Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie - pravděpodobně jediná, která stojí za pozornost od rozpadu ZAZ. Dvojice Estevez-Jackson se minimálně vyrovná svému vzorovému duu Gibson-Glover. A k tomu ještě tuna vedlejších roliček pro Willise, Sheena. Záporáky zastupuje rozkošný Tim Curry a zajímavý William Shatner, exoty Jon Lovitz a krásné ženy (kdoví). Jenom škoda, že to nemá pokračování... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Filmařská pomstychtivost zase jednou semlela několikero amerických hitů. Po vzoru hledače správně profláknutých titulů Jima Abrahamse, který se kdysi prorocky nechal slyšet, že „tajemství parodie spočítá ve schopnosti nalézt vhodnou oběť“, si daný žánr chtěli vyzkoušet (a slušně na něm vydělat) i další pánové od řemesla. V té době neznámý režisér Gene Quintano, který počátkem devadesátých let natočil jen dvě průměrné bláznivé komedie, tak coby spoluautor scénáře prověří, jak pečlivě zná divák zaoceánskou kinematografii – těžké to mít nebude, protože se vyřádil zejména na známých hitech jako Smrtonosná zbraň i past, Wayneův svět, Mlčení jehňátek nebo na Verhoevenově klasice, ve které dostane prostor sekáček na led i překřížené nohy při výslechu. Jenže zatímco například obě pokračování Žhavých výstřelů nebo původní tři díly Bláznivých střel zdobí kvalitativní trvanlivost a snímky se dodnes honosí uznáním coby drzé a potrhlé parodie bez respektu, Nabité zbrani chybí podpora kvalitního scénáře. Zmíněné kousky navíc posílila filmařská zručnost autorů. Nabitá zbraň možná vrší jednu komickou situaci za druhou, střídá humor krutý, absurdní a primitivní, dnes však jako komedie s přidanou hodnotou neobstojí. Přitom zesměšňuje skutečně všechno. Z plátna je cítit, že scénáristé odvedli skutečně mravenčí práci, která látku dovádí až do absurdních rozměrů. Ne vždy ale fungují. Nabitá zbraň se prostě (bohužel) Zuckerům a Abrahamsovi pouze dívá přes rameno!! ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na nejlepší zástupce žánru parodie to sice nemá, ale pořád je to slušná sranda, která si dělá srandu především ze Smrtonosných pastí a zbraní. Sice mi přišlo, že kadence fórů mohla být větší, ale i tak jsem se usmíval většinu času a díky znalosti předloh originálů byla určitě půlka scén zábavná. 85% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní, vkusná a vtipná parodie na celou řadu slavných hollywoodských bijáků. Docela mě překvapilo, že Samuel L. Jackson hrál v takovéhle věci, ale i díky němu jsem se opravdu bavil a několikrát mě Nabitá zbraň opravdu rozesmála. Škoda, že takovéhle filmy se už netočí, jelikož dnešním tvůrcům parodií chybí většinou smysl pro vkus. Možná je to i dnešní dobou a dnešním filmovým publikem. No škoda. Velká škoda. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vydařená a vtipná parodie, při které jsem se však nedokázala odpoutat od srovnávání se Žhavými výstřely. Přišlo mi, jako by se tvůrci snažili do děje naházet co nejvíce gagů a různých parodií, až z toho byl samotný výsledek příliš přeplácaný. Tím se také trochu upustilo od děje, který mi přišel spíše jakoby jen takové lehké pozadí na vyhraněném prostoru s největším množství komediálních scének. Které samostatně fungovaly zdatně, ale při postupném se kupení jedna přes druhou, bez nějaké větší návaznosti, působily často roztržitě. "Spávala mi u nohou a olizovala mi palce." -"To je ona?" - "Ne, její fotka." :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Nabitá zbraň je filmovým debutem pro Denise Richards, kterou můžete spatřit jako jednu z dívek v červených šatech ve scéně s piánem. (HellFire)
  • Během výměny pořekadel mezi generálem Mortarsem a McCrackenem je řečeno "Life is very short and there is no time for fussin' and fightin', my friend!" ("Život je krátký a není čas
    na křik a boj, příteli můj".). Jedná se o text k písni Beatles We Can Work It Out. (HellFire)
  • Produkce počítala s natočením druhého dílu a vznikl i plakát, na němž bylo napsáno "No tak, věděli jste, že k tomu dojde". Po neúspěchu v kinech byly ale práce na druhém dílu pozastaveny. (HellFire)

Reklama

Reklama