Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson umí , Charles ví Charles zná, tento díl považuji za dost povedený, záminka opět stejná jako v jedničce, navíc přibyl jeden souboj v nemocnici, hlavní hrdina začal nosit převleky a rukavice, proti otiskům a ta úžasná věta " Věříš v Ježíše Krista ? - Věřím - Tak se s ním sejdeš" Paul Kersy má docela štěstí, že ho nikdo neudal a tak by to mělo být všude, když by se mi stalo něco jako těm dvěma v tom podchodu, tak také neřeknu jak vypadal ten co střílel. Zde se objevila opět další památná věta tentokrát ne z úst hlavního hrdiny, ale z úst okradených manželů. " Jak vypadal ten únosce? No já myslím, že to byl vysoký blnodák (odpovídá žena), ale né podle mě to byl vysoký černoch s knírkem ( odpovídá muž)" a nebo scénka v nemocnici. " Dávám vám 3 minuty" Je to fakt skvělej film uvidím co mi nabýdne trojka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TY VĚŘÍŠ V JEŽÍŠE KRISTA? TAK SE S NÍM SEJDEŠ." Jestliže v prvním díle jsme byli svědky dramatického a uvěřitelného přerodu pacifistického liberála v chladnokrevného vigilanta, druhý díl na psychologii a sociální komentář rezignuje a rovnou vysílá Kerseyho znovu do akce, tentokrát ne nahodile čistit ulice (New York vystřídalo neméně zločinné Los Angeles), ale vystopovat a zlikvidovat konkrétní pachatele. Narozdíl od jedničky tak Kersey činí zcela automaticky (nepočítáme-li jeho krátké rozjímání při štípání dříví), systematicky (najme si byt, kde se převléká do "pracovního") a bez byť jen náznaku pochyb či zábran, přičemž si opět najde své sympatizanty. Druhé PŘÁNÍ SMRTI vzniklo dlouhých osm let po prvním filmu a v jiné dekádě a trpí obvyklými neduhy pokračování - nulová návaznost a rozvíjení původní zápletky, pouze tupá vybíjená s vyšším bodycountem a rapecountem. Není divu - jde o první spolupráci Bronsona s fabrikou na levná akční béčka Cannon Films Menahema Golana a Yorama Globuse, pro kterou pak točil po celá 80. léta. Mimochodem, po mladičkém Jeffu Goldblumovi v jedničce, si ve dvojce odbývá své těžké začátky ještě neznámý Laurence Fishburne a objeví se tu i Bronsonova manželka a častá filmová partnerka Jill Ireland. Třetí hvězdičku dávám čistě z nostalgie a dodnes nepřekonaného traumatu, které mi ten film způsobil v pubertě. ()

Reklama

Yuri69 

všechny recenze uživatele

Originál přinášel celkem racionální pohled na problém kriminality v NY, kde propriety jako uřezaná sluchátka v telefonních budkách a všudypřítomná chamrať na ulicích zapadala do vystřízlivění 70. let. Tón předznamenaný Půlnoční kovboj (1969) dotažený až k Taxikář (1976). Pokračování nese znatelný rukopis Golan & Globus. Takže příklon ke standardní paletě 80. let - akce, zlé drogy, střelba a výbuchy. Bohužel stupidita scénáře není vyloženě směšná a u G&G filmů s Chuckem se divák u akce přecijen pobaví více. Za pousmání stál L.A. vyšetřovatel stylzovaný do levné kopie Bullitta a závěrečná Čechovova puška... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka pôsobí ako béčková tupá kopírka jednotky. Zo začiatku sa ešte snaží tváriť seriózne, ale čo sa týka deja, tak sa tvorcovia zmôžu len na vymýšľanie čo najpestrejších spôsobov, akými Bronson likviduje svojich protivníkov. Takže koho nudila akcia v jednotke, tak teraz bude spokojnejší. Už si Bronson zašpiní ruky aj v nejakej tej bitke. Návrat niekoľkých postáv z minula je zbytočný. Prakticky tu sú len, aby sa ich séria nadobro zbavila a Bronson mal zámienku pre pomstu. Takže výsledkom je tupý revenge akčniak akým je aj Willisov remake. Snáď budú ďalšie diely natoľko odtrhnuté od reality, že budú aspoň zábavné. 4/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Veris v Jezise krista? tak se s nim setkas! dvojka je trosku slabsi nez jednicka tak trochu neco v bledemodrym ale furt dost v pohode film Bronson ma pech a jeho dcera je fakt nejvetsi chudak v jednicce ji znasilnili tady se z toho zacala vzpamatovavat a plesk znasilnili ji znovu! chtela pred nima utect vypadla z okna a napichla se na plot to zada odvetu! celkove vzato sice uz dost klisoidni pokracovani ale jinak porad lehky nadprumer a Bronson porad spravne drsnej tak to ma bejt ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Denník The Los Angeles Times uviedol, že Bronson za film dostal 1,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Charles Bronson) používá ve filmu zbraň italské výroby-Beretta Model 85 .380 ACP. (infected)
  • Jediný film, v ktorom je uvedené rodné meno Laurenca Fishburna - Laurence Fishburne III. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama