Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +podmořské záběry, bond girl Domino, Bondovi udělátka -pomalejší tempo, v závěru rychle střižená akce/// Díky technice tento díl pokročil o hodně dopředu a dá se o něm bez obav tvrdit, že je to již ten pravý Bond, takový na jakého sme zvyklí. Mimochodem hláška "je uplně mrtvá" mě celkem uzemnila. Podmořské záběry jsou pěkné, pro mě však ne až tak atraktivní. Zápletka mě taky tolik neohromila. Přesto hodně slušné. Dávám silné 3*/// Celkem 69%/// ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Může si u vás odpočinout? Je docela mrtvá." Neohrožený Bond, krásné ženy, nekompromisní padouch Largo (skvělý A. Celi) a moře. Tedy hlavně podmořské záběry jsou úžasné a bitvu potápěčů si vždy užiji naplno. Kamera jen tak mimochodem švenkne tu na langustu, tam na murénu či jehlici rohozobou, nebo rovnou na žraloka. Pro mne jedna z nejlepších bondovek, viděna cca 10x. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Thunderball je pro mě stále záhadou. Uznávám jeho kvality, ať už se týkají provedení podvodních scén, či soubojů na souši. Conneryho herectví je jako pokaždé na skvělé úrovni. Hlášky jsou na svém místě, bondgirls taky a záporák má charisma. Jenomže příběh se prakticky dvě hodiny vleče a mám neustále pocit, že kromě první a poslední půl hodiny je to samá vata. V Thunderballu holt nemám to zalíbení jako například v Goldfingerovi, kde se nenudím ani jednou. Tady se mi to párkrát stalo. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre túto bondovku sú charakteristické hlavne tie podmorské pasáže, výsledok vtedy ultramoderných filmárskych technológií. A ony skutočne aj dnes pôsobia veľmi efektne. Len sa mi zdá, že sa tvorcovia nechali tými novými možnosťami trochu uniesť a atraktívne harpúnové potýčky natiahli viac než si zaslúžili. Ale budiš, horšie je to s finálnou rádoby zbesilou jazdou v člne s nezmyselne zrýchlenými zábermi mora a útesov. To už naozaj vadí. Inak ale stále vysoký Conneryovský štandard, bondovka, ktorá má šmrnc. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Angličtina Claudine Auger se filmařům zdála po úvodních scénách příliš „francouzská“, a tak byla nadabována Nikki Van der Zylovou, která už dabovala v Ursulu Andress v Dr. No (1962). (džanik)
  • Ve scéně, kdy Bond (Sean Connery) vychází z Largova (Adolfo Celi) domu, poklop do sklepa nechá otevřený. V následující scéně je však opět zavřený. (Barrymore)
  • V bitke pod vodou zhodí Largo (Adolfo Celi) Bondovi (Sean Connery) jeho modré okuliare, a tak si zoberie od mŕtveho po blízku. Tie sú čierne, avšak v ďalšom zábere sú opäť modré. (kacer4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno