Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden život je britský životopisný film o britském humanitárním pracovníkovi Nicholasi Wintonovi. Film sleduje Wintona, který se ohlíží za svou minulostí, kdy pomáhal skupinám židovských dětí v Němci okupovaném Československu, aby se mohly ukrýt a uprchnout v letech 1938-39, těsně před začátkem druhé světové války. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (159)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Komornější zpracování, kdy se emoce dohánějí až v závěru. Po skončení mi zůstala trpká chuť, že by si pan Winton zasloužil ke svým skutkům kvalitnější zpracování. Možná i nějakou minisérii. Není to špatné a poslední třetina o setkávání se s dětmi nabídne to nejlepší. S nacistů žádný strach nešel, žádné vypjaté scény, a postupné odjezdy děti spíše vyplňovali čas. Třemi hvězdami bych tomu ale dost křivdil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takí ľudia ako sú pán Winston sú obrovskí hrdinovia svojej doby. Napriek všetkým zásluhám si zachoval svoju skromnosť a mám pocit, že skôr ho trápilo to, že nedokázal pomôcť zachrániť ešte viac detí z vtedajšieho vojnového pekla. Každopádne, musel to byť skutočne dojemný okamih, postupne sa stretnúť s viacerými  zachránenými deťmi, ktoré už medzičasom dospeli a založili si vlastné rodiny, Film je pekný, dojemný a miestami skutočne emocionálne vypätý. Napriek tomu, mne tam chýbala nejaká väčšia dráma alebo pohľad do osobného života pána Winstona medzi tými dvomi časovými rovinami. Za mňa 3* ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Tenhle historický film si opravdu zaslouží plný počet. Obrovská pocta panu Wintonovi a úžasné obsazení. Pan Hopkins má u mě obrovský respekt a spousta dalších lidí, co zde hrálo včetně dětí si zaslouží velkou pochvalu. Prakticky více jak půlka lidí v kině probrečela. Já tenhle film nejdříve viděl se školou a nakonec jsem si řekl, že musím tento příběh vidět znovu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za mňa je Winton proste frajer Luke, pričom vždy keď vidím to video, tak sa mi tlačia slzy z očí, ako keď Slovan doma prejebal s Podbrezovou 1:3. Na "Schindlerov zoznam" sa to absolútne nechytá, nemá to ten požadovaný dej, tú dynamiku, ani popud negatívnej emócie, ktorá je v tomto prípade skrátka nutnosťou, pričom v rámci námetu, sa už zrejme nikdy ničoho tak kvalitne spracovaného nedočkáme a bolo by asi naivné domnievať sa, že sa tak raz stane. Je to trošku škoda, že sa zo samotného príbehu po emocionálnej stránke nepodarilo vyťažiť viac, ako len v závere, pričom tunajšie hodnotenie mi príde mierne nadhodnotené najmä z dôvodu nostalgie k vtedajšej krutej dobe, než vyobrazením skutočnej filmárskej kvality. Ale zas, film je to dobrý, treba vidieť a tento príbeh poznať, lebo je svetlom na konci tunela beznádeje. Medzi 3-štyri. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jde o sebevědomě provedenou historickou filmařskou rutinu, pozvednutou tématem a herci. Střihově a scénářem velmi kvalitní záležitost, které však schází něco navíc, aby to opravdu využilo potenciál příběhu sira Nicholase Wintona. Emoce, které film vyvolává stojí na síle skutečných události a nikoliv na kvalitě zpracování tohoto příběhu. Jelikož celý tento příběh je dojemný sám o sobě a stejně člověka dojmou skutečné záběry ze studia BBC. Linka postaršího Wintona reflektujícího tyto události ve stáří, výrazně převyšuje linku v minulosti.  Jeden život ovšem dojme, odvypráví poutavě co má a příjemně odsýpá od začátku do konce. Jedná se tak o snímek, který určitě stojí za vidění. Avšak na ultimátní zpracování tohoto skutečného příběhu, které půjde více do hloubky nás  ještě čeká, někdy v budoucnosti. ()

Galerie (206)

Zajímavosti (16)

  • Starý otec Heleny Bonham Carter z matkinej strany, Eduardo Proper de Callejon, tiež zachránil mnoho Židov pred holokaustom sfalšovaním španielskych výstupných víz. (Arsenal83)
  • V septembri 2024 bola v Prahe pomenovaná ulica po Sirovi Nicholasovi Wintonovi. (MikaelSVK)
  • Behom natáčania filmu v Prahe si okoloidúci fotili Hlavní nádráží obvešané vlajkami s hákovým krížom a šíritelia konšpiračných teórií rozniesli po sociálnych sieťach hoax, že vlajky rozvešali ukrajinskí utečenci. (matthew.17)

Související novinky

Srpnové VOD tipy

Srpnové VOD tipy

22.08.2024

Pomalu, ale jistě se nám přibližuje konec letních prázdnin, a pokud vás už cestování a trávení času venku na sluníčku omrzelo a chcete se v určitých chvílích stáhnout do pohodlí obývacích pokojů a… (více)

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno