínil, jsou drobné filmařské chyby. Například, za ukázkově dementní chybu, považuji to, že na mobil Josefa Dvořáka přišly těsně za sebou dvě SMS, jedna od Jiřiny Bohdalové, druhá od Jana Hrušínského, a obě byly ze stejného čísla :-D ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • V čase 01:06:30 lze vidět, že SMS odeslaná od Oldřicha Vondrejse (Josef Dvořák), která Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) přišla na mobil, byla odeslána z telefonního čísla +420721873007. O chvíli později přijde Oldřichovi zpět od Květy odpověď, ale opět ze stejného čísla. V další scéně odesílá Aleš Truxa (Jan Hrušínský) SMS Oldřichovi. Ta mu přijde opět z totožného telefonního čísla. (David7)
  • V páté epizodě policie včetně Kamila Kalendy (Václav Jílek) udělá razii do domu, kde by podle nich měla být vězněná doktorka Kalendová (Jiřina Bohdalová). Když akce skončí neúspěchem, odjížní Kalenda spolu s kolegy autem. Náhle se rozhodne, že u domu zůstane a bude jej sledovat. Vystoupí a přejde do svého auta, jež je připravené na vhodném místě, přestože by neměl tušit, že mise bude neúspěšná. Rovněž by bylo nelogické odjíždět s kolegy, pakliže měl k dispozici automobil. (dmk)
  • Režisér seriálu Zdeněk Zelenka velmi rád spolupracuje s Jiřinou Bohdalovou, ani tento seriál nebyl výjimkou. (vyfuk)

Reklama

Reklama