Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Z filmů o drogové tématice je tento snímek u mě výš, než přeceněný Traffic a to dost možná kvůli výbornému Johnnymu. Neříkám to často, ale tady bych klidně snesl i delší stopáž, protože tam, (na můj vkus), bylo strašně málo informací. Být to tak o půl hoďky delší, s tím, že by se ještě více věnovali jeho začátkům a vzestupu, mohl to být plný počet. Jo a Penélope, byla taky skvělá :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh George Junga by nejlépe vystihl svými slovy Tommy Angelo. "Chtěli jsme mít lepší život, ale nakonec jsme skončili mnohem hůř, než většina lidí. Víte, myslim že důležitý je udržet ve věcech nějakou rovnováhu, nějakou míru, jo rovnováhu, to je lepší…to je to správný slovo, protože ten kdo chce příliš moc, může ztratit úplně všechno a kdo chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic." Herecké výkony ve filmu jsou samozřejmě bravurní, hudba a zpracování také, ale příběh sám o sobě mě příliš nezaujal, přestože je podle skutečného příběhu. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejzajímavější asi ta aura toho, že samotnej režisér se pár měsíců po premiéře předávkoval kokainem a umřel. Jinak nic moc. Příběh je vyprávěnej strašně zkratkovitě a zmateně a pořád se tam objevujou nový a nový postavy, aby bez vysvětlení zase někam zmizely. Hodně postav se mi navíc pletlo mezi sebou. Od chvíle, co se film dostal někam do roku 1980, jsem se v tom už úplně ztratil. Konec o tom, jak se hlavní postava jakoby napraví a chce se starat o dceru a píše nějaký dojemný dopisy otci, mě už vyloženě nudil. Feťácký filmy mám jinak docela rád, ale tohle mě nebavilo. Od filmu, co má 83%, jsem čekal rozhodně víc. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Cassavetes, David McKenna | Hudba: Graeme Revell | Produkcia: Ted Demme, Denis Leary, Joel Stillerman | Distribúcia: New Line Cinema | Rozpočet: 53 miliónov $ | Tržby: 83,282,296 $ || Faktickou suchosťou prerážajúci, no už overene fungujúci schémat človeka stúpajúceho na životnej dráhe drogovej kariéry. Celé to úspešne tiahne Johnny, Penélope sa nanešťastie(?) objaví len neskôr, a poprvý krát ma vo filme výrazne štve - bude to asi tým, že svoju rolu zahrala úplne adekvátne reálu postavy... Ako negatívum by som vyzdvihol opätovné fandenie režiséra svojej hlavnej postave na drogovej dráhe, čo cíti divák skoro počas celého filmu okrem konca, a to môže vytvoriť nemálo zlý podtext pre morálku spoločenstva... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„There are no more white horses or pretty ladies at my door.“ Zjizvená tvář Light pro gymnazisty s vyznamenáním a ženy v domácnosti.. Depp s účesem zpěváka Blue System jako obchodník s drogami s nedostatkem talentu, ale velkou ctižádostí si mě vůbec nezískal a na konci jsem se přistihl, že mu ty zahradnické práce na vězeňském dvoře vlastně přeji. No nic, počkám si na Killing Pablo s Bardemem. Režisér Ted Demme na place zjevně kázal vodu a pil víno, protože herci museli šňupat sušené mléko a on sám zhruba rok po natáčení zemřel na infarkt, načež mu při pitvě našli v těle zbytky kokainu.. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Scéna v hotelu, kde je George Junga (Johnny Depp) střelen do ramene, se původně měla odehrávat v Miami Beach. Natáčela se před malým hotelem v Los Angeles, kde ale pršelo a bylo zrovna chladno. Natáčení se kvůli tomu opozdilo, protože na záběrech byl vidět hercův dech. (HappySmile)
  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama