Reklama

Reklama

Austin Powers - Goldmember

  • Česko Austin Powers v Goldmemberu (více)
Trailer 1
USA, 2002, 94 min

Obsahy(1)

Neodolatelný lamač ženských srdcí Austin Powers (Mike Myers) se vrací už potřetí. Tentokrát však bude jeho poslání ještě těžší, než v předchozích dvou dílech. Doktor Evil si totiž pro své zákeřné světovládné plány našel silného společníka, arcilotra a ničeho se neštítícího gaunera Goldmembera. Jejich společná akce na sebe nenechá dlouho čekat. Podniknou cestu časem a unesou Austinova otce Nigela Powerse, jednoho z nejrafinovanějších špiónů, jakého měla kdy Anglie k dispozici. Austin neváhá ani minutu a vrhá se do roku 1975, aby společně s lovkyní gaunerů Foxy Kleopatrou (Beyoncé Knowles) osvobodil svého otce. A otázkou zůstává, zda se podaří i tentokrát supersvůdnému superšpiónovi nepadnout do sítí lásky a naopak chytit své protivníky do sítí zákona... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi smutný, tenhle Austin Powers je nepovedenou parodii na sebe sama. Zatímco první díl byl příjemným filmem, druhý rozvernou taškařicí, třetí se stává pouze jejich vykradačkou s minimální invencí, těžko říct, zda je to nějaký zvrhlý tvůrčí úmysl, nebo jen nedostatek nápadů. Začátek je příšerný, krom zajímavých cameo rolí slavných tváří tu není nic co by diváka znalého předešlých dílů mohlo chytnout a znovu strhnout do toho bláznivého kolotoče. Nová Myersova role je trapná a postrádá na nějaké větší výraznosti, to že má Zlatů úd zlatý úd a ještě k tomu šišlá není rozhodně dostatečný prvek k nové postavě. Jistě, i Tlustý Parchant je plochá postava, ehm, ale rozhodně nepostrádá na výraznosti a do komediálního konceptu celé série zapadá jistou originalitou. Zlatý Úd je jen a pouze variací na všechny ostatní postavy a přispívá jen minimem fórků. Dr. Zloun je stále úžasný jako dřív, i když i on vypouští z úst jeden vyčpělý žertík za druhým, jak se zdá, tahle úchvatná postava dostála svého vrcholu v geniálním druhém dílu. Samozřejmě řeknete, že Goldmemeber dává divákům nové parodizační scény, ale ty jsou většinou velmi nevtipné a chybí jim ta klasick Myersovská roztržitost a dementnost, či jak to nazvat. Celé je to totiž mnohem umírněnější než oba předchozí díly. Zajímavý zlom ovšem přichází ke konci snímku, to už jsem se opět začal smát a dvě vykradené scény tu získávají nový - ještě drsnější - nádech (stínohra a podivné letící těleso). Tenhle zlom začně ve chvíli, kdy MÉ MINI bojuje s Austinem v hotelovém (?) pokoji. To co přijde pak je k čertům legrační (Austinovské MÉ MINI hovoří za vše). Nebavil jsem se sice jako u předchozích dílů, přesto tahle trilogie zůstává v mém srdci zapsána jako série nejlegračnějších filmů, u nichž se velice divím, že je nedokážu nenávidět. [TOP 19/6 33%] ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film je tu opäť vysoko podhodnotený oproti svetovému hodnoteniu. Myslím si, že to malo svoje čaro. Beyoncé Knowles tomu priniesla novú energiu, je veľmi pekná vo filme, ale mala slabý scenár. Ohýbanie končatín bolo vtipné, scénka s močením namiesto fontánky s chlapcom, sumo scénka, tvar ponorky, či schudnutie o 90 kíl a ovisnutá koža, ale už to také zábavné ako predchádzajúce diely nebolo. Mohli sme tu vidieť pár známych ľudí z Hollywoodu, či dokonca Britney Spears v čase, keď bola na vrchole, ale to na mňa nejak zvlášť nezapôsobilo, škoda, že sa s tým nepohrali viac akože v tých 70. rokoch. Tentokrát to už bol podpriemer, ktorému humor viac chýbal, než by ho mal. ()

Reklama

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je prostě ********************************************************************************** totálně********************** a neskutečně****************. Vůbec nechápu, jak mohl někdo takovouhle ****************************************** natočit a dát do ní peníze. Jedna hvězda za začátek s natáčením filmu a jinak ani škrt. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům to je už o něco horší kóma, jako kómedie. Často se tam opakují různé vtipy z dřívějška, akorát obměněné... a nechuťárny už nejsou tak nechutny nebo nejsou už tak vtipny nebo tam jsou jenom proto, aby byly nechutny, ale taky trapny. Taky je škoda a moje smůla, že některé věci českým dabingem zanikají (holandština, "přejdeme na angličtinu", Dr. Evilův rap, Zlatý úd), takže pro čecha to ztrácí pointu. Samotnej padouch Goldmember už taky není tak vychytanej a Mike Myers by konečně mohl používat pro záporáky jiny herce, než sebe. Jinak camea pro role do filmu podle Austina Powerse se povedly, chch, ale co se nepovedlo, tak Beyoncé, která mi tam vubec neseděla a nebyla vtipná, ta se prostě do komedií nehodí. A navíc ji vyměnili na Heather Graham, o které se v tomto díle Austin ani nezmíní... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Austin Powers mi nikdy docela nesednul, ale u předchozích dvou dílů jsem se bavil lépe. Tady se mi nejvíc líbil úvod (Cruise, Spielberg a spol.) a pak už jen semtam nějaký záblesk, který mě vyburcoval z trapné nudy (např. Zlounovo hip-hopové číslo ve vězení). Mike Myers sice hraje minimálně čtyři postavy, ale co na tom? Vždyť takový Goldmember je vlastně postava až překvapivě nezajímavá. Nic pro mne... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (9)

  • Společnost Metro-Goldwyn-Mayer Inc., která vlastní práva na celou sérii filmů o Jamesi Bondovi, podala žalobu na tento film. Nelíbilo se jim totiž, že Goldmember nápadně připomíná slavnou bondovku Goldfinger. Stejný problém měli už s názvem druhého dílu Austin Powers: Špion, který mě vojel. Tento titulek si spojovali s bondovkou Špion, který mě miloval. Ani s jednou ze svých žalob ale neuspěli. (HappySmile)

Reklama

Reklama