Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Před několika lety se v budově bývalého sirotčince stala tragická nehoda. Při hře s kamarády vypadla z okna malá dívka. Ačkoliv... jen pár osob ví, jak nevinná ta hra skutečně byla. O šest let později se maturanti chystají na svůj velký školní ples. A právě v den výročí nehody se někteří z tehdejších účastníků stávají oběťmi výhrůžných telefonátů, které svědčí o tom, že nic není zapomenuto. Nic není odpuštěno. Začíná hra o život. Ty, kteří nesli vinu, čeká trest nejvyšší. Kdo to přijal roli mstitele? Kdo si hraje na vraha? (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Celkově trochu zklamání. Začátek mě namlsal. Z těch harantů mi totiž běhal mráz po zádech, pak však dlouho, dlouho nic a když už sem si myslel, že v tom hororu snad nikoho nezabijou, tak se to konečně rozjelo. Jenže to už se film chýlil ke konci a oběti i vrah působili, že to chtěj mít rychle za sebou :o( ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, o které se mnozí ani neotřou a hodnocení mají nanejvýš 50%. Prom Night jedním z takových je. Hledáte strach, krev, zábavu? Jedno vám slíbit mohu, strach se dostaví. Ne snad, jak hrůznou atmosférou tento slasher disponuje, ale stačí několik málo minut na to, aby jste se zhrozili, cože vám to zabralo místo na disku. Dobře, přeháněl bych... První půl hodina, kdy si děti hrají na vrahy je povedená, ale minimálně platí, že druhá polovina patří na smetiště. Snad jen vstup vraha na scénu pomocí telefonátu viz. Black Christmas, má nějakou úroveň. Nicméně váš respekt si nezíská. Běhá v kukle se sekerou, a má co dělat sám se sebou, natož pak s oběťmi. Rovněž mordy nestojí za nic, pokud ovšem nejste fandové kečupu a jiných potravinářských barviv. Do toho všeho si přidejte příšernou disco hudbu a máte výsledek. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Pfffff.....k čemu je slasher horor, kde na první vraždu čekáte hodinu, kde jen trošku vnímavý divák (ani není třeba mít v tomto subžánru nakoukáno) uhodne identitu vraha, již po pár záběrech (5-7 minut?..možná ještě méně) a to prozatím sledujete dětské herce, při nástupu dospělých, již diváka nemá co překvapit, kde vás doslova ubíjí mizerná technická stránka filmu a otravná disco hudba, kde vyjma jednoho holého zadku, ani žádná z "hrdinek" neukáže kozy, kde všechny mordy stojí za starou bačkoru. Prostě "Prom Night 1980" je jeden velký průser a prozatím nejhorší "whodunit slasher", který jsem kdy viděl, což je při konkurenci české Čepele smrti už co říct. Tohle nemohla zahránit ani JL Curtisová a zbytečný Leslie Nielsen. 25% ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Poměrně obyčejný slasher, který ničím nevybočuje. Je to tak, v podstatě se jedná o nikterak výjimečnou žánrovku, kterou sem tam z ještě většího průměru vytahuje pár aspektů. Postavy tu jsou poměrně fajn (samozřejmě nejvíce zaujali Opičák Lou či macík Slick), a Jamie Lee Curtis mě tu obzvlášť bavila. Sice si tu bohužel moc hororového řádění neužije, ale zase tu předvede naprosto super taneční číslo. Taky musím ocenit že vrah tu ve stylu Vřískotu je zranitelnej a během svých naháněček poměrně dostává na prdel a rozhodně to není žádný terminátor. I tak ale zklame že vraždění přijde poměrně pozdě a to už ve chvíli kdy filmu nějakou tu dobu silně začal docházet dech. Ono totiž sledovat puberťáky na škole jak fádně řeší své problémy bez nadsázky, už i přes sympatie přestane bavit. No a i zamrzí že jakmile se ke killům dostane tak krom jednoho je to bez góru. Tři hěvzdy, ale dávám za poměrně fajn odhalení vraha, atmosféru a závěrečnou část na plese i s honičkami. Jinak se prostě jedná o průměr bez ničeho navíc. 5/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

V PROM NIGHT sa dobrú trištvrtinu filmu nič nedeje, rozumej nikto nezomrie, teda okrem začiatku čo bola aj tak len nešťastná náhoda. Keď príde k vyvražďovaniu, nie je nič vidieť pretože sa to odohráva v totálnej tme a je to maximálne nenapínavé. Odhalenie vraha je popritom logické čo bolo jediné dobré na tomto filme spolu s Jamie v spodnom prádle. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Ústrednú úlohu mala dostať herečka Eve Plumb. Producenti na poslednú chvíľu zmenili výber potom, čo o rolu prejavila záujem Jamie Lee Curtis. (beso74)
  • Režisér Paul Lynch sa pôvodne chcel zviesť na úspechu Halloweenu (1978) a natočiť film o psychopatickom gynekológovi. No nakoniec ho od toho odhovorili, a tak vznikla táto snímka. (beso74)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Švédsku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama