Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Terva 

všechny recenze uživatele

Do natáčení sedmého filmu o osudech lodi Interprise a její posádky se tentokráte pustil David Carson. Hudební doprovod mu dělal Dennis McCarthy. Jsme zde svědky křtu kosmické lodi Interprise, která má označení NCC 1701 - B. Naše stará známá posádka odchází do důchodu a nahradí ji Nová a mladá generace. Zatím co je triková stránka filmů lepší a lepší, naši hrdinové jsou starší a starší - věčná škoda. Měl jsem Admirála Kirka a jeho posádku velice rád. Při sledování tohoto snímku jsem si chtě nechtě vzpomněl na jednu českou říkanku - Naše staré kamarády, nehodííííme do smetí............ CITÁT - Nechutná mi to, nalejte mi ještě.......... Svým způsobem je to smutný příběh. Příběh se zde posouvá o 78 let do budoucnosti, ano čtete dobře o 78 let !!?? Nová generace vesmírné lodi Interprise NCC 1701 -D je zde : ..........PICKARD - Patrick Stewart ..........RIKE - Jonathan Frakes ..........DATA - Brent Spiner ..........GEORGI - Levar Burton a další. Scotty, Chekov, Kirk, Uhura......jsou zde už jen jako staříci. Na novou posádku si budu muset dlouho zvykat. CITÁT - Warp sedm.......... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tento Star Trek je podle mého názoru dokladem toho, že posádka z nové generace prostě není tak šmrncovní jako ta stará dobrá sestava s Kirkem a Spockem. Patrick Stewart je sice na rozdíl od Williama Shatnera opravdu dobrý herec, ale zbytek posádky už nemá takové charisma jako její kapitán. Postavy jako Worf, či Data mě zkrátka moc neberou a zbytek posádky ani nestojí za řeč. Film Generations sice nabízí zajímavé setkání dvou legendárních kapitánů, ale toto setkání by si bylo zasluhovalo lepší, větší příběh a kulisy. V rámci celé filmové Star Trek série působí příběh tohoto dílu tak nějak nejméně zajímavě, lehce béčkově (mimo zrůdné pětky samozřejmě). ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Končí éra fimů z posádnou z TOS a přichází éra Nové Generace. V tomto filmu se všechno láme. Ozvláštněno to je již tím, že sama posádka Enterprise má za sebou sedm let putování vesmírem, který již není tak hlubokým, jako ho mívala posádka Jamese Tiberia Kirka. Scénáristicky a herecky byl film naprosto bezchybně zvádnutý a ještě k tomu navíc okořeněný dvojnásobnou smrtí kapitána Kirka. Velmi povedená sci-fi, které nejde nic vytknout, protože má všechno, co má správná sci-fi mít - dobrý scénář, povedené výkony, překvapení, napětí, trošku toho filozofična... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kapitánův deník. Hvězdné datum 10. 3. 2014. Star Trek bez Spocka je pro mne něco jako Hamlet bez Hamleta a ani dva kapitáni USS Enterprise, podporovaní lehce retardovaným androidem, to nemohou zachránit. Zato Dr. Soran je vcelu nadstandardní sympaťák, který z toho alespoň průměrnou zábavu dokáže vykouzlit, ale celkově bych si pro start Pickardovy posádky dokázal představit daleko lepší film. Konec zápisu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sedmička, byť šťastné číslo, mě nijak zvlášť neuhranula. Ty pasáže, kdy byli v Nexu a vlastně se nic nedělo, se vlekly a na mě působily nezáživně až nudně. Kdo tedy určitě pobavil byl nadporučík Dat. Tak moc toužil cítit jako člověk, že sám pak nevěděl co si s nově nabytými emocemi počít. Pocity se u něj střídaly hodně rychle a najednou stále vážný android vypadal docela jinak, humorně až skoro divně. Své kouzlo ve filmu mělo rovněž setkání dvou kapitánů Enterprise, což je tady opěvováno docela často a jako další plus hodnotím scénu neplánovaného přistání hvězdné lodi federace na povrch Veredianu. Kdo mi v Generaci ovšem chyběl byl jednoznačně Spok ... 3,5* ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)
  • Kůň, na kterém William Shatner jede, je skutečně jeho vlastní. (ČSFD)

Reklama

Reklama