Reklama

Reklama

Lovec: Zimní válka

  • USA The Huntsman: Winter's War (více)
Trailer 3

Děj snímku Lovec: Zimní válka se zčásti odehrává v době, kdy ještě Sněhurka nebyla na světě a královna Ravenna (Charlize Theron) tak může bez obav diskutovat s kouzelným zrcadlem o tom, kdo že je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou (Emily Blunt), která je v očích Ravenny příliš měkká. Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa. Kvůli tomu začne na svých taženích unášet děti a z nich pak vychovává nelítostné válečníky. Takovými rekruty byli i Erik (Chris Hemsworth) a Sára (Jessica Chastain), kteří z řad bojovníků armády Ledové královny vybočují svými schopnostmi a také vzájemnou náklonností, jež se v téhle zemi považuje za největší zločin. Trestem pro Erika je ztráta Sáry a vyhnanství. Z něj vede cesta přes porážku jeho bývalé velitelky. Ta se však chystá zmocnit kouzleného zrcadla sestry Ravenny a s ním pak bude prakticky neporazitelná. Erikovi by se ho muselo podařit ukořistit dřív. Jenže jak může neobyčejný smrtelník uspět v souboji proti dvěma sestrám, z nichž jedna je nebezpečnější než druhá? (CinemArt)

(více)

Videa (25)

Trailer 3

Recenze (424)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem to, co jsem čekal. A i když jsem nečekal moc, vlastně je to fajn. Lovec: Zimní válka ničím nepřekvapí, rozhodně ne tedy příběhem a zvraty, ale jako pohádková fantasy jednohubka je to celkem fajn. Hlavně tedy kvůli herecké čtveřici. Hemsworthovi bouchač se sekyrami sedne a role ho do žádného velkého herectví netlačí, Theron si záporačku užívá, Emily Blunt zvládá vzbuzovat strach i lítost (v rámci možností a žánrových mantinelů pochopitelně) a Jessica Chastain je sexy, i když seká lidem ruce. Triky se celkem podařily a během těch necelých dvou hodin se na plátně pořád něco děje, takže nuda se nedostaví a ten hlásek, který vám šeptá, že vlastně koukáte na úplně zbytečný film, není nikdy tak hlasitý, abyste ho museli brát vážně .Celkově z toho vylezou dvě hodiny nadprůměrné pohodová zábavy se solidním množství zručně natočené akce a fajn dobrodružnou atmosférou. Jen ten trpasličí humor se malinko míjí účinkem. Celkově žádný zázrak, ale celkem fajn podívaná, které vedle jedničky obstojí víceméně bez problémů. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu filmu výrazné zlepšení, tzn. místo totálně přeplácaného wtf nesmyslu je tady genericky působící povrchní fantasy, na kterou člověk po pěti minutách zapomene. Nicméně nevím, jestli jsem v nějaké sentimentální náladě nebo co, ale docela se mi líbily ty stylizované obrazy, ve kterých dominovaly kontrasty bílé, stříbrné a zlaté, a později i s přídavkem černé. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

„Zrcadlo, zrcadlo on dz uól, která slaboduchá pičovina je nejotravnější of dzem ól?“ zeptal se verbal polyglotně. „No to je přece jasný, vole,“ nezaváhalo zrcadlo „umělohmotných, trapných, sterilních, ubohých a narychlo splácaných nenápaditých kokotin za každou cenu jsou hlavně díky Dyznymu on dz uorld tři prdele, ale tohle je, kurva, fuckt velesračka!“ „No jo, no, že já, debil, jsem se nezeptal předem,“ pokýval verbal smutně hlavou. „Ale jestli tě to aspoň trochu potěší, pořád jsi nejkrásnější, verbale!“ dodalo úlisně zrcadlo. „Původně ti sice kapku dýchal na hrb Klůny, nicméně už je to dědek a pro sichr jsem ho ještě otrávilo Nespressem. Takže ten sendvič s Emilkou a Teronovic Karlíkem, který sis u toho pořád představoval, aby ses neunudil xmrti, by mohl docela dobře klapnout!“ „Představoval, představoval,“ odvětil verbal zasněně, přičemž si, jakoby bezděčně, uhladil pečlivě nagelované skráně, „a byl to asi jediný kulturní zážitek z tohohle tupého odvaru. Avšak náhle se k nám s holkama přisrala do džakuzy ta odporná kožená obluda Džesika Čestejn, v tu ránu mě přešla chuť na šťouchané brambory a bylo po zápase. A i ti liliputi stáli tentokrát za vyližprdel, takže jsem neměl absolutně ke komu přilnout. Dokonce jsem byl natolik otrávený, že mě ani nerozveselilo přemítat, jestli by ten ochrnutý Blbec Homotór získal nějakou mimiku, kdyby mu do držky pustili dvěstědvacet!“ Zrcadlo se nasupeně zamžilo: „Tak zase trochu úcty, ne, dopiče??!! Vždyť jsem v tom hrálo! Nehledě na to, že mi to pár mentálů včetně Šádvela hustě oroštovalo. Ještě chvíli mě ser a v té soutěži krásy tě předežene i Krytinář.“ „Jen buď dál impertinentní,“ usmál se verbal škodolibě, “a mrdnu tě do frcu. Některý z nich si tě pak určitě hned koupí a bude si na tebe vymačkávat jebáky.“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $115miliónovTržby USA $48,390,190Tržby Celosvetovo $164,989,338Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,044,946Tržby za predaj DVD v USA $5,852,906║ tak toto až tak moc nevyšlo, veľmi nezáživná nepružná réžia, až príliš otrepaná príbehová schéma, zaujímavé herecké obsadenie takmer nemá čo hrať, mínusom sú aj niektoré súboje, ktoré sú zbúchané v zbesilom strihu, na druhú stranu to neotrávi ako Bohovia Egypta je to pozerateľné ale bez nejakého elementu ktorý by dodal punc zážitku, škoda /videl v kine 3D verziu: 55%/ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Lovec šikovně objímá příběh Sněhurky, tudíž se film obešel i bez účasti Kristen Stewart, která přece jenom nebyla zrovna vhodná volba pro "nejkrásnější ze všech". Vedle toho film září hvězdným hereckým obsazením, kde vedle Charlize Theron přibyly ještě Emily Blunt a Jessica Chastain. Bohužel je škoda, že tentokráte Theron nedostala tolik prostoru jako v prvním dílu. Nicméně když bych měl pokračování srovnat s jedničkou, tak se mi Sněhurka a lovec přece jenom líbila více. Přišla mi vizuálně okázalejší, neobsahovala takové množství přeslazených romantických linií (viz trpaslíci) a jak už jsem říkal, tak v ní byl věnován větší prostor Evil Queen (avšak i Ice Queen měla velký potenciál). Průměrné pokračování, na které se pěkně dívá a i se pěkně poslouchá (viz titulkový song Castle od Halsey), a které si sice na jednu stranu nedělá ostudu, ale i tak se z toho dalo vytřískat více. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 48,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 165 mil. (NIRO)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Jessica Chastain se vrátí k akci

Jessica Chastain se vrátí k akci

03.08.2018

Od jejího posledního akčního filmu Lovec: Zimní válka už uběhly dva roky, teď se ale hvězda nadcházejícího pokračování hororového hitu To Jessica Chastain (Velká hra) k akci vrátí. Zahraje si totiž… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Universal chystá Lovce a Mumii

Universal chystá Lovce a Mumii

02.08.2014

Studio Universal začíná sestavovat svoji filmovou nabídku pro rok 2016. Zatím pro nás chystá především pátého Bournea od Justina Lina (Rychle a zběsile 6), Warcraft od Duncana Jonese (Moon) a… (více)

Reklama

Reklama