Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na texaské střední škole ve městě Odessa začíná trénink hráčů amerického fotbalového týmu Permian Panthers. Obyvatelé městečka očekávají od mladých fotbalistů, že nadcházející sezónu vyhrají. Největší hvězdou týmu je Boobie Miles, který si ale hned v prvním utkání ošklivě zraní koleno. V dalším zápase to s týmem vypadá špatně a na trenéra se ze všech stran valí kritika. Krátce nato ale začnou chlapci vyhrávat. Miles doufá, že během tří týdnů znovu začne hrát. Jenže lékař v nemocnici mu oznámí, že má zpřetrhané vazy v koleni a v této sezóně si už nezahraje. Miles trenérovi zalže, že je v pořádku. Při následujícím zápase je ale sražen a ze hřiště odnesen na nosítkách. Všem je jasné, že tuto sezónu už nenastoupí. Hráči, kteří zatím stáli v pozadí, si při zápasech hodně věří a vyhrávají jeden zápas za druhým. Dostanou se až do finále, tam je ale čeká mimořádně těžký soupeř - tým Dallas Carter High School. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (148)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem byl na vážkách jestli 3 nebo 4 hvězdy. Jako sportovní drama určitě není nejlepší, najde se tu více lepších filmů, akorát se mi zase líbí, že to je podle skutečné události. Herecky parádní, příběh je celkem běžný, občas mi akorát vadilo, jak se pokoušeli rozvíjet charakter hlavních hráčů a aktérů filmu, jenže bez větší hloubky. Jenom se o to otřeli a zase pokračovali ve fotbale. Ten je natočen, tak že Vás baví. Celé to podpírá výborná hudba, což jsem fakt nečekal a dalším pozitivem je určitě konec. Já byl tak rád za SPOILER .... ..... jiné ukončení filmu než obvykle. ..... ..... KONEC SPOILERU. Jinak to ale bylo dosti předvídatelné a nijak překvapující. I přesto se rozhoduju spíše pro čtyři, jelikož mě to bavilo a jako sportovní drama je to zvládnutý. 75% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Pro americký maloměsto je jejich fotbálek asi totéž co pro nás hokej pardon- film. Tedy útěk ze stereotypu a všedních starostí. Celkem pěkně vykreslená sezona "Panterů". A nechce se mi rozebírat, jakže to bylo s tou mincí a kdeže a onože a třebaže a jestliže a cože. Já jsem vypnul a film si užil. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

bergov kineticky styl rezie je vynikajuci, dokaze navodit atmosferu a napatia bez vacsej namahy, ale FNL ma nedokazalo riadne chytit za gule a vtiahnut do deja, napriek tomu ze sa film nezameriava na vela postav, miestami som stracal zaujem o osudy hrdinov i ked ich tuzbu po vitazstve, ktore by ich dokazalo dostat z diery v ktorej ziju, som citil i ja... kazdy jeden zapas je vynikajuci a billy bob podava vynikajuci vykon... odporucam podobne ladeny remember the titans s denzelom... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

V Americe je normální, že se točí filmy o každém druhém sportovním týmu, který někdy něco vyhrál(nebo nevyhrál). Vždycky to má stejný koncept i herecké výkony. Tenhle se až tak v ničem neliší, možná až na tu dokumentární kameru. Ale dokáže chytit za srdce, což je u tohohle druhu filmu asi nejdůležitější, protože když je vám konec ukradený už v půlce, tak to můžete rovnou zabalit. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Působivé drama osvětlí, proč se tolik amerických středoškoláků upíná ke sportu a proč jsou pro obyvatele mnohých měst zápasy amerického fotbalu téměř náhražkou náboženství. Film nezdržuje nadbytečnou milostnou linií (vše podstatné mezi chlapci a děvčaty se odehraje na úvodní pařbě), zato si vyposlechneme minimálně jeden patetický trenérský proslov. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Třicetiletý Derek Luke, ve filmu jako teenager, nikdy dříve americký fotbal nehrál. (Matty)
  • Buzz Bissinger, jehož knížkou je film inspirován, a režisér Peter Berg jsou bratranci. (Matty)
  • Skutečný James "Boobie" Miles není v titulcích uveden, natáčení se však zúčastnil. Všimnou si ho můžeme v šatně v poločase mistrovského zápasu vedle Dereka Luka, jeho filmového představitele. (Terva)

Reklama

Reklama