Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na texaské střední škole ve městě Odessa začíná trénink hráčů amerického fotbalového týmu Permian Panthers. Obyvatelé městečka očekávají od mladých fotbalistů, že nadcházející sezónu vyhrají. Největší hvězdou týmu je Boobie Miles, který si ale hned v prvním utkání ošklivě zraní koleno. V dalším zápase to s týmem vypadá špatně a na trenéra se ze všech stran valí kritika. Krátce nato ale začnou chlapci vyhrávat. Miles doufá, že během tří týdnů znovu začne hrát. Jenže lékař v nemocnici mu oznámí, že má zpřetrhané vazy v koleni a v této sezóně si už nezahraje. Miles trenérovi zalže, že je v pořádku. Při následujícím zápase je ale sražen a ze hřiště odnesen na nosítkách. Všem je jasné, že tuto sezónu už nenastoupí. Hráči, kteří zatím stáli v pozadí, si při zápasech hodně věří a vyhrávají jeden zápas za druhým. Dostanou se až do finále, tam je ale čeká mimořádně těžký soupeř - tým Dallas Carter High School. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (148)

swed 

všechny recenze uživatele

Prostředí amerického fotbalu je pro mě téměř španělskou vesnicí, a to je i jeden z důvodů mého střízlivého hodnocení. Tím dalším je celková dramatická nevýraznost, kdy spousta postav má spousta problémů, ale chybí výraznější konflikt, který by film stmelil. Zdaleka nejzajímavější je tak finální zápas, kterému nechybí potřebné napětí a intenzita. 6/10 ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Kašlu na společenské konvence a zvedám na pět hvězdiček. Jasně že je scénář sestaven hlavně ze sportovních klišé, ale jeden z nejméně doceněných režisérů současnosti Peter Berg z něj vymlátil jak spoustu emocí a drásavý pocit, že z amerického maloměsta prostě musíš utéct, nebo tě v něm místní burani zadusí, ale tuhle průhlednou story hlavně opepřil dkonalým vizuálním zpracováním. Když kytary vybrušují vaši repro soustavu, až se třese i její poslední šroubek, když Billy Bob Thornton pořvává na hučícím stadiónu na své svěřence a dokonalá směska zpomalených záběrů a brutálních nárazů vás přenese přímo na hranicic třiceti yardů, musíte připustit, že v panu Bergovi tkví něco velkého. Berg je ro mě nejlepší klipař postfincherovské éry - jeho nový projekt budu vyhlížet s nadějemi na nalezní režijního génia pro 21. století. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Filmů o americkém fotbalu jsem už pár viděl. Každý nabízí pohled z jiného úhlu a tenhle se tématem blíží nejvíc "Vzpomínce na Titány", už jenom tím, že je podle skutečného příběhu :) ... Peter Berg chtěl ovšem natočit druhé Any Given Sunday. On ale zatím (tedy zatím ....) není Oliverem Stonem, aby si na to mohl troufnout. A takovéhle téma by taky asi chtělo lepší scénář a trošku jiný přístup, než jen zběsile trhat kamerou a stříhat a stříhat ...... U mě ale hodně pokazí nebo napraví zvládnutí konce filmu a tady tedy (od položení posledního míče ve finále) nemám připomínek. Hudba, záběry - perfektní. Takže nakonec 70%. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímek pojednávající o partě kamarádů hrajících americký fotbal. Film nijak nevybočuje, drží si svěží tempo a nenudí, i když ani zde není absence klišé. Zajímavá je taky kamera, obzvlášť některé záběry jsou velmi pěkné. A jak se říká - to nejlepší nakonec - platí i v tomto případě. Závěrečný zápas byl opravdu dobrý a byl důstojným zakončením. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavý paradox. Berg je nejsilnější v momentech, ve kterých byste to od něj čekali nejmíň. Místo vycizelovaného finále je tak mnohem zásadnější občasné pofňukávání zúčastněných a nervózní kamerové tiky po jejich tvářích. Na hřišti už to takhle nešlape. Za opileckého tátu a kvanta zbytečných figurek prostředníček dolů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Don Billingsley, který doopravdy žil a hrál fotbal za Odessa Permian Panthers, musel s fotbalem zkončit kvůli zranění kolene. Ve filmu to byl Boobie Miles. (Dawid199)
  • Buzz Bissinger, jehož knížkou je film inspirován, a režisér Peter Berg jsou bratranci. (Matty)
  • Frustrován malou autenticitou některých herců hrajících asistenty trenéra, obrátil se režisér Peter Berg na skutečné středoškolské kouče, aby získal nějaké hlášky pro scény zápasů. (Matty)

Reklama

Reklama