Reklama

Reklama

Nemocnice Chicago Hope

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1994–2000), 141 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

James Frawley, David Semel, Dennie Gordon, Mel Damski, Martin Davidson (více)

Hrají:

Mandy Patinkin, Adam Arkin, Christine Lahti, Mark Harmon, Hector Elizondo, Peter Berg, Jayne Brook, Vondie Curtis-Hall, Thomas Gibson, Roxanne Hart (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(141)

Obsahy(1)

Vteřiny, které rozhodují o životě a smrti. Personál nemocnice musí být připraven, osobní problémy jdou stranou. Nad vším bdí nesmlouvavý ředitel. (oficiální text distributora)

Recenze (96)

ivishka 

všechny recenze uživatele

No nejsem z tohoto dramatu z devadesátých let moc nadšená. Je to podle mě až moc vážné. Osobně jsem si zapamatovala díl,který byl o tom,že jakýsi doktor umřel při sexu s jednou kolegyní v tom přístroji :-D (s prominutím mě pobavilo jaké z toho udělali všichni drama).Velice mě na tom dílu pobavilo to, co řekla ta žena,která zažila tu smrt doslova na vlastní kůži a tak ji budu trochu citovat : "On mi řekl,že ho vzrušuje sex v nemocnici a že to nemůže dělat nikde jinde. Takže se v podstatě miloval s ní a né se mnou".Stokrát lepší je Pohotovost. ()

kacudzde 

všechny recenze uživatele

Seriál zajímavě kombinuje lékařské případy s osobními životy personálu velké nemocnice. Dobře vybranému castingu v první řadě jednoznačně kraluje Mandy Patinkin. Do nelehké role svérázného dr. Jeffreyho Geigera s komplikovanou povahou se vcítil dokonale a ještě v ní mohl využít svůj pěvecký talent. Každá scéna s tímhle mým nejoblíbenějším doktorem je skvěle napsaná, a nutno říci, že po odchodu tohoto bláznivého sympaťáka seriál hodně ztratil. Další zajímavou postavou je ředitel nemocnice (Hector Elizondo) a neurochirurg (Adam Arkin). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi som videl iba vzorky z prvých dvoch sérií. Tento seriál začal s veľkou pompou v polovici 90tych rokov na Nove a treba povedať, že splnil očakávania. Oproti konkurencii v podobe Pohotovosti sa jedná o seriál kľudnejší, s precízne napísanými scenármi jednotlivých častí, ktoré sú vypointované a vďaka výbornému castingu sa divák ľahko ponorí do diania v nemocnici. Ako seriál ďalej pokračoval, už neviem, dá sa predpokladať, že úroveň išla ako v mnohých prípadoch nižšie. ()

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Sledovala to máma, já jako malinká (přesněji o hodně menší a mladší než jsem dnes) se koukala s ní. Vzpomínám, jak Jeffreyho rušilo šustění kalhot, jak si hrál s vláčky a na jeho věčné hlášky. Ty čtyři hvězdičky jsou skoro všechny za úžasný vtip a charisma Mandyho, kterému sekundoval celkem dobrý Adam (možná proto, aby se ukázalo, co za šílence Geiger vlastně byl). Milovala jsem ho. Když odešel, seriál ztratil kouzlo a já ho přestala sledovat. Vím, že se tam zase vrátil, ale to už bylo dávno passé. Nikdy jsem to neviděla znovu, možná bych nyní změnila názor a hodnotila seriál jinak, ale nedostala jsem se k tomu, což je taky dobře. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tento seriál měl tu smůlu, že se potkal ve stejnou dobu s Pohotovostí. Já osobně jsem měla (mám) radši NCH, víc mi sedl jeho humor a situace. Je pravda, že po odchodu herců Mandy Patinkin a Peter MacNicol, trošku seriál ztratil šťávu a hlavně vtip, ale i tak je pro mě v top seriálech z nemocničního prostředí. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Mandy Patinkin (Dr. Jeffrey Geiger) opustil seriál ve 2. sérii, protože nezvládal být tak daleko od své rodiny. Natáčelo se v Los Angeles a rodinu má herec v New Yorku. (Bube1)
  • Mandy Patinkin (dr. Jeffrey Geiger) v rozhovoru o seriálu prohlásil, že natáčení bylo tak náročné, že když ho přijel na týden navštívit syn, tak se s ním sešel pouze na pár chvil. Bylo to hlavně proto, že se často natáčely až 4 epizody současně. (Bube1)
  • Herec Ken Jenkins si v seriálu zahrál dvakrát epizodní role a pokaždé se jednalo o jinou postavu. Nejprve byl hlavním hygienikem, který na čas zavřel nemocnici kvůli rozšiřující se bakterii (ve 20. epizodě 1. série - ''The Virus'') a poté hrál strojvůdce lokomotivy, který se nakazil TBC (ve 12. epizodě 6. série - ''Letting Go''). (Bube1)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Reklama

Reklama