Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Či je dlhá expozícia prostriedkom na stotožnenie sa s postavami, alebo nudná vata, je otázkou vkusu. Občasné nelogické chovanie žien je už ale chybou scenáristu. Môže sa síce odvolať na fakt, že potom by dej nemohol pokračovať daným žánrovým smerom, vyhýbanie sa klišé a inovatívnosť by však mali byť výzvou. Vidiečania sú mešuge, nerozoznajú kengury od ľudí, mestské krysy sú mimo svojho urbánneho umelého prostredia mimo. To všetko už z hororov poznáme. Ide o to, že v noci v telke v správnej nálade Wolf creek nesklame. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Střílí jako Zajcev, s nožem to umí líp než krajan Dundee a je majitelem nakažlivého smíchu vycházejícího zpoza epésních kotlet. Příběh jedné tisíciny těch, co každoročně zmizí u protinožců beze stopy, má být na základě skutečných událostí. Druhá polovina filmu (kdy mladík a svérázný lovec klokanů nemají jedinou společnou scénu) tak může svádět k myšlence, že se všechno vlastně mohlo odehrát docela jinak.. Nemůžu si pomoci, ale těch prvních 45 seznamovacích minut mi přišlo víc napínavějších, než ten nesčetněkrát viděný do ruda zbarvený zbytek. Marně čekám na hixploitation, kdy profesor filosofie z velkoměsta postupně vyvraždí na univerzitní půdě ošklivé klienty domova důchodců na exkurzi.. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"To není nůž, tohle je nůž!" Černočerný odkaz na Krokodýla Dundeeho potěšil, stejně jako osoba  samotného záporáka Micka Taylora.  Takového bodrého hajzlíka, aby pohledal. Pravda, skoro tři čtvrtě filmu se ani nebuduje žádná atmosféra a jde spíš o trochu ploché, ale rozhodně snesitelné, road movie pro tři herce.  Sotva se ale objeví Mick, začíná zábava. Stačí si pak dát šlofíka u jeho táboráku... Co si pamatuju, tak dvojka byla větší "legrace", ale  i když tu dojde ze všech ukrutností de facto "jen" na uříznutí prstů,  minimálně o napětí rozhodně není nouze, dokážete-li tedy překousnout poněkud větší porci hororových klišé. To s nedoražením postřeleného Micka je pak asi ze všech nejhorší, ani puškou po palici nedostal. Na druhou stranu míra zábavnosti dosahuje vysokých hodnot,  těsně  na čtvrtý stupeň. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

McLeanův snímek disponuje působivoou kamerou, neotřelým prostředím a hlavně patřičnou dávkou napětí. Na rozdíl od různých prvoplánově jatečních záležitostí typu Hostelů, Texaských masakrů a spousty jiných, dokáže Wolf Creek navodit mrazivou atmosféru reálného nebezpečí a to že je natočen na základě skutečných událostí mu docela rád věřím. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento film je rozhodne unikát. Nikde inde totiž nezažijete hlúpejšie chovanie sa hlavných postáv. Ešte aj Sharkanado malo väčšiu logiku. Skoro celý film mi nezostalo nič iné, iba nechápavo krútiť hlavou, ako sa kvôli tomu przní inak celkom dobre rozbehnutý príbeh. Napríklad hlavná hrdinka má úchyláka na lopate, leží pred ňou na zemi v bezvedomí a ona sa nezmôže na nič iné, len ho tri krát pohladkať puškou po chrbte. Nie aby mu rozbila lebeňu niečím ťažkým, možností tam bolo dosť. Alebo miesto toho, aby čo najrýchlejšie vypadla, si radšej pozerá fotky a púšťa video. Fakt dôležité veci v takej situácii. Snímok mohol vylepšiť aspoň prípadný masakrík, ale ani ten nestál za veľa. Pár slovami, strata času. 30/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Nápis při vstupu do starého dolu, kam si vrah veze své oběti, je jméno vraha batůžkářů Ivana Milata napsáno pozpátku, tedy Navithalim Mining Co. (BlackJoanna)
  • Revolver, který Lizzie (Cassandra Magrath) objeví a nabije, je Colt Python. (ČSFD)
  • Austrálsky MMA bojovník Mark Hunt sa vo svojej autobiografii vyjadril, že pri pozeraní tohto hororu mu vrah Mick Taylor (John Jarratt) pripomínal jeho otca, ktorý ho v detstve týral. (Marceloo)

Reklama

Reklama