Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Recenze (952)

KryplXxX 

všechny recenze uživatele

Singer nám vynahradil svou neúčast na třetím pokračování X-men svým Supermanem, který byl takovým krokem vedle, že nechápu, jak mohl jeden a týž režisér natočit první 2 úspěšné díly X-men. Zkrátka si myslím, že třetí díl je hodně povedený, i když jde spíše už jen o akční podívanou naúkor silnému příběhu. Pokud bych měl volit mezi Supermanem a X-Men3, tak vždy budu volit mutanty, protože nový Superman je...však se podívejte a uvidíte. ()

wef 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné triky s neuvěřitelně divným scénářem. Ale to jsem čekal. Vlastně jsem se na to díval z donucení a jsem překvapen. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatné a jako samostatný film to vlastně funguje, ale proč proboha takový odklon od stylu "dvojky" a náhlé brodění se bahnem průměrnosti? ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Určite najlepšia časť trilógie. Parádne zavŕšenie ságy so smutným koncom. Famke Jansen sa pekne rozohnila ako naj- mutant. Chudák profesor, nečakené. No skrátka finálny boj spravený dokonale. Nie je čo vytknúť. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Bretta Ratnera musí producenti milovat, dokáže natočit velkou povrchní podívanou, na kterou půjdou hordy lidí, ale strhnul tím X-Meny do řád těch průměrných komiksáren bez duše. Na akci je vidět hodně peněz (ani nevím jaký byl rozpočet.....), je bombastická ale ne překombinovaná či přestřelená, možná až na "most". A ty scénaristické kličky byly často hodně laciné. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Třetí X-Men už nemá ani zdaleka na druhý díl a bohužel ani na první. To rodinnější pojetí, kdy už se většina scen nebere jako efektivní thriller, ale spíš takový sci-fi dobrodružák asi spostu fanoušků série naštvalo - mě ale například vůbec nevadilo - proč se snažit být za každou cenu stejný, když můžete být jiný a přitom takřka stejně efektivní - jenom trošku jinak. Se Singerem nesrovnávám, ale hodnotím v rámci nenáročné dobrodružné hollywoodské zábavy. A mám jasné 4*. ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

X-mana mám moc ráda a tomuto dílu jsem se (i trochu neúmysleně) vyhýbala. "Konečně" jsem ho viděla v televizi a hodně mě zklamal. Někde ve scénáři (nebo v českém dabingu) byla chyba, což způsobilo, že postavy na obrazovce občas plácaly děsné nesmysly. Navíc mé oblíbené postavy (Scott a Mystique) byly zlikvidovány už na začátku... ()

Kaszos 

všechny recenze uživatele

Možno je tento film slabší ako predchádzajúce 2 diely. Možno je primitívnejší ale nepochybne akčnejší. Mne osobne tu chýbal ešte Nightcrawler z X2 - o ktorom nemám tušenia čo sa s nim stalo. Ale hlavné, že tu je Logan ktorý všetko zachráni! A tak to bolo aj tu. Tiež bol skvelý pohľad na "Beast" v obleku. Zvláštny, komický , dobrý. Ostatné postavy ma vôbec nezaujímajú, nezaujali ma ani v prvých 2 dieloch a aj tu som ich vnímal len vrámci toho aby boli do počtu. Špeciálne efekty boli dobré - súboj Pyro vs. Iceman mohol veľkolepejší lebo už od začiatku to sem smerovalo. Scénka keď Logan zapichne Phoenix bola dostatočne veľkolepá a v rámci možností aj silná. Avšak doteraz som žil v tom, že Xavier zomrel lenže posledná scénka - ktoru som "objavil" len nedávno svedčí o opaku. (95%) ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Už aj tých 100 minút sa mi v niektorých fázach filmu zdalo, že je až príliš. Prvé dve časti série vyčerpali námet a ďalšie časti už jednoducho nedosiahnú kvalít jednotky a dvojky. ()

Tuniak DF 

všechny recenze uživatele

V podstate rovných 100 minút dlhá prehliadka mutantov, akých dokázali tvorcovia ešte vymyslieť. Ono prvé dva filmy tiež neoblubujem, ale tuto už sa úplne vytratila myšlienka (ktorú tak strašne riešili v prvom dieli). A ako som zistil, to ostatné je dosť slabé. Keby aspoň postava flegmatického Wolverina zostala taká aká bola, lenže tuto je z neho už moc typický americký hrdina. UPDATE: Dnes som to kukol druhý krát - keď to mám brať z filozofickej-sociologickej stránky, je tam neuveriteľné množstvo protirečení hlavných postáv, enormne nelogických chovaní - skutočne enormne. 1/10 ()

greymon 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale tento film mě moc neohromil. Není nejhorší, ale podle mého se nemůže rovnat předešlým X-Menům. Na druhou stranu toto je už 3 pokračování a tak je jasné, že to nebude ono. Ale i tak byla pěkná podívaná. Bohužel filmu něco chybělo a pro mě to bylo neúnosné. Velmi jsem se těšil na další pokračování X-Menům, ale bohužel jsem byl zklamaný. Hodnotil bych špatně, kdybych dal filmu odpad. Sice mě něco ohromilo, ale nestačí to na 5 hvězdiček. Dávám 3 hvězdičky za celkový dojem, který za moc nestál. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kašička, už po dnu člověk neví, proč se na to vlastně díval. Celý příběh je poměrně nelogický, chaotický a postavený na obdivu "převelikých" schopností jedné super x-menky. Není o co stát, bohuže :(, je to Bčko... ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé a ani moc zasloužené tři. Asi proto, že mám tento mutantí vesmír rád, tak zde přihmouřím oko. Vlastně obě a ještě si zacpu uši. ()

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama