Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

campix 

všechny recenze uživatele

Sportovní film podle skutečných událostí? To už je dnes poměrně výzva pro tvůrce, aby jejich film nezapadl do průměrné šedi. A ani Návratu na vrchol se nepovedlo z této šedi vymanit. Máme tu klasicky tým, který to měl opravdu těžké, dokázal se nepřízni osudu postavit a nakonec alespoň částečně uspěl. Tvůrci si přizvali kvalitní herecké obsazení v čele s typicky buranským McConaugheym. Tady nic vytýkat nemůžeme. Bohužel mě ovšem hodně vadilo, jak film útočí na city, a místy to bylo až příliš přes hranu, díky obvyklým klišé, kterých se také nedokázal zbavit. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Já už jsem těhle americkejch sportovních dramatickejch příběhů prostě přežranej. Pořád podle stejnýho mustru, nulová inovace. Akorát se vyměněj herci a občas se dosadí místo americkýho fotbalu baseball nebo basketbal. Už mě holt nebaví koukat pořád na to samý v podstatě " v totožném kabátu jen z jiné barvy", proto 2*. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Útok má velký problémy, - A není to tím, že by obrana byla tak úžasná." Sport mám rád a americký fotbal za něj nepovažuju. Navíc se mi zdá, že natočit snímek o družstvu amerického fotbalu, které vyhrálo dva zápasy za sezónu není úplně nejšťastnější nápad. Ještě o něco horší je skutečnost, že sport samotný nedostal příliš mnoho prostoru, neboť vše ostatní z obrazovky nesmlouvavě vytlačil patos podporovaný slzopudnými songy. Alespoň šaškující trenér Lengyel svými poznámkami občas netaktně narušil ten všeobecný smutek, ale to mi ke spokojenosti rozhodně nestačilo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Americká dráma o družstve amerického futbalu na vysokej škole, ktorú postihne veľká tragédia. Príbeh sa odohráva v 70. rokoch, ale takmer nič tomu nenasvedčuje...okrem teda dvoch účesov žien, bokobrád mužov (také sa ale v 70. rokov veru nenosili), a starších áut a rádií. Príbeh nie je ničím výnimočný, a to aj keď je na základe skutočného príbehu. Čo poteší je kamera, filmový filter, akrobatické kúsky hráčov (pardón kaskadérov) a také tie technické záležitosti filmu, ale celkom aj herecké výkony (hlavne Fox). Škoda, že si Robert Patrick nezahral väčšiu rolu, naňho sa dá pozerať. Takisto sa celkom vydarili humorné scény, ktorých ale nie je veľa. Hodnotenie: 65% ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

POZOR - SPOILER: Další sportovní drama s nálepkou "podle skutečné události", která se vám ze všech sil snaží hrát na city. Problém spočívá v tom, že podobných filmů vznikne asi 10 za rok a všechny jsou tak nějak stejné. Všechny postavy mají předem daný charakter a vždy se zachovají tak, jak se to od nich očekává. Tak trochu jako v pohádce. Děj je o sestavení nového fotbalového týmu a je nalinkovaný přesně podle staré známé šablony. Zpočátku se týmu nedaří, prochází krizí, nakonec ale slavnostně zvítězí (přičemž rozhodující bod získá až v poslední vteřině zápasu - dokážete si představit větší klišé???) a vše skončí happy-endem. No a pak zazvoní zvonec a pohádky je konec. Film se sice opírá o skutečnou tragédii, ale aby mě dojal, musel by být natočet působivějším a hlavně neokoukaným způsobem. Že si diváci v Americe na podobných kýčovitých dojácích ujíždí, je stará známá věc. Ale že jim to žereme i my Češi (viz zdejší hodnocení 73%), to mě celkem udivuje.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama