Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje v roli prominentního právníka Martina Vaila, který se rozhodne bezplatně hájit kentuckého mladíka Aarona Stamplera (Edward Norton), obviněného z vraždy chicagského arcibiskupa. Zkrvavený Aaron byl zajat po zběsilé honičce odvysílané v přímém televizním přenosu. Vail proto cítí, že by tento zdánlivě jednoznačný případ mohl přispět k jeho prestiži. Obžalobu zastupuje asistentka státního návladního Janet Venableová (Laura Linneyová), Vailova bývalá přítelkyně. Vailův případ se navzdory jeho očekávání zkomplikuje poté, co psychiatrička Molly Arringtonová (Frances McDormandová) dospěje k závěru, že Stampler trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Vail také odhalí důkazy o tom, že byl arcibiskup zapleten do spekulací s pozemky a zneužíval mladé ministranty. Cynický a prospěchářský právník tak čelí skličující vyhlídce, že si jeho klient skutečně zaslouží tu nejlepší obhajobu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (609)

RHK 

všechny recenze uživatele

Excelentní soudní thriller, který Vás donutí silně se zamyslet nad vinou a trestem a který ve Vás bude ještě několik dní doznívat. Jak moc záleží na kvalitním obhájci, prokurátorovi i soudci, zda obviněný dostane (v extrému) trest smrti, nebo naopak půjde po léčení domů? Kde končí hranice svéprávnosti a normálnosti, kdo je s jistotou určí? Kolik záleží na moci a konexích podezřelého z trestného činu, zda bude vůbec obviněn a souzen? Dobrý napínavý film s výbornými herci. Trailer: http://www.csfd.cz/film/15095-prvotni-strach/videa/ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $56,116,183Tržby Celosvetovo $102,616,183║ Hneď od úvodu film prezieravo nahrá sledujúcemu ako to všetko asi pekne skončí(a aj tak sa prevažne deje) ale najprv príde v 3/4 filmu slušný boom z Edwardom Nortonom a z jeho rozdvojenou osobnosťou, čo nám dá menšie vytriezvenie z faktu, že nejde len o taký priamočiary súdny proces na aký sa to do tej chvíli tvárilo a záverom príde úplne schladenie a vytriezvenie, ktoré dá filmu úplne inú tvár, prinucujúc udeliť filmu vyššie hodnotenie než bolo takmer počas celého filmu skoro jasné(65%-70%). Film vyťahuje hlavne charakter dobre zahranej postavy Edwarda Nortona. /80%/ ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER: Vyumělkovaný, navoněný a vycizelovaný film o tom, jak si jedna myška hraje se dvěma kočkami, které žijí v blahodárném klamu o ostrosti svých drápků. Aby nakonec zjistily, že myší zoubky jsou špičatější. No nic, těžko komentovat film, který je zoufale předvídatelný. Pokud se už ve filmu objeví církevní hodnostář a k tomu vysoce postavený, je jasné, že to bude pěkný kaňour. A k tomu s režijními sklony podobně jako Rocco Siffredi. Ukňouraný ministrant taky asi nebude úplné jelito, protože čím víc se film blíží konci, tím více je jasné, že přijde konec z dílny "wow" scénáristických hříček. Bohužel jsem konec uhodl hodně brzy. A je to taková ta otočka, zdánlivě nečekaný schizoidní salchow, prostě něco, co podle zadumaných myslí filmařů mělo tenhle film povýšit na vyšší laťku spokojenosti diváka. U mě ale fungují pravidla filmového světa jinak. Takže za odhadnutelnost děje a občasné pomrkávání po hodinkách odřené dva špunty. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Právnické drama, kam se tento snímek řadí, zkrátka vždy stojí především na hereckých výkonech. Pokud jeden z aktérů hapruje se svým umem nebo nemá potřebné charizma, film nemá na čem stavět. Mě, i přes to, že Richarda Geera dvakrát v oblibě nemám, ale výkony dostaly, především Nortona a dokonce měla vražda i zajímavé rozuzlení, které ale odhalila až na úplném konci po pár překvapivých scénách, které dokáží zamotat hlavu. 70% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poutavá, na mainstreamový thriller v detailech nečekaně brutální a po všech směrech solidně odvedená filmařina, v níž se debutujícímu Edwardu Nortonovi ve vedlejší roli podařilo dokonale zastínit hvězdného tahouna, jakým byl v té době Richard Gere... což vlastně skvěle koresponduje s vyzněním snímku. Bravo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Hned na začátku filmu ve 20. minutě zavazuje sekretářka Naomi (Maura Tierney) motýlka Martinovi (Richard Gere) a zapomene mu vytáhnout cípy límce. Martin odchází za roh, avšak když po vteřině nakoukne zpět, cípy límce jsou v pořádku. (J.A.K.)

Reklama

Reklama