Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (764)

nickymilka 

všechny recenze uživatele

Tobey pro mě prostě neni herec. Vždyť kouká tak tupě, bože. Tak neherecky. A pak Kirsten, která hraje o něco líp, ale zas pro mě fakt neni tou krasavicí, po které má toužit celé město. Ach jo. Děj srovnatelný s jedničkoku. Některé scény tak moc počítačové, že mi to rušilo pocit, že koukám na hraný film. Víc než tři rozhodně ne... Nejsem fanda ani jedničky, takže pro mě pořád ta stejná písnička. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Více psychologické než první díl a výborně držící laťku na stejné úrovni. Nechybí akce, dojímavé momenty a dobrá hudba. Záporák je dobrý, i když Willem Dafoe s Green Goblinem byl lepší. 78% ()

Raggnar odpad!

všechny recenze uživatele

Vaření z vody, v tomhle případě z výkalu. Neustále se opakující srdcervoucí dodušepromlouvající scény s neskutečnými odhodláním hrdiny spidermana. Pohádka v americkém hordinsko-nikdy neumírajícím stylu pro jednoduché. Fuj, ani poslouchat se to nedá. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Podruhé znova a líp? Ani hovno. Spidergay je pořád gay, patos je pořád patos, Sam Raimi pořád působí spíš jako režisér telenovel než akčních snímků (vážně točil Evil Dead on???). Kdybych byl fanoušek komiksové předlohy, tak bych byl nejspíš nasraný, že je film takový, jaký je, protože on je přesně takový, jaký být nemá. Tím chci říct, že plně chápu nasrané komiksové fanoušky, ale jinak je mi to úplně u pavoučí prdele a pustím si radši Hellboye, nového Batmana nebo Thora, jejichž předlohy také neznám, ale aspoň to jsou dobré filmy. ()

marien1039 

všechny recenze uživatele

Po roztahaném a nudném začátku překvapivá zábava. Demence MJ Watsnové sice nesklame svou svojskou ženskou debilitou nikdy, nicméně tohle považuju za zajímavější počin než první díl. ()

Domitri 

všechny recenze uživatele

tak třikrát lepší jak jednička... nebylo to tak přeplácaný, byli tam i chvilky kdy furt něco nehořelo nebouchalo nepřejíždělo, nestřilelo a tak... záporák stoprocentně lepší jak v jedničce, celkově jeho úmysly dávali větší smysl, než fakin skřeta v jedničce... asi jedinej film ze série co za něco stojí ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie Spidermana prakticky v ničom nezaostáva za jednotkou a divák sa znova môže kochať pohľadmi na New York očami Spidermana. Znovu sa vydarili vizuálne efekty a taktiež príbeh sa podarilo rozvinúť. Peter Parker je ešte väčší looser ako v jednotke a ten Spiderman mu už prestáva fungovať. Čas na zamyslenie či to, čo robí má skutočne zmysel. Ľudia radi vidia hrdinov, ale ešte radšej vidia hrdinov padať. Molina výborne zvládol úlohu padoucha a nápad s chápadlami bol tiež dobrý. Akurát vzťah Parker - Watsonová už začína pripomínať telenovelu, ale režisér to ešte ako tak ustál. Každopádne vtipný akčný film, v ktorom sa všetci konečne dozvedia to, čo už predtým tušili. 85% ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Spiderman 2 je možná ještě o něco lepší než první díl. Ukázat zrození spidermana není tak těžké, ale popasovat se pak s tím co bude dál to už je těžší. A myslím že Sam Raimi to dokázal bravůrně. V druhém díle nám ještě víc přiblížil život a pocity Petera Parkera a my tak mohli sledovat nejen spidermana bojujícího se zločinci, ale také Petera bojujícího z rozhodování o svém životě. Film má opět skvělého záporáka. Herecké obsazení zůstalo stejné a to je u pokračování dost důležité. James Franco se mi tu líbí víc než v prvním díle, ale furt postavu Harryho nemám rád. Odhalení spidermanovi identitu jakoby světu není vůbec špatný nápad dalo to filmu takovou jiskru. Jediný co bych filmu asi vytknul je to neustálé ječení to bylo opravdu otravné. Aspoň na polovinu bych ho ubral. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Spider-Man 2 už mal pomerne viac akcie (vlaková scéna je top), viac temna a mohol si viac dovoliť, pretože hneď od začiatku už náš hlavný hrdina vedel, čo je zač a čo dokáže. Bonusom je ešte lepší záporák v podaní Molinu a podstatne zaujímavejšia dejová linka s Francom. Dôkaz, že aj druhá časť môže byť minimálne rovnako dobrá ako tá prvá. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Dvojka o něco málo lepší než jednička, narozdíl od jedničky má přesah. Obdivuji hlavně monolog tetičky o tom, že hrdina je v každém a každý ho potřebuje. :) ()

Skylord99 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší komiksový film. Emocemi, akcí, postavami, vtipy, hudbou a celkovou atmosférou. Díky za dětství Tobey. 10/10 ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Nekonečná a opravdu již dost únavná nálož ňoumovství toho ufňukánka spřádajícího sítě mě tady už začla opravdu iritovat, dokud se mu nezamlžil zrak za brejličkama a nezačal konečně fungovat trošku "normálně". Škoda, jinak by to byl velice slušný superhrdinský biják. ()

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama