Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Parádní "sleduj mě a uč se" policejní krimi, kde naplno vyniká sex-appeal Los Angeles, veterán Thomas Jane a celkově temný, tvrdý pohled na téma předpisy X realita. Bavila mě jak konverzace, tak zásahy během noční hlídky, Souza za mě jasný příslib do budoucna. The Guardian ve verdiktu nepřekvapuje: "This witlessly macho crime drama is tedious enough but asking us to sympathise with trigger-happy lawmen is beyond the pale." ...bělošská mačo dvojka hlavních hrdinů, jediná význámnější ženská postava je feťačka, klasický stereotyp co černoch to potížista, nebezpečná republikánská verze zákona & pořádku, zkrátka toxický a samá špatná :) <3 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velmi důležitý film, protože takový už po Floydovi nikdo nikdy nenatočí (no možná s nebílými lidmi) a proto mírně nadhodnotím. Už teď je to relikvie. Dojde vám to při posledních větách, které Tomas Jane utrousí směrem k bažantovi, který si prožil pekelnou noc. Série policejních zásahů (brilantně i když nijak originálně vypointovaná) ukazuje odvrácenou stranu našeho světa. Ten není šedý, zůstal černobílý, jen se tvrdě pracuje, aby mluvit o tom bylo špatné a trestatelné. Četl jsi na škole 1984? ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Náročná noční šichta, která má pro někoho charakter iniciační a pro jiného až na jednu záchrannou misi okorale rutinní. Thomas Jane dává tu mentorskou roli mazácky (jeho pracovně-životní moudra měla mít v policejní radiokomunikaci vlastní kódová označení), občas probleskne nějaké slovo do pranice k současným „blue lives don´t matter“ náladám a celkově se ukáže, že na té profesi v časech, kdy pytel hrubne a záplaty se zjemňují, je černobílé jen to služební auto. Škoda, že je Souza režisérský rook. Ayer by to poslal o level výš.. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Zajímavé policejní drama jedné noční hlídky instruktora a nováčka v zácviku. Je fukct, že američtí cajti jsou na takové fičáky evidentně zvyklí, ale přesto jim nezávidím hlavně postoj lidí ze všech stran spektra, kteří jsou vůči nim dost nepřátelští. A to jim musí dost brnkat na nervy, k tomu zelenáč ještěidealista a další kolegové na perníku spolu se steroidy, no vražedná kombinace. Děkuji pěkně, ale tuhle práci bych dělat nechtěla v jakékoliv zemi a to jsem jako malá chtěla být vyšetřovatelka vražd. Ještě, že se ty dětské sny málokdy vyplní, protože jinak bych si asi vystřelila mozek. Někdy je dobré se zamyslet nad druhou stranou a jenom nenadávat, že nás akorát buzerujou. Jo prostě silný zážitek. Za mě 90% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Paradna zalezitost, kedy sme priamo ucastni nocneho vyjazdu policajneho veterana a nastupivseho mladeho zverenca v jednom z okrskov Los Angeles. Myslim, ze sa toho udialo tolko, ze mlademu z toho mohlo i "hrabnut". Kazdopadne tento "tandem" funguje skvelo. Ci uz konverzacne alebo "chemicky". Vyborna zalezitost. Nenudil som sa ani trochu. Odporucam. 70% A zaverom. Mladi, doposial naivne zmyslajuci idealisti, ktori sa este na svet pozeraju bez vlastnych skusenosti, ci uzavreti vo svojej bubline a so skreslenymi predstavami, zaverecnu vetu nerozdychaju, lebo by sa im ich "svet" zrutil. Druha strana mince su napriklad aktualne prebiehajuce nepokoje v Mineapolise a rozkole skoro v celom USA, ktore spustil brutalny zasah "posahaneho rasistickeho" fizla proti podozrivemu afroamericanovi, ktore sa tam pravidelne stavaju, a ktore mozeme vidiet zachytene na videach z mobilov svedkov. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Ústřední dvojice se do vysílačky ohlašuje volacím znakem 20-L-14. Písmeno L však používají pouze vozidla s jedním policistou, vozidla se dvěma policisty používají písmeno A. Správně by tedy mělo být 20-A-14. (Hal_Moore)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Reklama

Reklama