Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tento film měl pro mě takový rozsah, že jsem se díky němu chtěl stát pilotem amerického námořnictva. Znělka zní mnoha lidem v uších ještě dnes. Mysteriozní drama s nádhernou právničkou, kterou by jste chtěli mít pár dní u sebe na posteli, aby jste ji vysvětlili jak se věci ve světě mají. Je snad usměvné a zajímavé hledání Jagova otce, kterému se něco stalo neznámo někde v letadle. Jeho syn po něm stále pátrá a tím se dostává do dalších tajuplných a nešťastných, někdy snad i smrtelně vystražných léček. Připomenu snad cestu v letadle a návštěvu muže u něj v domácnosti. Dal bych 5 hvězdiček, ale mrzely mě nepříjemná soudní jednání, z kterých jsem neměl dobrý pocit. Ale jinak se film jako takový, celkově zahraný a s postavami vybraný blíží 5 hvězdám. Dám je, ale kvůli tomu, že je to můj film, který jsem miloval jako dítě. Dnes se na to dívám více kriticky. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že takovou snůšku kravin už jsem dlouho neslyšela (a po zhlédnutí první řady musím říci, že ani neviděla) a protože i chlapů znám hezčích než Harmon Rabb jr. (nejen na plátně ale i v životě) taky celkem dost, projevila jsem při tomto svém hodnocení velmi vysokou ale skutečně velmi vysokou dávku shovívavosti. No, jsem si vědoma toho, že jsem blbá, ale když ono se na to fakt moc hezky kouká a přiznávám, že se mi to i líbí, jelikož mám pro bílé, šedé, modré, béžové uniformy jakousi slabost... :-)) ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Do té doby než se to zvrhlo v nechtěnou frašku - americký poručík lítá po celém Rusku a hledá svého otce, který byl sestřelen před cca 20 lety - bylo to aspoň koukatelné. Náborovost celého seriálu ani tak nevadila. Už jenom kvůli té znělce by se na ten seriál nemělo zapomínat, však na zbytek každého dílu klidně zapomenout můžete. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

23. října 1998: "Je to právě půl roku co jsem se zamilovala do Davida Jamese Elliotta. Babička má narozeniny. V Jagu padlo slovo Praha. Jak blízko jsou Mnichovice od Prahy!" S tímhle seriálem jsem strávila kus života. Dneska ho vidím jako průměr. .....I když po tom, co jsem se neuváženě podívala na jeden díl z nějaké nechci ani říkat kolikáté řady, tak tedy průměr, no, nooo, berte to jako rozkaz, majore. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mal som tento seriál veľmi rád a pred pár rokmi by som dal aj 5*! Stále to bola určitá propaganda amerického námorníctva, ale keďže som fanúšik súdnych filmov, veľmi ma to bavilo. Zlé boli, podľa mňa, akurát úvodné a koncové časti, kde sa tvorcovia nasilu snažili o "dejovú zápletku". Avšak nič nie je dokonalé. Resp. v americkom filme platí "aj z desať-krát vyvareného sáčku čaja, urobíš ďalší čaj". Tie posledné série, ktoré som mal možnosť vidieť už nemali vysokú úroveň. Nielenže sa v plnej sile ukázala Bushovská propaganda (11 09 01 robí svoje), ale seriál sa začal meniť na trápnu telenovelu a strácali sa zaujímavé prípady. Miesto toho sa opakovali už desať krát počuté príbehy a stále viac sa pokúšali o "dejovú zápletku". Ak by som nehľadel na posledné série, dal by som 4*. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Když se Tony, Gibbs a Abby baví o důkazech, zazní název baru „Benzinger“. Tony se zeptá, jestli se nejedná o kouzlo. Má na mysli kouzlo Brisingr z fantasy série „Odkaz Dračích jezdců“. (Karlosik_4)
  • Meg Austinová (Tracey Needham) má počas celej sezóny hodnosť "Lieutenant (junior grade)" („námorný mladší poručík“ - slovenský armádny ekvivalent je nadporučík). Medzi jej vojenské vyznamenania patrí Námorné vyznamenanie za zásluhy (Navy Meritorious Unit Commendation) a Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal). (koba)
  • Nadporučík Mic Brumby (Trevor Goddard) - dôstojník Kráľovského austrálského námorníctva - počas 4. série seriálu nosí vojenské vyznamenania (obrázok vľavo), ktoré boli zvolené nesprávne. Niektoré pochádzajú dokonca ešte z druhej svetovej vojny, alebo z iných vojenských konfliktov, ktorých sa reálne nemohol zúčastniť. Jeho vyznamenaní je celkovo tiež viac, než by za svoju kariéru skutočne mohol získať. Tvorcovia seriálu si svoj omyl pravdepodobne uvedomili, pretože od 5. série nosí námorný nadporučík Brumby - bez akéhokoľvek vysvetlenia - úplne iné vyznamenania (obrázok vpravo). (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama