Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Můžu tomuhle úchylnýmu, trapnýmu a ujetýmu 'gay' seriálu dát plnej počet hvězd? Podle kompjůtru ne. Cože? Říkám- ne! Cože? Říkám- ne! Ještě jednou. Ne! Cože? Říkám- ne! Cože? Ne! Asi něco asijsky. Takže víš určitě, že jenom čtyři? Jo. Ale líbilo se ti to, dost ses u toho zasmál. Jo, já vim. Takže čtyři... Jo! (Kdyby vám tenhle komentář nedával absolutně smysl, tak... se na tuhle ujeťárnu podívejte taky a prozřete... Já chci dát pět! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další geniální záležitost, kterou jsou schopní vymyslet jen v Anglii. Nejlepší je Andy, to je jasné (jo, já vim), ale baví mě taky Vicki Pollard (vlastně ne, vlastně jo, vlastně ne, no, zeptejte se Shauny, ale vůbec jí nevěřte) a Daffyd, jediný homosexuál ve vesnici. Dobrý je taky skotský hoteliér a dietoložka (ví někdo, do jaké skupiny patří prach?). Na první sérii mě vyloženě serou jen dvě věci - kamarád zamilovaný do babičky a teplý tajemník ministra. Jinak to ale funguje, až na zmíněné výjimky to nezachází do trapnosti, a opravdu upřímně se zasmějete. Sice to nesedne každému, ale je to fakt dobrý, skutečně velkolepé dílo satirického anglického humoru. David Walliams a hlavně Matt Lucas jsou prostě mistři a doprovodné komentáře čtvrtého Doktora Toma Bakera jsou skutečným vrcholem seriálu. Za mě 90%. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jistě, lidem se tenhle seriál líbí díky hardcore humoru, který zase jednou pobořil tehdejší tabu a většina fórů je tabu i dneska. Už jen sám fakt, že tolik populární gay scénky jsou defakto meta-humor, musí pro inteligentní lidi pozvednout úroveň pobavení (autoři si skrz ně dělají legraci z klišé, pomluv a předsudků, které o čtyřprocentní menšině většina heterosexuální populace bere jako naprosto vážné informace). V první sérii mi připadala zhruba polovina scének otravná, ale od druhé série vyváženost stoupla. Speciální hvězdičku dávám za výborný český dabing, to je zase jednou nářez. Petr Rychlý je prostě génius. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Musím se opět opakovat, ale Britové a Irové jsou mistři žánru, co se sitcomů týče. I tentokrát Graham Lineham nezklamal a po Big Train a Black Books nastolil další z precizně, jednoduše a efektivně provedených souborů scének, které přesahují až do výšin laciného humoru, jež nenáročné (možná i náročné) diváky nepřestane bavit. Říká se opakovaný vtip není vtipem, ale Little Britain je výjimka, co potvrzuje pravidlo. Já se bavila víc než královsky. Všechno se v podstatě opakuje, každá postava má svojí úlohu, svůj scénář, který neopustí, ale já tu šťávu sosala bez přestání. Za týden jsem měla tři řady za sebou a nepřestávám tleskat. Tohle je rozhodně lepší volba, než spousta amerických sitcomových škvárů, kterým bohužel dnešní publikum holduje zjevně víc. Mě ale mrzí, že nejsou tyto britské humoristické skvosty populárnější. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Dívej se mi do očí, dívej se mi do čí, ne vedle - do očí, už spíš! Tenhle seriál se ti bude líbit, nebude ti vadit že si utahuje z tlouštíků, postižených, seniorů, barevných , homosexuálů a vůbec ze všeho na co si jen vzpomeneš a politická korektnost je tu neznámý pojem. Zkrátka je to hlavně neskutečná prdel, jasný? Probouzíš se, tři dva jedna - teď." "Jo, já vim". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)
  • Režisér pilotního dílu Graham Linehan se v seriálu objeví ve scéně s premiérem jako reportér Whizzer and Chips. (HellFire)

Reklama

Reklama