Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tekken je čistokrevný film pro fanoušky videohry. A i u těch je otázka zda film přijmou vřele, a nebo vůbec. Upřímně se mi líbilo ztvárnění herních charakterů. Herci jsou vybraný dobře a za kostýmy taky jedna. Například neskutečně sexy Kelly Overton v roli Christie Monteiro. Ale kámen úrazu je samotný Jin (Jon Foo). Jelikož jeho mladistvý jsem mu zkrátka nesežral. Nemluvně o tom, že pokaždý když mu v souboji (snad v každém) teče do bot, tak se mu zobrazují minulost s matkou a FŮŮŮ už je na nohou a rozdává rány. Každopádně scénář není tak zlý, první půlka je dobrá a za tou polovinou se to začíná bohužel lámat a finále filmu je paskvil. Pěkně vytvořené souboje s velmi věrným podtextem ke hře. To chválím. (67 %) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Padesátikilový asiaamerický pubescent slavně zvítězil v baletním Mortal Kombatu v kategorii do 120 kilogramů, protože jej maminka skvěle naučila padedé. Fúúúú. S grácií Černé labutě si proklestil cestu zástupem dvoumetrových hovad, které by jej za "normálních" okolností rozmázly o zeď, jen kdyby neprozřetelně kýchly a zadýchal se při tom pouze proto, že neustále zatínal do kamery bříško. Jo, a jako bonus rozložil zevnitř autokratickou, bezskrupulózní korporaci terorizující svět. Cítím se teď tak morálně povzbuzen, že si o tom budeme s kámošema na Assbooku povídat snad celou noc a hned ráno si v šatně vyhlídnu nějakého o hlavu menšího, rachitického prvňáka a dám mu strašně na držku, aby holky viděly, že už konečně nemám tak Malého Dvajta.. ()

Reklama

Pepy 

všechny recenze uživatele

Film jsme objevil nedávno a hodnocení bylo velmi nízké, a tak sem se rozhodl na to podívat, už kvůli tomu, že to je ztvárněné díky předloze počítačové hry Tekken. Velmi dobře znám tuto hru, protože sem ji hrál stále u kamarádů a moc mě bavila. Je pravda, že mi tam chybělo více soupeřů, jako třeba King, nebo Marduk či Hworang. Dále, když už bych to točil, bych přidal bojová komba, která se provádějí ve hře, protože když už, tak ať je to úplné. Počítačová hra je populární po celém světě a tohle si nezasloužila! ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hmm tak tohle je hodně špatná verze legendárni video hry. Tekken si zaslouží pořádny rozpočet a hlavně schopné lidi okolo filmu. Na souboje se docela dívat dalo až na trošku zmatený střih. Tekken se boužel zařadí do kategorie direct-to-dvd což je fakt škoda. Trošku jsem nepochopil změněné charaktery postav a proč nebojovali všichni bojovníci. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Ony všechny tyhle bojové filmy jsou prakticky na jedno brdo – děj tu slouží pouze jako základní kostra pojící dohromady jednotlivé atrakce a při psaní dialogů si scénáristé zpravidla musejí dávat pozor, aby napsali tak jednoduché repliky, že by si je zvládla zapamatovat i kdejaká hora masa, která po dobu své dlouhé zápasnické kariéry pravidelně inkasuje těžké rány takříkajíc na budku. To vše se dá však odpustit, pokud jsou ony zmíněné atrakce na vysoké řemeslné a choreografické úrovni. Důkazem budiž pitomoučké filmy s Tonym Jaa, které vás v některých momentech zaručeně zvednou ze židle. Tekken ze základního žánrového vzorce ani v nejmenším nevybočuje, avšak ani v těch veledůležitých bojových sekvencích neexceluje. Je přinejlepším průměrný. Jelikož se jedná o adaptaci videohry, která má mezi hráči dlouhou tradici a disponuje masivní fanouškovskou základnou, tvůrci filmové adaptace se zaměřili především na ně. Při castingu se tedy zaměřili více na podobnost herců s pixelovými předobrazy, případně na jejich bojové schopnosti, nikoliv však na schopnosti herecké, což se na výsledku krutě projevilo. Lidé zodpovědní za ošacení herců se svými výtvory jednoznačně vítězí nad ostatními složkami a nepochybuji, že právě díky nim srdce mnoha fanoušků předlohy zaplesá blahem, neboť filmové postavy se opravdu podobají svým předobrazům. Stačí to ale na dobrý film? Jednoznačně ne. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Ozbrojené složky Tekkenu používají samopaly belgické firmy FN - P90 a F2000. (Wopat)
  • V úvodní sekvenci s mnoha obrazy války a nepokojů lze také vidět postup tří českých policistů za vozidlem Škoda Felicia Městské Policie. (Wopat)
  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama