Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Malá Velká Británie se dvojici Lucas-Walliams rozhodně povedla. Je to zábavné, chvílemi správně drsné, ale občas bohužel i příliš mimo mísu (návrat několika vzpomínek na Scary Movie, které bych raději zapomněl...). Přesto seriál má rozhodně své kouzlo, neuvěřitelnou škálu vtípků, které se občas až nepřiměřeně opakují a ztrácí na smyslu, ale jindy právě naopak ("podle computeru ne":)). Určitě to není humor pro každého a lidé nebudou brečet smíchy nonstop, ale rozhodně to zkuste. Já ovšem raději americký spin-off... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Dívej se mi do očí, dívej se mi do čí, ne vedle - do očí, už spíš! Tenhle seriál se ti bude líbit, nebude ti vadit že si utahuje z tlouštíků, postižených, seniorů, barevných , homosexuálů a vůbec ze všeho na co si jen vzpomeneš a politická korektnost je tu neznámý pojem. Zkrátka je to hlavně neskutečná prdel, jasný? Probouzíš se, tři dva jedna - teď." "Jo, já vim". ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Británie, Británie, Británie, země technických vymožeností. Už déle než 10 let používáme vodovod, podzemní tunel jenž nás spojuje s Peru a vynalezli jsme kočku! Žádný z těchto vynálezů by se však neuskutečnil, nebýt britského lidu ! '' Mám rád britský suchý humor, je dost podobný našemu. Ale tohle podání mi nějak nesedlo. Sem tam se mezi scénkami zaleskne něco výraznějšího, většinou ale vtipnost nedosahuje takové úrovně jakou bych dle zdejšího hodnocení očekával. Ale beru v potaz dvě věci. Nejsem ´Brit a tak lecjakou narážku možná nechápu a jistě své dělá i dabing... (I když u seriálu Haló haló to náš dabing třeba vyzdvihl o level výš:-). Oceňuji i všechny ty neuvěřitelné převleky ústřední dvojice. Jednou za čas vidět díl, nemám problém. Kontinuálně to sledovat by mi asi dělalo problém. Takže průměr. * * * ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Musím se opět opakovat, ale Britové a Irové jsou mistři žánru, co se sitcomů týče. I tentokrát Graham Lineham nezklamal a po Big Train a Black Books nastolil další z precizně, jednoduše a efektivně provedených souborů scének, které přesahují až do výšin laciného humoru, jež nenáročné (možná i náročné) diváky nepřestane bavit. Říká se opakovaný vtip není vtipem, ale Little Britain je výjimka, co potvrzuje pravidlo. Já se bavila víc než královsky. Všechno se v podstatě opakuje, každá postava má svojí úlohu, svůj scénář, který neopustí, ale já tu šťávu sosala bez přestání. Za týden jsem měla tři řady za sebou a nepřestávám tleskat. Tohle je rozhodně lepší volba, než spousta amerických sitcomových škvárů, kterým bohužel dnešní publikum holduje zjevně víc. Mě ale mrzí, že nejsou tyto britské humoristické skvosty populárnější. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Úchylně nevtipná dvouptákárna utahující si z nejrůznějších menšin, zmenšin, tlouštin, gayin atd. atd. Což o to, to by bylo fajn, jen kdyby ti dva puboši byli aspoň trochu vtipní. Za pár legračních scének přiměřeně chutných i nechutných tenhle seriál úplně nezatratím. Ačkoli - hranice dobrého vkusu je tu fakt hraniční................. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy jsou Judy a Magie v Římě, řekne jim hotelový poslíček „buona sera“, v překladu „dobrý večer“. To ale nedává smysl, jelikož je den. Správně byl měl muž říct „buon giorno“ nebo „buon pomeriggio“. (Matej.Mirejo)
  • V anketě pořádané anglickou stanicí Channel4 v roce 2005 o nejlepší komediální skeč všech dob se na první místě umístil právě seriál Malá Velká Británie se skečem „Lou and Andy (Swimming Pool)“. (Vrata88)

Reklama

Reklama