Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele thunnus k tomuto seriálu (8)

Vraždy podle abecedy (1992) (S04E01) 

Jedna z nejlepších Poirotovek. Není až tak překombinovaná jako mnohé jiné, čímž se stává relativně realistickou. David Suchet je jako obvykle skvělý. ()

Smrt v oblacích (1992) (S04E02) 

Poirot v plné formě a s velkou elegancí řeší další případ. Tentokrát se vrahovi podařilo zavraždit ženu v letadle, kde letěl i náš belgický detektiv. Ten sice v té době spal, ale i tak to má vrah spočítáno. ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Tentokrát podle mě trochu slabší Poirot, i když pořád to je na vysoké úrovni. Líbí se vám taky ten chytrý pejsek mon ami? ()

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Tento díl se poměrně dost vzdaluje původní předloze, ale nemůžu říct, že to je na vyloženě špatně, protože tak je dělána kniha, by to bylo vyloženě nezfilmovatelné. Přesto je trochu škoda, že film není vyprávěn stejnou osobou jako kniha. Hodně by mě zajímalo, jak by se s tím tvůrci vypořádali a hlavně ten konec by tady spousta lidí asi opěvovala. I tak je to ale zajímavý příběh a film je zvládnut dobře. ()

Smrt lorda Edgwara (2000) (S07E02) 

Další skvělá detektivka z pera Agathy Christie. ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Dávám čtyři, ale původní s Ustinovem asi byla lepší. Tahle ale taky ušla. ()

Karty na stole (2005) (S10E02) 

Tento díl Poirota se mi obzvlášť líbil. Narozdíl od ostatních se dosti značně a odvážně vzdaluje od předlohy, což většinou bývá katastrofa (např. američtí Tři mušketýři), zde je tomu však naopak. Řada nových prvků a vedlejších dějů udržuje i diváka jako já, který knihu četl, ve střehu a zároveň tyto úpravy nejsou vůbec násilné ani překombinované. Zkrátka, přiznám se, že v závěru jsem si ani nebyl jistý, že vrahem je ta stejná postava jako v knize a to pro mě už něco znamená. Bravo! ()

Rodinné sídlo (2006) (S10E03) 

Tento Poirot mi přijde trochu slabší. Nějak mi tu chybí ta elegance a lehkost jiných dílů a navíc se dost vzdaluje od předlohy. ()

Reklama

Reklama