Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Catherine Bell je jednoznačně to jediné, kvůli čemu jsem se na pár dílů tohoto seriálu podíval. Jen se musím usmát nad tím, kolik ústřední dvojice právníků JAGu stihla za tu dobu zásadních kauz, protože i takový Perry Mason by nad takovou hromadou práce jisté zezelenal a zrudl závistí :o) Ale to je osud seriálu a nelze ho brát až tsk vážne. Co má říkat třeba takový komisař Barneby z Midsomeru? Při tolika řadách, už by bylo vyvražděno půl Prahy, ale on je dál plný síly a stále je co vyšetřovat :o) lidí je pořád dost... ()

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Jako malej kluk jsem to zbožňoval. Mělo to chlápky v perfetních uniformách, stíhačky, akci, frajera hlavního hrdinu a jeho sexy kolegyni. Pak jsem to viděl po hodně letech a musel jsem zoufat nad mnohdy stupidním a nenápaditým scénářem, jalovými dialogy a občas neúnosnou mírou patosu. A to nemluvím o dílech, kde se řeší vzájemný vztahy nebo Rabb pátrá po osudu svýho taťky. ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 8 letech jsem viděl konečně závěrečnou epizodu a tak mohu ohodnotit. Řeči o tom, že je seriál náborovou propagandou a motá se okolo všech složek US army je jako vyčítat Dr. Houseovi, že se vše točí okolo lékařství. Jinou věcí jsou ovšem herecké výkony. Na Catherine a spoustu částí jejího těla se sice šíleně dobře dívá, ale žádné herecké výkony od ní nečekejte. Vykulené oči Harma pak začnou člověka srát asi tak od druhého záběru a to má seriál snad 10 sérií. Nebýt jednotlivé epizody tak repetitivní a ke konci opravdu nevařit naprosto z vody, hodnotil bych výše. Takhle dobrý tak na TV Nova v 90. letech. Podobný formát je doufám už naprosto přežitý. 59% ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Prezident USA prostřednictvím kongresu tímto slavnostně povyšuje JAG na pět hvězdiček do hodnosti Admirála flotily za celosvětový přínos stran vhledu do světa amerických ozbrojených sil, především pak námořnictva a námořní pěchoty. Tato hodnost, byť vyhrazena jen pro čas války a jen výjimečným seriálům, jako kupř. Friends nebo Simpsons, je seriálu JAG udělena za naprostou jedinečnost co se svého zaměření týče, stejně jako za nadstandardní kvalitu zpracování, vynikající herecké obsazení a saxofonová sóla prezidenta Clintona. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som miloval a považoval ho za najlepší a najobľúbenejší. Nezabudnem na dobu, kedy som ho v 90.tych rokoch pozeral so svojím otcom v televízií. Divák dostane možnosť nahliadnuť do systému americkej vojenskej justície, užije si hŕbu vojenskej techniky, akčné scény a hlavne sleduje osudy hlavných postáv, ktoré prechádzajú životným kolotočom s rovnakými odreninami ako každý z nás. Avšak najväčšími lákadlami, ktoré ma udržali v napätí, bola snaha Harmona nájsť svojho strateného otca a jeho vzťah k Sarrah. Musím priznať, že som im celý čas veľmi fandil a záverečný diel ma nesklamal. Skrátka ďalší z kvalitných seriálov, ktorý si stále ešte zasluhuje v televízii zreprízovať. No a Catherine Bell môžem poďakovať, že mi pomohla prežiť pubertu. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Počnúc 5. sériou seriálu patria medzi vojenské vyznamenania námorného nadporučíka Mica Brumbyho (Trevor Goddard) austrálske vyznamenania: Kríž za záslužnú službu (Conspicuous Service Cross), Medaila za účasť v bojovej operácii (Active Service Medal), Medaila za službu vo vojenskej operácii (Service Medal), Medaila za službu pre obranu (Defence Force Service Medal). Okrem toho k jeho vyznamenaniam patrí aj Medaila OSN za misiu UNTAC (United Nations Transitional Authority in Cambodia Medal) a saudskoarabská Medaila za oslobodenie Kuvajtu (نوط تحرير الكويت). (koba)
  • Námorného poručíka Laslavica - veliteľa špeciálneho oddielu námorných tuleňov - hral Christopher "Cade" Courtley, bývalý poručík amerického námorníctva, ktorý reálne slúžil v jednotke námorných tuleňov SEAL. (koba)
  • V jednej scéne má námorný nadporučík Mic Brumby (Trevor Goddard) výložky, ktoré prislúchajú hodnosti komandéra. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama