Reklama

Reklama

The Reef: Stalked

Trailer

Po vraždě své sestry hledá Nic (Teressa Liane), její mladší sestra, a dvě kamarádky rozptýlení při dobrodružné plavbě na kajaku po tichomořském ostrově. Po několika hodinách výletu jsou ženy pronásledovány žralokem a musí se spojit, čelit svému strachu a zachránit jedna druhou. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

kingik 

všechny recenze uživatele

Angažovaly se čtyři majitelky pěkných pozadí, které (snad) udrží diváckou pozornost. Žralok, který měl být v hlavní roli, jaksi podstatnou část filmu absentoval. A to byla zásadní chyba. Režisér Andrew Traucki tedy rozhodl, že Teressa Liane a spol. budou vydatně pádlovat, posed na kajaku vyformuje jejich zadečky ještě do šťavnatější kulatiny a čekání na klasickou žraločí ploutev nad hladinou vyrovnají záběry na průzračnou mořskou hladinu a panující slunečné počasí. I tohle je možné řešení. Přece jen film ale ukazuje, že má sekvence, kdy umí být napínavý a je nebetyčná škoda, že se žralokem tak nadmíru šetřilo. A to kousavý borec nevypadal vůbec zle, když se zjevil. Určitě svoji roli při jeho nízké účasti na scéně sehrál rozpočet. Malebné australské vodní scenérie rozhodně nedokáží spasit nedostatek nervydrásajících scén. A režisér si pochopitelně neodpustil zahrát na otravnou psychologickou notu v podobě ohraného traumatu. Hlavní hrdince v úvodu filmu zemře sestra rukou násilnického partnera, její tělo bez známek života je nalezeno v napuštěné vaně. A vodní patálie se od té doby promítá mladé ženě do života, kdykoliv se potká s něčím mokrým. Na tohle snad nikdo nebyl zvědavý. Útoků žraloka bylo tedy pomálu, ovšem byl jsem za ně rád. A i těch mrtvých mohlo být povícero. Závěr filmu byl takový nějaký nedomrlý. Ten se tedy vůbec nepovedl. Kupodivu jsem se v globálu až tak výrazně nenudil, jen jsem litoval, že žraločích výpadů bylo poskrovnu a režisér filmu nedokázal vtisknout dynamiku. Tak třeba příště bude žralok kousat delikátně. 6/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jednotka patrí medzi moje obľúbené žraločie filmy, ale tu už režisér nedokázať vymyslieť vlastne nič, tak proste hodil štyri pipiny do mora na kajakoch, a nech si ich žralok loví. Jedna z nich ešte aj musela trpieť nejakou traumou, takže jej neustále vidiny bohovsky potešia. V tých herečkách som nejakú veľkú atraktivitu nenašiel, a vo vyčíňaní žraloka už vôbec nie - obete totiž takmer ani žiadne nie sú. Nakrútené je to pekne a žralok aspoň nevyzerá amatérsky, no v porovnaní s ďalšími žraločími filmami je tento jeden z tých menej zaujímavých (približne na úrovni "Great White", a našťastie o niečo lepší ako "The Requin") ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta fuchtlí mi byla nesympatická snad od prvního záběru a postupem času se to nijak nelepšilo. Navíc žralok na sebe nechal dost dlouho čekat. Pak přišlo první obstojné ham a já se začal docela těšit, co bude dál. Jenže nebylo skoro nic. Holky jezdily na kajaku, sem tam se kolem mihla ploutev, došlo na nějaké to klišé, kdy tu jednu v krizový situaci náhle zamrzelo, že nepřišla na nějakej pohřeb a totálně to zazdil stupidní konec. Podobně jako v jedničce i tady zůstalo u toho, že žralok se chová tak nějak jako klasický dravec, ale v tomhle případě by mi ani nevadilo, kdyby měl vysunovací nožičky a honil tu slepičí partu po pláži. 10% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak uvážime, ako odpadové hnoje s predpotopnými CGI a extrémne mizernými scenármi, réžiami a kastingami sa v žraločích hororoch robia, tak by si druhý Útes smrti teoreticky zaslúžil 4* (práve som videl Jetski a môžem potvrdiť). Objektívne ale na ne nemá. Na to je priveľmi neoriginálny. Dejovo to samozrejme s jednotkou z roku 2010 nemá nič spoločné. Každopádne, opäť je prítomný hladný veľký žralok, more a hrdinovia bojujúci o prežitie (režisér Traucki sa pred dvoma rokmi podobne „voľne“ vrátil k svojmu najslávnejšiemu hororu - Krvavej lagúne). Žralok sa objavuje v náznakoch, budí rešpekt a je nepríjemná predstava, že sa môže kedykoľvek vynoriť spod hladiny tesne pri vás. V rámci možností sa správa realisticky a teda uveriteľne, čo je samozrejme fajn. Postavy sú sympatické a na herečky sa dobre pozerá. Zaujímavé je, že v polovici filmu sa všetko vyrieši, ale objaví sa zámienka pre návrat do vody a horor pokračuje ďalej. Vlastne je to taký Pád do tmy: ženské osadenstvo, tragédia, nehostinné, pomoci zbavené prostredie a príšera. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

To sú, ale p..e pomyslel som si, po prvom žraločom útoku. Jedna ako mechom udretá, ďalšie totálne nevšímavé kravky, ale to bolo nič k tomu, čo dokazovali potom. Tieto štyri, potom už len tri blbky ma iritovali celu dobu filmu a pri jednej scéne cca v polke filmu, som už aj rozmýšľal, že film vypnem. Ale toto nezvyknem robiť a tak napokon som ho bez ujmy na zdravý dopozeral. Neboli bohvieako sympatické, ale múdre neboli určite. Ale aspoň jeb...ost postav si film vynahradzuje skvelými žraločími útokmi, tie sú nasnímane bravúrne a žralok je naozaj vydarený. Takže po technickej stránke je všetko v poriadku, ale po dejovej stránke, nie je v poriadku nič. Takže len slabé 2*. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama