Reklama

Reklama

Co kdyby...?

(seriál)
Trailer 3
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvůrci:

A.C. Bradley

Hrají:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (102)

SamVimes 

všechny recenze uživatele

What If…? začíná zvolna, s poměrně jednoduchou variací na příběh prvního Avengera, která jen zaměnila Stevea Rogerse za Peggy Carter ve vlajkovém kostýmu hrdiny se štítem. Následně seriál zkoumá trochu komplikovanější záměny osob (T’Challa za Star-Lorda) nebo zápletky vycházející z úplně jinak položených titulních otázek co kdyby, a tak dojde třeba na thrillerový příběh s Nickem Furym a umírajícími Avengers nebo na divácky vděčnou zombie nákazu. Někdy jde o odlehčenou zábavu jako v případě nezodpovědného Thora, jindy zase o až překvapivě temný příběh jako u tragického Doctora Strange, jehož epizoda je snad tím nejsilnějším, co What If…? nabídlo.   Ve finále se epizodické příběhy z různých realit nečekaně provážou v závěrečném dvojdíle, jenž nešetří působivými momenty ani epickou akcí. Obecně se výtvarná stránka povedla, ač je na první pohled možná zvláštní vidět marvelovské hrdiny kreslené lehce ve stylu Disneyho animáků, dá se na to zvyknout velmi rychle. A v akčních scénách je animace skvělá. V hlasovém obsazení pak potěší angažmá téměř všech herců příslušných postav z hraných filmů, těch několik chybějících hvězd pak lze celkem snadno odpustit. Na každý pád ale What If...? víc než kterákoliv jiná marvelovka vyžaduje důkladnou znalost MCU, jak pro orientování se v desítkách postav, tak pro docenění různých alternativních zvratů a odkazů či hlášek. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi výborný Marvel seriál. Každá epizoda měla něco do sebe a to se mi moc líbilo. Epizoda 1 10/10 Epizoda 2 4/10 Epizoda 3 9,5/10 Epizoda 4 5,5/10 Epizoda 5 8,5/10 Epizoda 6 9/10 Epizoda 7 6/10 Epizoda 8 6,5/10 Epizoda 9 11/10 Každá epizoda měla velmi zajímavý příběh a určitě se zase někdy na tenhle skvělej seriál kouknu. Za mě 8,5/10. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Marvel nám nachystal další seriál, tentokrát animovaný. Každý díl o něčem jiném, což nám dává možnosti prozkoumat multivesmír. První díl nám už podle názvu a ukázek naznačil, co by se stalo, kdyby se supervojákem místo Stevea stala Peggy. další díly jsou lepší. Máme tu například možnost vidět T'Challu jako Star-Lorda, zlého Dr. Strange, zombíky nebo válku s Ultronem napříč multivesmírem. Každý díl je dost odlišný, ale v celku se mi líbily a vše vyvrcholí epickým finále, takže za mě spokojenost. Budu se těšit na další sérii. "Buďte rád, že tu můžete být." ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký fanda Marvelu sem si nemohl nechat ujít tuhle kreslenou blbůstku... Od doby 3.spidermana se toho dost změnilo, hlavně teda co se týče paralerních vesmírů... Na tom je vlastně uplně založenej tenhle seroš. Pokud máš rád všecky filmy,tak i tohle set i bnude líbit. Jen z toho Thora udělali krapet debílka :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jsou tu výborné díly (T'Challa Star-Lord, umírající Avengers, Zombies, fenomenální Strange, závěrečný dvojdíl), jsou tu díly průměrné až nezajímavé (Captain Carter - nádherný, ale nevyužitý nápad, Thor, Killmonger). Prostě některé nápady využity lépe, některé hůře, některé prakticky vůbec, ale hlavně ty slabší epizody šly nahradit nápady mnohem lepšími, si myslím. Co se týče dabingu postav, je to vyložené potěšení. Půlhodinovky skvěle utečou a i když se What If? skoro celou dobu tváří, že opravdu stojí stranou a jen řeší, co kdyby, i zde se ukazuje, že tyhle všechny reality nejspíš sehrajou velkou roli. Jako celek to je fajn, ale v tomhle případě jsem opravdu čekal víc. 80%. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (143)

  • Již počtvrté se v MCU setkáváme s norským městem Tønsberg. Město se poprvé objevilo ve filmu Thor (2011), když chtěli ledoví obři pod vedením Laufeye dobýt Zemi. Podruhé se objevilo ve filmu Captain America: První Avenger (2011) jako místo, kde Red Skull (Hugo Weaving) našel Tesseract. Potřetí se objevilo ve filmu Avengers: Endgame (2019) jako lokace tzv. Nového Asgardu. Počtvrté se objevilo právě v této epizodě, která byla zpodobněním prvního filmu, odehrávající se však v jiné realitě. (Frca)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (více)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (více)

Reklama

Reklama