Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Recenze uživatele Gig k tomuto seriálu (3)

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi (2022) 

Příběhy rytířů Jedi má to nejlpeší z počátku seriálu Klonové války. Vysvětlím. Dříve než se začal budova kontinuální příběh z období klonových válek o Anakinovi a Ahsoce a co se dělo kolem, tak první díly byly zaměřené na nějakého Jedi a učedníky a jejich osudy. Samozřejmě to bylo propojeno Ahsokou, Anakinem, Kenobim a dalšími. Ale vzpomeňte na mnoho dalších rytířů a učedníků se tam objevilo,  a bylo to docela temné. Tento nový seriál jako kdyby se vrátil k původnímu konceptu. Ač to možná nebyl záměr, tak jsem rád, že tohle vzniklo. A navíc by to mohlo být v budoucnu víc rozvětveno k dalším rytířům a učedníkům. A temná nota tomu dává onu osudovost. ()

Život a smrt (2022) (E01) 

Tento první díl oproti ostatním je trochu jiný. Jen uvažuji čím to je. Zda tím, že se tam nemluví, a pokud jo, tak jazykem, který není přeložen (i když chápu úmysl). Zda je to tím že to je vlastně jen o narození jedné známe osoby nepřináší nic nového. Napětí je znásobeno jen tím únosem a jistou mocí, která Ahsoka měla v sobě jako batole. Nebo tím, že na jednu stranu působí epicky - stará žena, zvíře, co ji uneslo, ale na druhou stranu trochu dětsky (trochu mi to připomnělo Disneyho původní kreslený snímek Mauglího - myšleno počátek - a myšleno obrazně). ()

Rozhodnutí (2022) (E06) 

Je mi jasné, že to někomu nabouralo knihu Ahsoky. Ale je to Fioni a tvůrce-spolutvůrce této postavy. Nicméně kolik bylo různých knih napsáno, které si odporují. Za mě úžasné a hudba bezkonkurenční a atmosféra westernová. ()

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama