Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Genero 

všechny recenze uživatele

Mělo to být rande snů. Krásná dlouhonohá bruneta libující si ve svém hlubokém kypícím výstřihu, s nevalnou pověstí intelektuálky poněkud volnějších mravů, což mi naprosto vyhovovalo. Takový ten typ dívky, které chlap odmítá uvěřit, že chodí srát. Po týdnech duševní průpravy jsem se odhodlal s nejistým úspěchem ke své žádosti o schůzku a k mému nezměrnému překvapení a radosti mi odpověděla rozhodné Ano! Po tom slově jsem cítil, jak mi v hrudi praská aorta. Výsledkem mnohahodinové porady Onanistického sdružení v restauraci U Konvalinků se stalo příjetí Karlova návrhu jít na to přes kino a pak dobré červené víno při svíčkách v soukromí domova. Emil doporučil návštěvu projekce filmu Notting Hill, který nesl podle jeho vyjádření punc romantiky jak sviň. Nastal den D, celé tělo jsem omyl Solvinou, vylil na sebe kolínskou Hugo Boss, společný to dar věrných přátel, košile se leskla čistotou a byla pečlivě vyžehlená a tesilky měly puky jako žiletky. Vyrazil jsem do akce. Příběh filmu jsem téměř nevnímal, ruce mi vlhly nervozitou. Ona seděla vedle mě, sebejistá a naprosto okouzlující. Po projekci, hlavně abych zamezil trapné chvíli mlčení, jsem ze sebe nesměle vykoktal: Jak se ti to líbilo? Zadívala se na mě něžným, vševědoucím, soucitným pohledem a takto ke mně promluvila: Byla to strašná kravina, ale neboj, nejsem dítě, já dobře vím, o co se tady jedná. Vylížeš mi kundu, ty satyre? Chápu, když mě budou všichni, kteří spatří mé hodnocení, považovat za beznadějného romantického homosexuála, ale ať, já prostě nemůžu jinak. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o špatnou romantiku, ale nedokázala mě zkrátka nějak zvlášť přikovat do sedačky, nevyvolala ve mně něco hlubšího, takže musím zůstat u průměrného hodnocení, jímž chválím zejména herecké výkony, ale také námět. Pouze u scény, kdy Hugh Grant zaslechne mluvit Annu o románku s ním a posléze si se zdrcujícím výrazem sundá sluchátka z uší a opustí parčík, ve mně vyvolal něco intenzivnějšího. Přesto bych však byl nerad, kdyby čtenář tohoto komentáře nabyl dojmu, že se mi film nelíbil. Líbil, ale nebylo to na více než 3*. :) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. No Matter What - Boyzone ,2. You've Got A Way - Shania Twain (Notting Hill remix) ,3. I Do (Cherish You) - 98 Degrees ,4. She - Elvis Costello ,5. Ain't No Sunshine - Bill Withers ,6. How Can You Mend A Broken Heart? - Al Green ,7. Gimme Some Lovin' - Spencer Davis Group ,8. When You Say Nothing At All - Ronan Keating ,9. Ain't No Sunshine - Lighthouse Family (bonus track) ,10. From The Heart - Another Level (bonus track) ,11. Everything About You - Steve Poltz (remix, bonus track) ,12. Will And Anna - Trevor Jones (Score) ,13. Notting Hill - Trevor Jones (Score) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis bývá především uznáván za scénář a režii Lásky nebeské, kromě toho je ovšem Curtis též podepsán jako scenárista prvních dvou dílů Bridget Jonesové, Čtyř svateb a jednoho pohřbu a především Notting Hillu. Tahle romantická klasika dnes přišla o svého režiséra Rogera Mitchella a i přes to, že stín téhle romantické komedie Mitchell ve své kariéře nikdy nepřešlápl, i díky této romantické komedii se na něj bude vzpomínat v dobrém světle.   V Curtisově scénáři se setkají a následně dávají dohromady dva lidé z dvou různých světů. Z nepravděpodobné lásky hollywoodské hvězdy a obyčejného knihkupce poté Curtis ve finále vytáhne jednu z nejsympatičtějších a v součtu též nejpůsobivějších romantických komedií všech dob. Je to celé ve finále možná až příliš sladké? Vlastně asi jo. Ale co je vlastně na tom?   Skvělá dvojice Roberts a Grant tuhle feel-good romantickou záležitost neskutečně táhne, Mitchell mě kromě nich štěstí i na obsazení vedlejších roliček, především na Rhyse Ifanse v jeho ikonické roli spolubydlícího Spikea. V téhle komedii se skutečně setkávají dva sociálně odlišné světy a ukazuje se, že i přes lehké komplikace je překonání bariér vlastně velmi snadné.   Notting Hill má neskutečný kouzlo, především i díky Curtisově humoru. Jde o ideálně uvařenou romantickou komedii s těmi nejlepšími možnými ingrediencemi. Skvěle vyprávěný romantický příběh s výraznými i skutečně milými momenty. Skvělé postavy hlavní i vedlejší. Skvělá moderní pohádka s neskutečným kouzlem a pravým tahem na roztavení toho nejstudenějšího srdce.   Notting Hill možná nepatří na seznam nejlepších filmů, ve své kategorii je prostě naprosto dokonalý. Nestárnoucí romantická klasika, která dokáže vždy člověka zasáhnout a předat mu jednu z nejpůsobivějších romantických komedií všech dob....... ()

meave 

všechny recenze uživatele

Všetky bizardné postavičky jedného mestečka vydestilované do jedného pohára. To je záruka skvelého zážitku. Primiešajte do toho dávku romantiky a výbornú hudbu a dostanete nezabudnuteľný Notting Hill. Julia je sympatická a bežne ľudská a Hugh rozpačitý truhlík – v dobrom slova zmysle. A všetky vedľajšie postavy sú rovnako zaujímavé. Všetci v jednom, v správnych pomeroch, tvoria neskutočne dobrý drink a jednu z najlepších romantických komédií. Aj keď – proti gustu žiaden dišputát. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Představitel Williama Thackera (Hugh Grant) v rozhovoru pro GQ prozradil, že režisér Richard Curtis se při psaní scénáře nechal inspirovat skutečným příběhem svého známého z Notting Hillu, který měl romantický vztah s jistou celosvětově známou osobou. Herec neupřesnil, o jakou celebritu šlo. (fifox)
  • Zákazníka, který krade knihu na začátku filmu, hraje Dylan Moran, jenž pak hrál v kultovním seriálu Black Books (od r. 2000) postavu majitele knihkupectví. (Kroup4)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama