Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

JAG je akromyn pre Jadge Advocate General´s Corps. Zároveň je to i názov dvestodvadsať sedem dielneho amerického televízneho seriálu, ktorý sa na našich obrazovkách objavoval pod názvom "JAG - Vojenská generálna prokuratúra". Nebolo to špatne natočené a ani herecké výkony hlavných predstaviteľov neboli katastrofálne, ale ja som sa pri tom i tak vždy dosť hodne nudil. Major Rabb a jeho kolegovia z vojenskej prokuratúry, čo vyšetrovali kriminálne prípady na palubách lodí, ponoriek a lietadiel mi nikdy neprirástli ku srdcu. ** ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Bez Catherine Bellové by to bylo úplně k nekoukání. I takhle nejde o víc než o vymakanej náborovej seriál z prostředí stíhaček a letadlových lodí. Ale svýho času jsem viděl mraky dílů, a jediná scéna, která mi doteď uvízla v paměti, když Sarah MacKenziovou v jednom baru balila lesbička. Ale o tom ten seriál (bohužel!) nebyl. ()

Reklama

kukentipla odpad!

všechny recenze uživatele

O čem to je? Hlavní hrdina byl výborný pilot, pak zjistili, že je šeroslepej a tak se vrhl na dráhu právníka ve službách americké armády. S řešíním případů mu pomáhá neskutečně fešná kolegyně. Co já NATO? Zápletky jak z parodie ovšem myšlené vážně. Toporné herecké výkony všech zúčastněných. Dialogy z kategorie demence++. Tohle je neskutečně špatný seriál. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trocha vojenského patosu i hrdosti namýchaná v přijatelných dávkách do každého dílů. Hereckého osazenstvo je sympatické, je to celkem inteligentní i když ano - hodně televizní a uniformy jsou skutečně nažehlené precizně. Úroveň televizních seriálů se v dnešní době přeci jen hodně zvedla, nicméně s přivřením levýho oka k tomu, že JAG už 11 let stará záležitost - dávám hezkých 70%. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě zase tak moc nebavil. Popravdě to pro mne byla nuda k prasknutí. Mnohokrát jsem u těch pár epizod, co jsem viděl, zívnul a dokonce i zamžoural očima, jak moc mě to nebavilo. Obzvláště postavy byly víc, než jen profláklé polotovary, co nikomu nic neříkají. Ne, že by byl seriál vyloženě špatným, to zase ne. Kostýmy jsou skvěle, ale ten scénář, ten mě přímo ubijí. Scénář je přímo propagandou USA, jak je skvělá a jak válčí proti terorismu a že bychom si z ní měli brát příklad a bla-bla-bla (prostě je přemrštěný). Říká se, že pokud máte vynikající scénář, tak je nemožné udělat vyloženě paskvil. No tady je to asi obráceně s tím rozdílem, že se špatným nedokážete udělat něco dokonalého. Dvě hvězdičky. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Dopravné lietadlo, ktorým výprava cestuje do Južnej Kórei, vyzerá po pristátí inak, ako počas letu. Chýba tiež nápis spoločnosti "Oceanic." (koba)
  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)
  • Nadporučík Mic Brumby (Trevor Goddard) - dôstojník Kráľovského austrálského námorníctva - počas 4. série seriálu nosí vojenské vyznamenania (obrázok vľavo), ktoré boli zvolené nesprávne. Niektoré pochádzajú dokonca ešte z druhej svetovej vojny, alebo z iných vojenských konfliktov, ktorých sa reálne nemohol zúčastniť. Jeho vyznamenaní je celkovo tiež viac, než by za svoju kariéru skutočne mohol získať. Tvorcovia seriálu si svoj omyl pravdepodobne uvedomili, pretože od 5. série nosí námorný nadporučík Brumby - bez akéhokoľvek vysvetlenia - úplne iné vyznamenania (obrázok vpravo). (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama