Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Zajímavosti (27)

  • V páté epizodě policie včetně Kamila Kalendy (Václav Jílek) udělá razii do domu, kde by podle nich měla být vězněná doktorka Kalendová (Jiřina Bohdalová). Když akce skončí neúspěchem, odjížní Kalenda spolu s kolegy autem. Náhle se rozhodne, že u domu zůstane a bude jej sledovat. Vystoupí a přejde do svého auta, jež je připravené na vhodném místě, přestože by neměl tušit, že mise bude neúspěšná. Rovněž by bylo nelogické odjíždět s kolegy, pakliže měl k dispozici automobil. (dmk)

Ach, ty vraždy! - Zabijáci doktorky Kalendové (2010) (epizoda) (E01)

  • V čase 01:06:30 lze vidět, že SMS odeslaná od Oldřicha Vondrejse (Josef Dvořák), která Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) přišla na mobil, byla odeslána z telefonního čísla +420721873007. O chvíli později přijde Oldřichovi zpět od Květy odpověď, ale opět ze stejného čísla. V další scéně odesílá Aleš Truxa (Jan Hrušínský) SMS Oldřichovi. Ta mu přijde opět z totožného telefonního čísla. (David7)

Ach, ty vraždy! - Hřích profesora Sodomky (2010) (epizoda) (E02)

  • Inkriminované choulostivé fotografie pořizovali studenti asi ze 3-4metrové vzdálenosti ze dvora, v mobilu však byly vidět detailní fotografie a chyběly i okenní rámy domu, které tam nutně musely být. (sator)

Ach, ty vraždy! - Proces doktorky Kalendové (2012) (epizoda) (E07)

  • V čase 1:19:56 přijde Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) SMS. Poté, co ji otevře, má na mobilu aktuální čas 11:43 a čas odeslání SMS 11:42 dne 1. května 2011. Nicméně e-maily, které Kalendová čte v čase 1:03:57, pochází až z roku 2012. V SMS se také nachází překlep – namísto slova „nehledejte“ je v SMS uvedeno slovo „nehlejte“. (David7)

Reklama

Reklama