Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

novoten 

všechny recenze uživatele

Místo, ve kterém se pomalu rozlévá nejlepkavější trapno a kam se rozlije, tam už zůstane. David Brent je přerostlé dítě, trochu šibal, trochu tyran, trochu rasista a velký šovinista. Spoustu těch věcí dělá nezáměrně, ale že by kvůli tomu uškodil méně, to se bohužel říct nedá. Právě v momentech, kdy se snaží někomu zavděčit a kolegové sedící kolem nechápou, co se to proboha děje, jsou kořením, které ze seriálu vytvořilo kult, ale zároveň právě tady se často od obrazovky odvracím, protože takovou porci rozpaků a šílených trapasů zkrátka nedávám. Raději tak mám Tima a Dawn a nenucenou atmosféru jejich upřímného tokání a civilního pomrkávání. A vůbec nejraději mám, když se zvážní. Když mě vývoj událostí zaskočí tak, jako kdyby se něco podobného dělo na mém pracovišti. Všemu hurónskému smíchu a kroucení očima nad existencemi z řad šéfů to dodá na síle a na touze vědět, co bude dál. Vánoční speciál je pak už jen třešnička na dortu, která dokazuje, že Ricky Gervais umí být hrozný dacan, ale stejně tak umí i neuvěřitelně dobře hrát. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý urobil z Rickyho Gervaisa megahviezdu. A celkom oprávnene. Súbor bizarných scénok v jednoduchých kancelárskych kulisách je super satirou, ktorá trefne odhaľuje zákulisie a miestami i absurditu úradníckej práce, kde sa každý tvári ako je zaneprázdnený a vo svojej funkcii dôležitý. Nie je to síce o hláške za hláškou ako napríklad v Dva a pol chlapa, ale spracovaný námet fakt stojí za to. Samozrejmosťou je typický suchý britský humor. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

KDYBY ZDI MOHLY MLUVIT, ŘEKLY BY SI O VYMALOVÁNÍ. Oceňuju snahu o originalitu, ale tam, kde jsou situace absurdní, nejsou vtipné, jen hrůzné, a tam, kde se očekává normální lidská reakce, se lidi chovají nepřirozeně. A teď si k tomu připočtěte to, že jsou skoro všechny postavy nesympatické. 70%, ale s odřenýma ušima. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled neuvěřitelně působivý seriál. Komedie? Jak pro koho! Fakt je, že ačkoliv se nesmějete a příde Vám to trapné na konci každé epizody pochopíte podstatu světa a právě ta Vám vnukne závěrečnou pointu a vlastně důvod toho proč to je takové jaké je. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem ze začátku byl v nerozhodné pozici. Ricky Gervais je výborný herec a zde zahrál šéfa, sviňi, naprosto skvěle. Jediné co mu vytknout, tak asi nevtipné vtipy, které přídou na to, že jsou vtipné. Prostě Vám to ale neuvízne v hlavě jako něco, co sledujete každý den. Kancl není seriál pro každého. Není to seriál u kterého se řechtáte chvíli co chvíli. Není to seriál podobný jakémukoliv jinému seriálu a už vůbec ne takovým jako jsou například Black Books nebo Partička IT. Je to seriál z reality, normálně použitelný materiál k tomu, jaká je atmosféra v jednom podniku a k čemu nakonec spěje. Kancl Vás totiž uhrane, ani nebudete vědět jak, ale dokáže to. Možná ze začátku nebudete souhlasit, ale časem stejně uvidíte. I když je to neuvěřitelně trapný. Možná ale to všecko je jenom obal, který může něco nabídnout, ale ne každému to dokáže sednout. Jako třeba mně. (6/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +humor -nutno říct, že asi pomalé tempo vyprávění/// Když jsem k tomuto seriálu přistupoval, měl jsem za to, že to bude něco jako Ajťáci, tedy sitcom. A ono je to spíše "reality" pohled do kanceláří jedné firmy. S tím související pohled do "zákulisý" této firmy a ještě více pohled na její zaměstnance a dění v pracovní době. U prvních částí mě hodně zarazilo pomalé tempo vyprávění, tiché ozvučení, dokumentární kamera a zvláštní vystupování herců s občasným pohledem do kamer. A díky tomu jsem si nebyl úplně jistej jestli je to "jen" seriál a nebo je to skutečnost. Bylo to prostě natočeno opravdu věrně a vzhledem k tomu, že jsem si o seriálu nic nezjistil, tak jsem byl tímto stylem překvapen. Ovšem postupně jsem si na styl vyprávění zvykl a začal se u seriálu čímdál tím víc bavit. Najednou z toho byly slušné 3* a jí si to celkem uživál. K seriálu si prostě musít najíc směr. Pokud to dokážete, budete se asi neuvěřitelně bavit nad trapnýma a ještě trapnějšíma situace, které byste nikdy nechtěli zažít. Přitom je to tak normální, že určitě nejeden z vás už něco podobného zažil. Nehledě na to, že s některejma postavama se tak trošku ztotožňuji, což možná není věc, kterou by se měl člověk chlubit, ale určitě nejsem sám, kdo to tak cítí. No a samotný závěr v poslední části mě pohádkově dostal do kolen, přidávám 4* a říkám, že tohle se musí vidět znovu, aby člověk pochytil to co mu ušlo při prvním zhlédnutí./// Celkem 70%/// ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • I když to vypadá, že hlavní postavou je Brent, chtěli tvůrci upnout pozornost především na příběh Tima a sekretářky Donny. Ten vyvrcholil ve speciální vánoční dvojepizodě, která následovala po druhé sérii. (don corleone)
  • Ricky Gervais nechtěl v seriálu žádné vtipy, aby nenarušovaly nesnesitelnou trapnost nebo jakkoli připomínaly sitcomy. (Garch)
  • Mezi velké fanoušky seriálu patří například Matthew Perry z Přátel, režisér Richard Curtis nebo Christopher Guest. Všichni se ochotně zúčastnili natáčení filmu o seriálu v roce 2009 pro BBC. (don corleone)

Reklama

Reklama