Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Povstali z popela a dokázali nemožné. Příběh amerického fotbalového týmu Marshallů, jenž dostala na kolena letecká nehoda v roce 1970. I přesto byla touha po znovuvrácení se na trávník natolik veliká, že se našlo několik dobrých duší, aby dokázali obnovit slávu, kterou tým tak rychle ztratil. Sportovní filmy jsou jedinečnou záležitostí, při které divák nemusí tolik přemýšlet, dostává se mu jednoduchého děje. A Návrat na vrchol je natočen velmi dobře, a možná proto utečou dvě hodinky jako voda. Věnováno památce 75 mužů a žen, týmu Marshall, kteří zahynuli při letecké havárii 14. listopadu 1970. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mám tento typ filmů skutečně rád.Mám rád i americký fotbal.Nevadí mi ani,když filmaři občas až příliš často tlačí na pilu s ohledem na to vzbudit co nejslzopůdnější emoce.To ostatně k sportovním filmům i patří.Mám rád filmy,které oslavují hrdiny,lidi,kteří skutečně něco dokázali.Návrat na vrchol toto všechno má.Měl i režiséra,který mě už několikrát přesvědčil,že spád a dynamiku děje má v krvi.A zde nastává problém.McG chtěl zřejmě vytvořit něco jiného než co mu jde nejlíp,a tak spád a dynamiku nechal doma.A tak se z We are Marshall stala dlouhatánsky nudná podívaná.Přestože měl Návrat na vrchol vše,co podobný snímek potřebuje aby bavil,zaujal a především tedy i uspěl,přesto to nedokázal.Snímku totálně chyběl drive.McG sice dokázal dát do filmu mnoho,ale nedokázal tomu dát vůbec šťávu a energii.A tak místo oslavného snímku o zrození týmu vznikla uspávající podívaná stejně jako výraz Mattheew Foxe.Co ovšem nesvědčilo snímku ze všeho nejvíc byl Matthew McConaughey.Nevím,zda-li jeho postava měla být záměrně tak šílená a výkon tohoto jinak dobrého herce tak třeskutý,ale mě zkrátka tato hlavní postava neuvěřitelně celý film štvala.Alespoň tedy že to chvílemi vyrovnávala překrásná sexy Kate Mara.Návrat na vrchol je ale zkrátka slušným sportovním snímkem,který má sice zajímavý děj,plný emocí,slušných dialogů a scén,ale svou utahaností dokáže klidně i uspat.Škoda. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

14.november 1970 - deň, ktorý razom zmenil život v západovirginskom meste Huntington. Pád lietadla so 75 ľuďmi, vrátane takmer kompletného univerzitného futbalového teamu otriasol snáď každým. Americkému futbalu hrozil zánik, až do kým sa teamu neujal tajomný Jack Lengyel a pokúsil sa o zázrak. Poskladal nový team z nádejných hráčov bez väčších skúseností, dokonca lovil aj vo vodách basketbalu, baseballu a futbalu, len aby Huntington neskončil bez ich doterajšej pýchy. Pozoruhodný film podľa skutočnej udalosti, hlavne sa mi páčila tá spolupatričnosť všetkých ľudí nielen v meste, ale aj na iných univerzitách. A zaujímavé bolo sledovať aj ľudí, ktorí v troskách lietadla prišli o svojich najbližších a razom americký futbal nemohli ani len cítiť - pretože spomienky ich vždy zaplavili nanovo. Celkom dobré spracovanie, aj keď miestami trošku prehnané a trochu vzdialené od skutočnosti. Ale čo už by len nespravili pre väčšiu dramatizáciu? Matthew McConaughey ma dosť prekvapil, lebo som si ho v roli futbalového trénera nevedel ani za nič predstaviť, no postavu Jacka Lengyela zvládol skvelo. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Sportovní film podle skutečných událostí? To už je dnes poměrně výzva pro tvůrce, aby jejich film nezapadl do průměrné šedi. A ani Návratu na vrchol se nepovedlo z této šedi vymanit. Máme tu klasicky tým, který to měl opravdu těžké, dokázal se nepřízni osudu postavit a nakonec alespoň částečně uspěl. Tvůrci si přizvali kvalitní herecké obsazení v čele s typicky buranským McConaugheym. Tady nic vytýkat nemůžeme. Bohužel mě ovšem hodně vadilo, jak film útočí na city, a místy to bylo až příliš přes hranu, díky obvyklým klišé, kterých se také nedokázal zbavit. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Největší devízou pro české díváky je tady hlavní sport okolo kterého se to točí a který není v našich krajích tak známý jako fotbal či hokej, přesto vysoce kvalitně natočený film o naději se nevzdávat podle příběhu na základě skutečné události. Oba (McConaughey i Fox) mají mé uznání, stejně jako McG. Rozhodně stojí za shlédnutí! We Are ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama