Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Na začátku dva týpci vyloupí banku, dostanou se do přestřelky s policií a ujedou. Jestli někdo čeká, jako jsem čekal já, že tohle bude hlavní zápletka filmu, tak je na omylu. Film totiž nemá žádnej děj, prostě po tom začátku dva poldové nasednou do auta a odjížděj na noční šichtu, povídaj si v autě, občas dostanou echo od centrály a někoho seberou. A zase nasednou a jedou dál...Korunu tomu nasazuje manželka policajta zelenáče, kterej je první den ve službě. Má totiž dva týdny před porodem, ale místo toho, aby přes noc odpočívala a spala, tak volá každou hodinu svému milému a chce slyšet, jak moc ji miluje. Prostě vítejte v Americe a nedivte se, že se roděj dementní děti. V závěru se přece jen dočkáme konfrontace mezi lupiči a hlavními hrdiny, kdy je za dvě minuty všechno vyřešeno a film bez ladu a skladu tím končí. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THERE IS THE WORLD INSIDE THIS SQUAD CAR AND THERE'S EVERYTHING ELSE OUTSIDE OF IT." ------------------ Kto niekedy čakal dôstojného duchovného nástupcu Training Day či Patroly (a nie len nejaký obyčajný povrchný film o polišoch a banditoch), práve sa dočkal a práve ho dostal. Psychológia postáv tu hrá veľkú rolu, na nej sa aj stavia, nedosahuje však úrovne vyššie spomenutých klasík, hoci priestor ísť do hĺbky bol. Atmosféra jednej temnej noci v špinavom Meste anjelov fungovala, zásluhu si berie mimo iného aj hudba. Ak Crown Vic videl David Ayer, rozhodne bol nadšený, jasal a možno aj slintal. Ja som tiež. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vo filme sledujeme jednu noc policajnej hliadky, ktorú tvorí ostrieľaný mazák (Thomas Jane) a nováčik (David Krumholtz). Typ filmov sa dá natočiť buď spôsobom, že všetky drobné línie nakoniec zaklapnú do väčšieho celku, ktorý dá filmu nejakú pointu, alebo ako film ktorý má divákovi sprostredkovať atmosféru mesta, policajnej driny a toho aký má tá práca na policajtov nich vplyv. Keďže tento film rezignoval na nejakú komplexnejšiu zápletku a tvoria ho len nesúvisiace epizódky, tak sa Joel Souza pravdepodobne pokúsil o ten druhý prípad. Ale bohužiaľ nie je David Ayer a na vlastnú kožu nezažil veci o ktorých rozpráva a pravdepodobne to len odpozeral z iných filmov. Chýba tomu špinavosť a drsnosť. Nejaká tá šokujúca scéna. Keď už sa tu objaví nejaký pošahaný drsniak (napríklad jeden z policajtov), tak jeho kecy šustia papierom. Takže aj keď má film zvládnutú technickú stránku a Thomas Jane podáva solídny výkon (ten nováčik je niekde medzi nevýrazným a otravným maníkom), tak film veľmi rýchlo začne nudiť. Keby sa film skrátil o pol hodinu v ktoromkoľvek mieste, tak by ste si to ani nevšimli. Len by to bola kratšia nuda. Akákoľvek policajná epizóda Third Watch je oveľa pútavejšia. 5/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A ja ze si pozriem Patrolu 2012 akurat s Tomasom Jnae -om. Aono vcelku jo, i ked Jane /Deep Blue Sea 1999/ nie je Gylenhaal, ze jo a nevie hrat. Herec je to ale masivny a nakecal toho hodne. Obycajne dialogy vo filmoch naprosto prevladaju, to dodrzuje aj tento film, David Krumholtz je len do poctu pri Jane -ovi : 75 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Originální na celém konceptu tohoto snímku není samozřejmě vůbec nic, jeden strávený den/noc, v policejním autě ve službě, při obsazení zkušený polda vs. bažant, takových podívaných tu bylo již dost a popravdě tato nepřináší ani nic inovativnějšího, nápaditějšího, či zajímavějšího, přesto všechno jde ve výsledku ale pořád o poměrně výraznou a působivou podívanou, která za sebou dokáže nechat diváka, spokojeného s přesvědčivými dialogy, syrovou atmosférou, působivě nekompromisním prostředím, s funkčním napětím, s mnoha velmi silnými scénami a emočně vypjatými emocemi a v neposlední řadě i s výraznými hereckými výkony. To vše je skutečně na vysoké úrovni a zpracováno stylem, že divák je na konci oné noci, respektive služby, prakticky vyčerpaný a znepokojený, jako ústřední policejní tandem, bohužel, výsledný dojem ale zásadně narušuje neustále kouskování a nedotažení určitých případů, scén a momentů, kdy jsem měl pocit, že toho ústřední noční hlídka tohoto filmu stihla za jednu směnu víc, než jiné hlídky za několik týdnů, což by tedy nebyl problém, ale ony jednotlivé incidenty a konflikty jsou tu jen nastřeleny a fofrem vyřešeny, takže se toho stane sice hodně, ale nic z toho nedokáže kvůli rychlému utnutí opravdu strhnout a posadit na zadek. Každopádně tento snímek v sobě nese i jisté poselství, sice jednoduché, přesto ale silné, no prdel to každopádně ale fakt není, za mě zkrátka povedená žánrovka, která i přes jisté nedostatky dokáže určitě zaujmout a rozhodně nenudit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)
  • Ústřední dvojice se do vysílačky ohlašuje volacím znakem 20-L-14. Písmeno L však používají pouze vozidla s jedním policistou, vozidla se dvěma policisty používají písmeno A. Správně by tedy mělo být 20-A-14. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama