Reklama

Reklama

Pěsti ve tmě

Drama / Sportovní
Československo, 1986, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1936. Mladý český boxerský šampión Vilda Jakub (M. Vašut) kvůli nepochopitelnému zásahu svého trenéra Krakowského (J. Vinklář) prohraje v Berlíně zápas s německým mistrem Kurtem Schallerem (J. Nedorost). Světový tisk zpochybní výsledek souboje a Němci, kteří potřebují získat prestiž pro nastupující nacistický stát, jsou nuceni nastoupit k novému zápasu v Praze. Snaží se Jakuba zastrašit i podplatit, využívají dokonce Schallerovu přítelkyni, filmovou hvězdu Emu Gabrielovou (E. Balzerová), aby Vildu odradila od vítězství. Vilda však jde tvrdě za svým cílem uhájit národní a sportovní čest. Důsledky ovšem nedokáže domyslet… Předobrazem boxera Vildy byl několikanásobný mistr Československa a vicemistr světa Vilda Jakš. (Česká televize)

(více)

Recenze (235)

Mr.Jackass 

všechny recenze uživatele

4,5 * Vilda Jakub pro mě přichystal vcelku překvapivě zdařilý filmový zážitek. Melancholická hudba, která nás provází celým filmem zážitek ještě umocňuje. Marek Vašut herecky příjemně překvapil stejně jako ostatní herci a myslím, že lepší sportovní film u nás nikdy nevznikl. Rocky po česku, který se může svému americkému kolegovi směle rovnat... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

UDĚLÁŠ MI KAFE? Film u kterého jsem měl dost problém s uvěřením atmosféry 30. let. Automobily po ulicích a dobové oblečení mi k tomu jaksi nestačily. Navíc stále dokola se opakující hudební motiv, jako vystřižený z černobílého noiru, mi k tomuto filmu příliš neseděl. Na druhou stranu, Vilda je zde sympaťák a nedá se mu nefandit. A navíc se film jmenuje Pěsti Ve Tmě a to už je nějakej název. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Zase zlobíš rošťáku…“ Marek Vašut tuhle roli mladého "rozhněvaného" muže, po něhož je sportovní čest na prvním místě, sehrál vcelku věrohodně. Mě ale asi ještě víc zaujala Eliška Balzerová, která je zde doslova k "nakousnutí". O to více má pak asi vyznít ona tvrdošíjnost a mezkovitost hlavní postavy filmu. Trošku tedy nechápu, proč bylo třeba změnit jméno postavy z Viléma Jakše na Vildu Jakuba a to i v závěrečných titulcích, kde se dozvídáme o jeho tragickém osudu za 2. světové války. Jinak co bych určitě ocenil, je zdařila "dobová iluze" (ač tvůrcům snímku k tomu podstatě stačilo jen pár záběrů na stará auta a dobové reklamy na domech v ulicích Karlína) a taky pěkná hudba (Havelkův zpěv prvorepublikových písní a zejména tklivé tóny trubky za doprovodu klavíru). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vôbec mi neprekáža, že som opäť proti všem. Film ma sklamal. Nielen tuctovým námetom, ale aj vatou vyplnenými miestami, dialógmi i vtieravou hudbou. Najviac mi však prekážal ten, ktorého ostatní najviac chvália - Marek Vašut. Neviem, či mal v úmysle pôsobiť ako afektovaný frajer s klobúkom a la Robert Redford a gestami nie nepodobnými gestám Paula Newmana alebo to bolo mimovoľné. Aj mne, ako absolútnemu laikovi, pripadal predvádzaný box viac ako bitka, než box. Okrem toho, znázorňovať v roku 1986 krv nejakou nafialovelou farbou považujem za šlendriánstvo. Takže môj rovesník ostáva v mojich očiach režisérom jediného slušného filmu, za ktorý považujem Záchvěv strachu. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Tak to megaklobouk dolů před Jaroslavem Soukupem. Protože Pěsti ve tmě je nejen nadprůměrný snímek v české filmové historii, ale dokázal by konkurovat i té americké produkci. Vynikající hudba, zpomalené záběry často s výpovědní hodnotou (i já nevěřím, že to píšu u českého filmu), no a pak Marek Vašut opravdu hraje a to ještě k tomu jak. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (26)

  • Hlavného poradcu pre box robil Jaroslav Tomsa, vtedajší šéf kaskadérov štúdia Barrandov, ktorý sa venoval viacerým športom vrátane boxu. Práve on mal pod palcom celú choreografiu boxerských zápasov, pričom pomáhal aj Rostislav Osička, ktorý sa v tom čase venoval boxu profesionálne. Mimo iného istý čas bol aj majstrom Európy v strednej váhe a na svojom konte má odboxovaných vyše 350 zápasov. (Santino7)
  • V snímke môžeme vidieť automobil Mercedes-Benz 170V, ktorý vo filme riadil predseda Veteran Car Clubu České Budejovice Martin Kordina. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama