Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejzabavnejsi Star Trek film. Misty uz to brousi do sfery regulerni komedie, ale velmi povedene a zaroven je zde kreativne star trekovsky zobrazeno ekologicke poselstvi pro planetu zemi skrze galaktickou velrybi komunikaci. Spock na reziserske stoliccce tedy tentokrat boduje naplno. 9/10 ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Solidní zápletka, která tentokrát poprvé přesahuje pouhý děj epizody seriálu. Celé už se to ovšem z velké části odehrává mimo loď Enterprise . Vlastně se to skoro celé odehrává ve 20. Století, tudíž to není až takové Sci-Fi jakým by měl Star Trek být, nicméně na druhou stranu tady je mnohem více prostoru ztotožnit se s postavami. Zejména tu pak vyniknou charaktery Kirka a Spocka. Pro mně je to jeden z těch lepších Star Treků. Lehoučký nadprůměr, 3 hvězdy. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná sci fi podle pravidel. 1) Éra Star Treku mě minula. Seriály z 60. a 70. let jsem jako občan socialistického Československa neměl možnost v době vzniku sledovat. Ani 90. léta jsem netrávil u televizních obrazovek, i když tehdy snad už některé filmy a seriály na obrazovky pronikly. A tak se k těmto dnes už historickým archiváliím dostávám až v 21. století. Takový je život. 2) Viděl jsem toho velmi málo. Několik pokračování původního seriálu a několik samostatných filmů. Vše mělo různou úroveň zpracování, jak to tak u projektů podobné šíře nutně dopadá. Ale všechny mnou shlédnuté střípky měly nápady a šťávu. 3) A totéž platí i o Cestě domů. Film má šmrnc. Čtvrstoletí od vzniku se podepsalo na filmových efektech, ale, jak už jsem nejednou psal, triky nejsou důvodem, proč koukám na filmy. Snímek respektuje klasická pravidla sci fi dobrodružství. Rozhodující je příjemný, divácky nenáročný scénář a vše ostatní mu jde na ruku. Film není příliš vtipný, ale trochu je. Film oplývá ve své době možná efektními, dnes jen úsměvnými triky, ale není jim podřízen. Ve filmu jsou i malé honičky, jen tak pro zpestření, víte, ne proto, aby bylo jak zaplácnout dvě hodiny. 4) Byl bych raději, kdyby se tvůrci jasně rozhodli, jestli půjde o komedii nebo o napínavou sci fi. Tato ani ryba ani rak nebyla ani silná komedie, ani silná sci fi. Téma návratu časem do minulosti (resp. současnosti) je téma vděčné a zde je jeho potenciál využit jen částečně. Přesto však jde o příjemný film. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tento a VI. díl mě snad přesvědčily, že se Star Trek dokáže pohodlně obléknout do jakéhokoliv žánru. A opravdu netuším, jak se na tenhle počin musí tvářit trekkies, ale já se opravdu bavil. Zápletka s párkem velryb, které mohou zachránit svět tím, že si promluví s ničivou sondou, byla pitomá až za nejzazší hranici, ale posádka musela mít důvod cestovat do dvacátého století, tak zvládnu i ten pitomý. A že se to odehrává právě ve dvacátém století není žádné překvapení - cestování časem ve filmech je nejčastěji z roku vzniku do minulosti/budoucnosti, nebo odtamtud zase do roku vzniku, málokdy z budoucnosti do minulosti nebo ještě nějak bizarněji a to mě mrzí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice nemám moc rád filmy s cestováním v čase, ale tady to klidně překousnu... kromě typicky startrekovské akce uvidíte větší množství humoru než je obvyklé - právě díky cestování v čase... mimochodem krádež plutonia z letadlové lodi Enterprise v podání velitele Čechova opravdu stojí za to... A protože velryby by se opravdu neměly vybombit (díky, Nelsone), 80%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • V prvním náčrtu scénáře se počítalo s rolí pro herce Eddieho Murphyho, který je velkým fanouškem Star Treku. Důvodem bylo nejen to, že se Murphy, velká filmová hvězda osmdesátých let, netajil přáním zahrát si v některém Star Trek filmu. Murphy byl totiž se společností Paramount smluvně zavázán. Měl zde hrát moderátora rádia, který věří na mimozemšťany a pak pronásleduje posádku Enterprise, aby dokázal jejich existenci. Poté, co si Murphy přečetl scénář, se však rozhodl, že roli nevezme. (WolfR)
  • Námětem filmu bylo oblíbené téma Star Treku, cestování v čase. Dlouho se zvažovalo, jak řádně odůvodnit nutnou cestu do 20. století. S nápadem na zápletku poté přišel samotný Leonard Nimoy. (WolfR)
  • Můstek Saratogy byl vybaven zbylými dekoracemi z můstku Enterprise. (WolfR)

Reklama

Reklama