Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Podle mého docela podceňovaná sci-fi, která sice nepřináší nic světoborného, ale přichází s přímočarým schématem - po velmi krátkém úvodu je jasné, že poslání mise jde rychle stranou, a že se tady bude bojovat o holé přežití a mnohdy nevyhnutelně umírat. V "Rudé planetě" se navíc sešla sympatická sestava herců, kteří každý předvedli to svoje a někteří z nich dokonce něco navíc - nejen Val Kilmer, ale i Carrie-Anne Moss..."Rudou planetu" slupnete jako malinu a ani vás nebude tlačit v žaludku. Příjemný, oddychový film bez přehnaných očekávání, která nechce a ani nemůže naplnit. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie! Takhle jsem se už dlouho nezasmál. Původní záměr byl asi natočit film o cestě na Mars, během který se posere všechno, co se posrat může. No vlastně úplně všechno né. Velitelka lodi a jeden kosmonaut si nakonec padnou do oka, takže to zase tak úplně zbytečná mise nebyla. Další důkaz toho, že filmy z vesmíru stojej obvykle za hovno. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Tower That Ate People ,2. The Inferno ,3. A Thousand Years ,4. Mars Red Planet ,5. The Fifth Heaven ,6. Montok Point ,7. Canto XXX ,8. Alone ,9. Dante's Eternal Flame ,10. Crash Landing ,11. The Tower That Ate People [Remix] ,12. When the World Is Running Down (You Can't Go Wrong) [Different Gear Vs. , ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Zpráva světových agentur z roku 2000: "NASA nečekaně utrpěla těžké ztráty. Její špičkoví vědci byli pozváni na světovou premiéru filmu Rudá planeta. Během promítání třem z vědců praskla bránice z důvodu nekontrolovatelného smíchu, jeden zemřel na infarkt a jeden skončil na psychiatrické klinice." O pár let později ČTK uveřejnila tuto zprávu: "Špičkový astronom Dr. Jiří Grygar se dne 9.února 2004 pokusil o sebevraždu. Jeho manželka policii sdělila, že se díval na Nově na jakýsi americký film, který měl v názvu slovo ´planeta´. Zřejmě tedy opět Rudá planeta. Že by zde byla nějaká spojitost s tragickými událostmi před 4 lety?..."...A nakonec zpráva, o které se nikde nepsalo. Jakýsi filmový fanda z Čech se náramně bavil na účet tvůrců tohoto příšerného paskvilu a litoval ty skvělé herce, kteří se v něm objevili.... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

typický príklad, ako zmrviť celkom slušný námet - áno, pretože tento film v sebe ukrýval zopár pekným temtických liniek, motívov a nápadov, ktoré, ak by boli spracované inakšie (lepšie) mohol vzniknúť celkom slušný film. pretože je známe, že aj v žánri sci-fi môžu vzniknúť kvalitné tituly či už po stránke akčnej, vizuálnej a efektovej, ale aj (prípady Kubricka a Tarkovskeho) intelektuálnej, umeleckej či dokonca zľahka filozofickej. tento film mohol mať na jednu z posledných kategórií celkom solídne vyhliadky, keby to amíci v hollywoode totálne nezmrvili a nesnažili sa z toho vyrobiť komerčnú kinohitovku, hororovú zlátaninu a bohviečo ešte. navyše celkovému dojmu dopomohol mizerný a skoro žiaden scenár s príšerne polopatistickými momentmi a typickými americkými akčno-romanticko-moralistickými miestami. takže sláva sa nekonýá, ostáva nám už len zamýšľať sa, prečo bol zasa jeden potenciálne potentný námet dodrbaný na maximum. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Vetšina scén na Marsu se natáčela v lokacích Wadi Rum v Jordánsku. Dále se natáčelo v Austrálii. Točilo se se od 30. srpna do 24. prosince 1999. (Pumiiix)
  • Na rozdíl od jiných sci-fi filmů si zde můžeme všimnout velmi realistického ztvárnění chování ohně ve stavu beztíže. (Mr.Hudson)
  • Film se měl původně jmenovat Alone. Pak došlo k přejmenování na Mars, ale později došlo k dalšímu přejmenování, aby se nepletl s filmem Mise na Mars (2000). (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama