Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4

(série)
Trailer
Velká Británie, 2017, 5 h 50 min (Minutáž: 41–77 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Scénář:

Charlie Brooker

Hrají:

Rosemarie DeWitt, Owen Teague, Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel, Andrea Riseborough, Andrew Gower, Kiran Sonia Sawar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích o zdivočelé technologii se fantazie vymyká kontrole, vševidoucí zařízení odhalují ponurá tajemství a žena utíká před nelítostným lovcem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (44)

Kaluž

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem si zase vyzobal pár střípků z Černého zrcadla a koukám, že se nic moc nezměnilo. Stále jsou to takoví Bakaláři nového tisíciletí s občasným vykročením do lehkého nadprůměru, ale veskrze nic, s čím bych musel pravidelně trávit čas. Ze čtvrté sezóny jsem okoštoval epizody Arkangel, Crocodile a Hang the DJ, přičemž až poslední jmenovaná mě svým námětem dokázala vytrhnout z letargie a dokonce mi vykouzlila úsměv na rtech. Partnerské vztahy řízené aplikací jsou nápad k nezaplacení! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa môjho vkusu týka, asi kvalitatívne najvyrovnanejšia séria. Chápem, ak je už niekto s relatívne podobných námetov už unavený, ja však ani náhodou a pevne dúfam aj v sériu č.27, napríklad. Osobne by som kľudne privítal aj nejaké tie adaptácie krátkych či dlhších poviedok od Asimova alebo Dicka, aj tak by zrejme nadpolovičná väčšina divákov pôvodné príbehy nepoznala a tí, čo áno, by sa určite takémuto kroku potešili. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série za mnou a nemohu jinak, než si zařadit tento seriál mezi své vůbec nejoblíbenější. Ale k sérii - rozjezd výborný, USS Callister mě jako první epizoda nadchnul a doufal jsem, že mu nezkazí reputaci další díly. Naprosto mě fascinovalo romantický doják Hang the DJ a příjemně překvapilo i vyvrcholení ve formě Black Musea. Naopak jsem necítil nadšení z vyvraždovačky Crocodila a děsivě chabého, monochromatického Metalheada. Ve výsledku byla série ale skvělá. Strašně se mi líbí koncept vyprávět pokaždé jiný příběh, ale přitom naznačovat, že se vše děje v jednom a tom samém světě, jen v jiné době. Budu nadšeně očekávat, s jakými příběhy Charlie Brooker přijde příště! 85% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recyklovanie je užitočné, ak ide o odpad. V iných prípadoch sa pripúšťa, ak sa k nemu pridá niečo, čo to recyklovanie pozitívnym spôsobom vylepší. No žmýkanie rovnakých námetov (1. a 2. epizóda 4. série) ako v predošlých sériách je recyklovanie negatívne a parazitovanie na niekdajšej sláve. Síce poteší aj iný variant použitia námetu, ale už nestačí s dychom s tým pôvodným. A preto zistiť, že v tak originálnom seriáli už v cieľoch tvorcov originalitu nahradil zisk, je zásadná vec. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá řada Black Mirror nabídla i přes pár zakolísání další dávku dobrých až výborných povídek i podnětů k zamyšlení. Jen je otázka, jak dlouho by tato platforma měla ještě pokračovat, vzhledem k tomu že Charlie Brooker evidentně k psaní nechce pouštět moc dalších lidí (od 2. řady jen pár spoluautorů) a seriál se čím dál tím víc vzdaluje od původního konceptu, tedy od reality, kterou bychom mohli při troše nepozornosti s vědeckých objevy za chvíli žít. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (57)

  • Táto epizóda sa odohrávala na Islande. Až do roku 1968 jazdili Islanďania na ľavej strane cesty ako Briti a Íri. (Arsenal83)

Reklama

Reklama