Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle drama se mi líbilo. Ne že by mě Kokain nadchnul svoji originalitou (to však nevadí vzhledem k tvrzení tvůrců, že je film natočen podle skutečných událostí a já jim ho budu věřit), strhujícím příběhem nebo excelentními hereckými výkony, to ne, ale tak nějak pěkně plynul, nenudil, nabídnul dobrého Johnnyho Deppa (ale slušně zahrál i Ray Litta v roli otce), zajímavý příběh a vcelku dojemný, avšak citově nevydírající konec. Škoda jen, že Penélope Cruz nedostala více prostoru. Viděl bych to na 4*. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Poutavě natočený příběh drogového krále, kterého si ve velkém stylu střihnul Johnny Depp, mě bavil od první do poslední minuty. Hlavní důvod? Přibližně každých deset minut nastane dějový zvrat, který má tendenci vyrazit dech. Snaha o autentičnost prostředí je patrná, viz. skvělé kostýmy nebo scény v Kolumbii. Penélope Cruz mě nebere ani jako herečka ani jako žena, ale semetryku zahrálá skvěle. Když už nic jiného, tak je skvělý sledovat vývoj Johnnyho hypísáckýho účesu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„There are no more white horses or pretty ladies at my door.“ Zjizvená tvář Light pro gymnazisty s vyznamenáním a ženy v domácnosti.. Depp s účesem zpěváka Blue System jako obchodník s drogami s nedostatkem talentu, ale velkou ctižádostí si mě vůbec nezískal a na konci jsem se přistihl, že mu ty zahradnické práce na vězeňském dvoře vlastně přeji. No nic, počkám si na Killing Pablo s Bardemem. Režisér Ted Demme na place zjevně kázal vodu a pil víno, protože herci museli šňupat sušené mléko a on sám zhruba rok po natáčení zemřel na infarkt, načež mu při pitvě našli v těle zbytky kokainu.. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Blow? wtf? :)" Johnny Depp a jeho svet..! Takéto filmy vážne môžem - skutočný príbeh z prostredia kartelov, dílerov a samozrejme drog! V mojích očiach skvelý snímok, ktorý si ma získal po celej dĺžke svojho predstavenia. Ted Demme a Johny dali dokopy poriadny nárez... "Prišiel som ako Bc. a odišiel ako Doc. "Pôsobivé - 5*! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý životopisný film s opisně fabulovanou dějovou křivkou - od nevinných šedesátých let a všudypřítomné marihuany až po obsazení pozice narkokrále a plošné distribuci kokainu... Úžasně charismatický Johnny Depp opět dokazující, jak skvělý a velký je herec - a díky němu to moře sympatií pro jeho postavu narkomafiána, což je asi z morálního hlediska slušné faux pas. :-) Velké uznání ovšem zaslouží tvůrci za to, že odolali svodům natočit dobově módní stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu a dokázali stvořit vážné drama o vzestupu a pádu člověka, který ignoruje etické imperativy a pohybuje se za hranou zákona. Kokain se tak řadí po bok těm nejlepším snímkům žánru vážných dramat z drogové scény: Traffic - nadvláda gangů, Mafiáni / Gangsteři či Americký gangster... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • George Jung (Johnny Depp) byl poprvé odsouzen v roce 1974 za prodej marihuany. (Anne88)
  • Režisér Ted Demme zemřel rok po premiéře filmu. V jeho těle bylo nalezeno velké množství kokainu. (Tygrys)
  • Filmová postava Diego Delgado (Jordi Mollà) stvárňuje v skutočnosti Carlosa Lehdera. (Ghostix)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno