Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když se trapnost dovede až do konce, nemusí vždy končit megatrapností, stejně tak počínání šéfa jednoho kanclu jménem David Brent. Nevím, nakolik jej geniální komik Ricky Gervais hrál a nakolik z něj mluví on sám :-) každopádně je seriál, který táhne především jeho postava, natolik vtipný, v lecčems originální a vlastně docela dokonalý, že vám typově podobné seriály už nebudou nikdy chutnat tak, jako před zhlédnutím The Office. Dvojka Gervais a Merchant (který se v seriálu taktéž mihne) zplodila něco, co jsme na TV obrazovkách ještě neměli šanci spatřit, alespoň né v takové palbě. Chtěl jsem k tomuto seriálu napsat nějaký übersrandovní komentář, ale to si tohle mistrovské dílo jednoduše nezaslouží, jen bych jej tím shodil. Stejně tak si nezaslouží svého US bratříčka (tam už to tou megatrapností často končí), ale to už je zase jiný příběh... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Pilotná epizóda ma dosť vydesila, nakoľko nepripravený človek pomýlený výrazom sitcom sa nedočká ani jednej jedinej sitkomovej ingrediencie. Navyše herci sú na prvý pohľad tak neskutočne nesympatickí (napr. onen "tchoř s kokotím ksichtem" - a ženské obzvlášť) a herecké výkony - podivné. Ibaže KANCL je čosi ako manifest každodennej rutiny prekladanej esenciou ľudských slabostí a trápností. Ak sa na túto vlnu nenaladíte máte smolu. Každopádne chápem prípadné negatívne reakcie, pretože málokto z nás vidí v zrkadle rád svoj pokrivený obraz. (21.6.2007) ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Rudovous je pozitivista a tak dava tri hvezdy protoze se bavil... . Ale zaroven musim poznamenat, ze toto trapno zakousim v takove mire, ze me tyto dokumenty znazornujici muj kazdodeni zivot prestavaji pomalu bavit. Ne, samozrejme, ze herecky je serial absolutne dokonali. Bohuzel ctrnact pulhodinek nikam se nehybajiciho se trapna, lze jen "mozna" v ramci absurdniho dramatu a komedie nejak "zvladnout" ... . Vzpominam si na Homolkovic trilogii, ktera podobna zhuverila temata dokazala dejove vest od bodu A. do bodu B. . V Kanclu mam pocit skvele zahraneho statickeho pekla ktere se navzdy zastavilo. Nerad to rikam, ale sedne mi vic americka verze. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oproti americkému remaku je tato britská verze poněkud umírněnější a má k dobru Martina Freemana a civilnějšího Ricky Gervaise. Ovšem zbylé osazenstvo kanclu je lepší v zámořské verzi. Humor je překvapivě na obdobné vlně v obou verzích; pouze ta americká v pozdějších fázích sází více na gagy. Což je zřejmě dáno i větším počtem epizod. Obě verze jsou však zdařilé. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Je zapotřebí si uvědomit, že Kancl nepatří mezi typické britské sitcomy ani americké slátaniny s tím nejspodnějším humorem. Kancl je unikát, který si ze všeho bere trochu a navenek se snaží tvářit jako dokument o fiktivní firmě. David Brent je neskutečně cynické a arogantní hovado, které si přeje jediné – pohodu a humornou „atmošku“ ve svém kanclíku a jestliže se ho někdo v legraci snaží trumfnout nebo ho ponížit, je zle. The Office startuje jako komediální bomba a finišuje téměř tragickým koncem a je zajímavé sledovat, jak seriál postupně mění tvář, jak z nevinné legraci přerůstá k vážným chvilkám s myšlenkami o pracovní morálce, vztazích mezi lidmi v práci a v životě. Proto mám tento „kanclovský“ humor tak rád. Ricky Gervais do toho dal daleko víc, než jen, že naházel do dílů pár fórků a bavte se. Kancl má vnitřní poslání a i když se k němu dopracovává přes narážky na černochy, postižené, homosexuály, kanadské žertíky a shazování lidské suverenity, každý díl mě donutí svým způsobem zapřemýšlet a to se mi na Kanclu tak líbí a proto jsem si ho zamiloval. 1. série = 100% | 2. série = 100% | 3. série (vánoční speciál) = 100% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • Gervais s oblibou své kolegy na place mimo záběr znervózňoval, často přidával výrazy nebo měnil repliky, což mělo za následek výbuchy smíchu a několikeré opakování záběrů. Scéna, ve které Brent má na pohovoru Tima se natáčila až na 74 (!) pokus. Martin Freeman nebyl schopný strávit gesto, které Gervais při dialogu předváděl. (don corleone)
  • Ricky Gervais nechtěl v seriálu žádné vtipy, aby nenarušovaly nesnesitelnou trapnost nebo jakkoli připomínaly sitcomy. (Garch)
  • Při natáčení pilotního dílu se všichni herci až moc snažili, vytvářeli nepřirozenou atmosféru, která se blížila spíše Wall Streetu, než běžné kanceláři. Pochodovali před kamerou s kávou, snaživě kopírovali, okatě telefonovali, zkrátka přehrávali. Nechápali, že se mají vlastně nudit a chovat přirozeně a že u toho budou natáčeni. Když pak viděli první záběry, byli přesvědčeni o tom, že to nikoho nebude bavit sledovat. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama