Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

ladko 

všechny recenze uživatele

Americký kancl mám radšej, ale aj tento má niečo do seba. Trápne situácie, do ktorých sa David dostáva sú naozaj také trápne, že ho až ľutujete. Jednoznačne najlepšia postava je Kevin, aj keď má veľmi málo priestoru. A najlepšia bola Davidova pesnička z vianočného špeciálu If you don't know me by now - šiel som do kolien...:) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zakladni predpoklad, aby si tenhle serial clovek uzil, je preckat urcite jeden, idealne tak dva dily. Protoze aspon ja jsem si po prvnim dilu rek, co to je za desnou sracku, na to snad lidi cumi jen za trest. Ono to totiz fakt nema na prvni pohled jak nalakat, vcelku realisticky pusobici pohled do jedny kancelare s jejima zamestnancema a jejich beznejma problemama, to vse natoceny dokumentarnim stylem, takze misty rozklepana kamera a rozhovory na kameru. I kdyz je tu spousta postav, vetsina slouzi spis jako krovi, aby kancelar nebyla libuprazdna a vsechno to je tak na 4, 5 hercich, pricemz tomu absolutne kraluje Gervais, coz byl taky duvod, proc jsem na serial kouknul. Jeho sef je totiz jeden z nejvetsich kretenu, jaky jsem kdy videl, chova se jak naprostej sympatak, kterej nesetri forama, ale ve vysledku kazdyho jenom silene urazi a otravuje, jeho humor je naprosto mimo, proste hovado k pohledani naprosto neschopny ridit kancl, ktery snad ani minutu serialu nepracuje. Vetsina foru taky stoji hlavne na nem a na tom, jak se neustale postavy dostavaj do nejakejch trapnejch situaci a jak si s nima poradi. No nicmene na tenhle styl jsem si po par dilech zvyknul, kamera mi prestala vadit a i kdyz tu neni zadnej vylozene sympatak, nebo postava, ktery by se dalo fandit, v kazdym dilu se najde nejaka masakralni hlaska nebo originalni forek, u kteryho se clovek z chuti zasmeje, takze to nakonec tech 14 dilu ty 4* da. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jiných sitcomů, které jsou většinou výhradně pro pobavení, Kancl míchá veselé se smutným tak obratně, že i "scénárista život" musí závidět. Jediný problém spočívá v tom, že si Garetha, Davida, Keitha, Tima, Dawn s manželem, tu těhotnou, no prostě že si všechny tyhle blázny strašně moc oblíbíte, a když se pak podíváte na poslední díl (prokousat se k němu nezabere tolik času, opět narozdíl od jiných sitcomů) bude vám smutno. ,,Život nemá happy endy. Má jenom krátké šťastné okamžiky." ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Hm, opravdu velmi zvláštní projekt:). Dokumentárně se tvářící sitcom (bez publika) bude pro leckoho opravdu nezkousnutelný... Humor zde je takový... divný. Spočívá hlavně v hlavní postavě šéfa Davida Brenta, který nešetří neskutečně trapnými a hloupými hláškami, kterým se ale nedá nesmát. Celkový dojem mi trochu připomíná některé kancelářské skeče Monty Pythonů, protože tyhle vtípky nejsou třeba kdovíjak vtipné na první poslech, ale když se člověk na celou scénu podívá s určitým nadhledem, uvědomí si, že to je vlastně HROZNĚ vtipné a absurdní.:) Ale nedá se to popsat nějak smysluplně, to se musí vidět. Hodnocení 20.5.2007 - 92%. Evidentně se na to dívali jen fandové british humoru, kteří umí (umíme:)) ocenit takovíhle šílenosti. Už se jen bojím, jak rating klesne, jakmile to začne dávat ČT a uvidí to i spousta diváků, kteří tohle rozhodně nečekají:). Za mě ale 90%. DODATEK PO SHLÉDNUTÍ POSLEDNÍHO DÍLU: Jednak jsem potěšen, že mi tip vyšel a po objevení se na ČT kleslo hodnocení o 10%... Za sebe ale opravuji svých 90 na čistých a bezkonkurenčních 100% a Office se posunul do top5 mých seriálů (i když jich tam je už asi 10:)). Postupem času totiž divák zjistí, že to neni jenom o té srandě, ale hlavně v postavách Tima a Dawn i o neskutečném lidství a problémech, touhách, nejistotách, kterými každý prochází... A konec 12. epizody, kdy poprvé vidíme Davida na kolenou, konečně jako člověka, ne jako tu bestii, co nám svou odporností 11 dílů protahovala bránice, to je jak rána do hlavy. Nemám slov, vivat England, vivat Ricky. ()

El Pistolero

všechny recenze uživatele

9/10. Mimořádně originální, pozoruhodné dílo, které se vyvarovává žánrových schematismů a zkouší jít novým směrem, tam, kam do té doby noha britcomu ještě nešlápla. Chytře při tom využívá možností pseudodokumentu a reality show, balancuje mezi absurdnem, trapností, brilantním humorem a autentičností. Aby byl „Kancl“ divákem přijat, je zapotřebí přistoupit na pravidla této „hry bez pravidel“. Pokud se k tomu uvolí a dokáže to, možná bude také příjemně překvapen, jak fantasticky jsou zde skloubeny zábavné gagy a např. vztahová rovina mezi Timem a Dawn. Ricky Gervais rocks. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • Režisér a scenárista Kanclu Ricky Gervais se zhostil ústřední role, krátké cameo si ale střihl i druhý z tvůrců sitcomu Stephen Merchant. Objevil se v epizodě druhé řady "Charita", kde ztvárnil Garethova (Mackenzie Crook) kamaráda Oggyho. (Yokolobuna)
  • V každém díle je záběr na kopírku, jak pracuje. Záběr je vždy ze stejného úhlu. (don corleone)
  • Jde o první britský sitcom za posledních 25 let, který byl nominovaný na cenu Golden Globe. A vůbec o první, který cenu také vyhrál. Dvakrát! (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama