Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Jordan 

všechny recenze uživatele

až na trochu pretiahnutých záverečných 10 minút naplnených hojnosťou patetizmu a moralizátorstva predošlý zbytok filmu bola vcelku dobre natočená a uhraná životopisná dráma z neľútostného drogového prostredia a zo začiatkov veľkého príbehu dnes úspešnej drogy kokaínu - takže vlastne dvojitý biopic. herca, ktorý hral ústrednú postavu, ja osobne obdivujem a úlohy drogového kráľa sa zhostil s jemu vlastným šarmom a talentom, ostatne, ani peknučká chudučká penelope či stále priberajúci a starnúci Ray Liotta so zvyškom kompanie hercov nezaostávali. Miestami podarená hudba a vcelku nerušivá réžia (+ super plagát) - takže aj keď nie nejak nadpriemerný alebo extra ale zato príjemný a podarený film. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh George Junga by nejlépe vystihl svými slovy Tommy Angelo. "Chtěli jsme mít lepší život, ale nakonec jsme skončili mnohem hůř, než většina lidí. Víte, myslim že důležitý je udržet ve věcech nějakou rovnováhu, nějakou míru, jo rovnováhu, to je lepší…to je to správný slovo, protože ten kdo chce příliš moc, může ztratit úplně všechno a kdo chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic." Herecké výkony ve filmu jsou samozřejmě bravurní, hudba a zpracování také, ale příběh sám o sobě mě příliš nezaujal, přestože je podle skutečného příběhu. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Blow je film někde na zcestí. Některé pasáže jsou natočené výborně, některé jsou kýčovité. Johny Depp v hlavní roli je prostě normální, myslím, že tahle role moc hereckého umu ani nevyžadovala. Podel mého, i když má film nálepku "based on true story" je Blow silně zkreslený. Pašerák kokeše je tady vylíčen vlastně jako dobrák. No ale na druhou stranu v jiných filmech bývají pašeráci vylíčeni, jako ztělesnění zla, takže alespoň nějaká změna. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dobrý film s drogovou tématikou. Díky této roli v mých očích Johhny stoupl ještě o kus výš a Penelope Cruz naopak o něco níže :) Naštěstí se její jméno víceméně pouze šiklo na plakát, protože se na scéně objevila jen občas. Příběh samotný je zajímavý, až mi Junga bylo na konci opravdu líto ( pašerák a dealer drog vylíčený jako hrdina? ale co..). Nenudila jsem se ani minutu, film svižně ubíhal a nakonec jsem byla opravdu dojatá.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi Blow pletl s Mexičanem a myslel jsem si, že jsem tuhle rozmáchlou biografii viděl, ale pravdou díž, že jsem nejspíše neviděl dříve ani jeden z těch filmů celý nebo alespoň většinu. Nicméně jsem to teď napravil a Kokain mi neprávem dlouho unikal. Depp spíše než herectvím exceluje svým přirozeným charismatem a alespoň mluvíme o dobách, kdy na sebe nepatlal tlustou vrstvu make-upu. Film nestárne a i dnes z něj mrazí. Podobně jako Obchodník se smrtí klenot žánru, ačkoliv ten je ještě o stupínek výše. PS : na tu scénu s bytem plným krabic s prachama jen tak nezapomenu...8,5/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • George Jung (Johnny Depp) a Carlos Lehder, ktorý sa vo filme volá Diego Delgado (Jordi Mollà), boli zodpovední za zaplavenie USA kokaínom 85% vlastného podielu z celkového množstva tejto drogy prepašovanej do Spojených štátov od konca 70-tych do začiatku 80-tych rokov. (Raccoon.city)
  • Režisér Ted Demme zemřel rok po premiéře filmu. V jeho těle bylo nalezeno velké množství kokainu. (Tygrys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno