Reklama

Reklama

V.I.P. vraždy

(seriál)
  • Česko VIP vraždy
Česko, (2016–2018)

Hrají:

Soňa Norisová, Patrik Děrgel, Jiří Dvořák, Jan Révai, Miroslav Vladyka, Martin Myšička, Jiří Hána, Jana Stryková, Tomáš Měcháček, Jitka Sedláčková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Detektiv Beran se vrací po dvou měsících mimo službu zpět na oddělení vražd a hned první případ ho zavede do komplikované VIP společnosti. Vyšetřuje vraždu významného advokáta Grégra, který zastupoval bohaté a slavné klienty a na jehož smrti má zájem hned několik lidí. Beranovou hlavní podezřelou se stává Klaudie Wolfová, úspěšná a známá spisovatelka krimi románů, která má nejen motiv, ale její poslední kniha navíc znepokojivě připomíná detaily jak Grégrovy vraždy, tak i dalších následných zločinů. (TV Prima)

(více)

Recenze (161)

Skuby47 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu hrubá, bylo to hrozné. Inspirace Castlem je do očí bijící, američtí tvůrci by je měli zažalovat. Udivuje mě nekritická propagace tohoto seriálu v televizi, protože je v zájmu Primy, aby se dívalo co nejmíň diváků. Herecké výkony otřesné, konečně při mizerných dialozích se ani nic jiného nedalo čekat. Detektivka – ani náhodou. Příběh postrádal napětí, vyšetřování se nekonalo, nebylo třeba, vyřešilo se to samo. Nasazení v neděli v hlavním vysílacím čase bylo trestuhodné. Bože, jak hluboko jsme klesli! ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

že je to slabá napodobenina Castle, to je fakt až o žalobu......lenže.....všetko, čo mi na ňom vadí, tu nie je......a asi dvakrát za epizódu sa aj zasmejem, nehovoriac o tom, že české/pražské reálie ma na rozdiel od amerických/newyorských neiritujú......nuž vlk v rúchu baraňom je dobrá voľba na najhoršiu nudu ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

V.I.P. vraždy nejsou kriminální seriál. Detektivní zápletky jsou více či méně pitomé a naprosto snadno prokouknutelné. Žádné realistické pátrání a zpracování důkazů zkrátka nečekejte. Napojení zápletky na svět (primáckých) celebrit a přímé odkazování na známá jména (třeba v dílu u vraždy kuchaře) je také místy kostrbaté a hlavně, kdo je zvědavý na primácké moderátory? Co tak drží seriál nad vodou jsou slovní přestřelky mezi Wolfovou a Beranem, kteří jako nesourodá dvojice poměrně dobře fungují. Soňa Norisová je sympatická a přemoudřelou spisovatelku jsem jí bez problémů věřila, u Děrgela už to bylo trochu horší. U tohohle seriálu je to trochu vítězství jednookého mezi slepými, protože Vraždy jsou jeden z mála komediálních(?) seriálů, který není o vztazích a to já oceňuju. Takže přivírám oči a hážu tři hvězdičky. Můj komentář na specifické problémy se sexismem se dá najít zde. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Seriály na Primě jsou ohromně zpropadené a všechny jsou si strašlivě podobné. Scenáristická přehlídka nesmyslů. Poprvé se ovšem zdá, že Prima najala relativně solidní kameramany a režiséra, ale rozhodně né dobré zvukaře. K tomuhle přidávám absolutně špatné obsazení hlavní role. Patrik Děrgel by byl opravdu snadno nahraditelný, protože jeho herectví bylo mnohdy skutečně tragické. To taková Soňa Norisová mi tam sedí dobře, ačkoliv ta její role je všelijaká. Ostatní figurky byly, tedy možná kromě Miroslava Vladyky nebo chvilkové účasti Martina Myšičky, až příliš opomenutelné, včetně otravných postav Jana Revaie a Jiřího Hány, nemluvě o Sandře Novákové. Opravdu to vypadá, že si naše komerční dvojka řekla - Všichni mají kriminálky, tak proč by jsme nemohli i my, prostě něco sesmolíme a lidi nám to, jako vždycky snědí. To vyjde určitě, ale pokud nám zbyla ještě alespoň nějaká soudnost, tak bychom se mohli jen trochu zamyslet, co je nám podsouváno. Případy 1. oddělení budiž vysvěceny, a nechť slouží jako novodobá Bible české kriminálky. 20% ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Před odpadem zachránilo toto dílo u mně onen díl, kde je docela bez obalu předveden velký protikorupčník, filantrop a miliardář Janeček. No a taky trochu musím konstatovat, že Soně Norisové to v těch brýlích seklo, ocenil jsem její celkovou vizuální prezentaci (její outfity), takže asi nejhezčí slovenská herečka této věkové kategorie, která navíc podobně jako svého času Emília Vašáryová díky bohu nějak tak nestárne.... ()

Galerie (381)

Zajímavosti (3)

  • Vždy před scénami z kanceláře vyšetřovatelů je záběr na policejní budovu, jež má vyklápěcí okna. Při záběrech z kanceláře jsou ale vidět klasická okna, otevírající se do stran. Scény jsou tedy natáčeny jinde. (rakovnik)

Reklama

Reklama