Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (7)

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi (2022) 

Samotná série jsou v podstatě dva seriály v jednom. Jedna část, ta horší, se zaměřuje na Ahsoku, kterou se tvůrci SW rozhodli vydojit až do morku kostí, a znázornit divákovi snad každý den jejího života. Díky tomu tak její příběh působí spíš jen jako výplň mezi významnými událostmi, co známe z filmů nebo jiných seriálů, prostě čistý kaukul s oblíbenou postavou, aby se z ní dali vytřískat další peníze, nic víc, tohle svou existenci prostě neobhájí...Na druhé straně tu máme příběh Dookua, který patřil k tomu nejlepšímu, co animované seriály nabídly. Díly mají výbornou atmosféru, a v rámci SW nabízejí jeden z nejlepších náhledů do duše charakteru, a vše o tom, co ho vedlo k přechodu k temné straně Síly. Takhle by měli vypadat příběhy postav, u kterých známe jejich osudy v budoucnu. Ahsoka - 3/5, Dooku - 5/5 Ale už se proboha nebojte vydat i do jiné doby, než furt řešit dokola ty samé postavy! ()

Život a smrt (2022) (E01) 

V podstatě čistě atmosférický snímek, který ukazuje krásu nejmenované planety a život místních obyvatel. Cílem je ukázat, jak vesničani zjistili, že Ahsoka ovládá sílů, a my tak mohli mít zmapovaný snad každý den jejího života. Nic moc převratného, ale nic, co diváka urazí. Pochopitelně, nutnost vzniku takovýchto dílů je vesměs nulová. ()

Spravedlnost (2022) (E02) 

Na to, že se jedná o obyčejný animák, tak v obou dílech vidím velmi dobrou práci s kamerou, a s tím spojený střih hudby a zvuku, který dává do popředí nonverbální způsoby komunikace na způsob klasických dialogů, což je poměrně zajímavý motiv, který se mi zatím dost líbí. Hrabě Dooku je postava, která zatím v rámci SW nebyla dostatečně vydojená, takže je logické, že i on dostává svůj příběh o tom, jak přešel k temné straně síly. Uvidíme, co vše dalšího ještě bude určovat jeho kroky směrem k Epizodě II a Klonovým válkám. ()

Volba (2022) (E03) 

Díl opět dobrý, ale na můj vkus zbytečně až moc podobný tomu předchozímu. Opět vidíme korupci republiky a jak v návaznosti na ní chce Dooku řešit věci "dobře" ale svými metodami, které jsou v rozporu s řádem Jediů. ()

Sithský lord (2022) (E04) 

Naprosto bombastický díl, který je snad splněným snem všech fanoušků SW, a dostáváme zde přesně to, o čem celé SW jsou, a co od nich očekáváme. Dooku a jeho přechod na temnou stranu síly, který je lemován ztrátou jeho blízkých, z kterých viní republiku a radu Jediů. Hluboký náhled do mysli jednoho z nejvýraznějších padouchů Klonových válek a vidíme tak všechny pohnutky, které ho postupně vedli k tomu, aby se přidal na stranu Sithů. K tomu všemu opět výborná práce s atmosférou jednotlivých scén a hudbou. ()

Cvičení dělá mistra (2022) (E05) 

Ne, tohle je prostě jenom díl, který slouží k ještě většimu vydojení charakteru Ahsoky, a reálně neexistuje důvod jeho vzniku. Zasazení do kontextu závěru sedmé řady Klonových válek prostě nestačí, to už bychom opravdu mohli vysvětlovat každou minutu života všech postav. ()

Rozhodnutí (2022) (E06) 

Asi nejlepší díl v rámci těch s Ahsokou, ale stále nic, co by opodstatnilo svou existenci. Prostě to opravdu vypadá tak, že tvůrci potřebují mít zmapovanou každou vteřinu Ahsočina života. Tady se tedy aspoň dovíme to, jak se dostala k povstání, ale je to prostě jenom klasická výplň. Ahsočin příběh z téhle doby už známe dostatečně, je čas se posunout jinam. ()

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama