Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Recenze (864)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jedna půlka příběhu, ta, co se odehrává v Kalifornii, je mi daleko příjemnější. Místem to není, je to odzbrojující postavou stařičkého herce a vztahem K. Winslet s ním, jež mě dojímá daleko více než romantické vztahy ostatních. To činí z Prázdnin zcela výjimečný romantický film. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vtipná, příjemná a hvězdně obsazená romantická komedie. Ale tak strašně sentimentální, že jsem měl co dělat, abych ty potoky slizu vydržel. ()

luxuska 

všechny recenze uživatele

krásní herci, vánoční idylka britského venkova, losangeleský luxus, všechno to dobře dopadne a ještě navíc je to vtipné. co víc by si před vánocema člověk mohl přát? ()

elea 

všechny recenze uživatele

Možná film Prázdniny je klasickou romantickou komedií... Možná se někdy trošku podobá Bridget Jones... ale to nezmění nic na tom, že se mi děsně moc líbil. Srovnávat jej s Bridget, která neměla to kouzlo a považuju ji za průměrný film, mě připadá nesmyslné. Prázdniny se skvělou Kate Winslet a Cameron Diaz (i když mi ze začátku příliš nevoněla) byly skvělé. Taktéž Jude Law, Jack Black i Eli Wallach byli k sežrání. Taky mě velice překvapil Hans Zimmer - konečně po dlouhé době pro něj netypická hudba. Takže z těchto pochval je mé hodnocení zcela jasné. :) Po dlouhé době je tady konečně americký film, který dokázal více než příjemně vyplnit volný čas. :-) ()

Marsello 

všechny recenze uživatele

A prečo nie - vymeniť si domy, ba dokonca aj kontinenty. Spoznať nových ľudí, dokonca sa aj zaľúbiť. Príjemná oddychovka. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Film na mňa pôsobil akýmsy strojeným dojmom. Zároveň je už od začiatku značne predvídateľný. K hereckým výkonom by som nemal výhrady až na Cameron Diaz, ktorá sa mi zdala príliš umelá. Na jedno pozretie fajn, ale nič viac. ()

Dement 

všechny recenze uživatele

Klasická, vánoční, romantická limonáda pro dlouhé zimní večery. Určeno spíše pro něžnější část populace. Kvalitní herecké obsazení, leč já se u toho dost nudil a to větší část filmu, hlavně díky více než dvouhodinové stopáži. Upřímně nechápu tak vysoké hodnocení i když vlastně lidi před vánocema bývají dost často na měkko, což respektuju. Přesto dávám 2* ()

spriteboy 

všechny recenze uživatele

I když v PRÁZDNINÁCH hrají hlavní postavy mě sympatičtí herci, tak je pro mě tento snímek průměrným romantickým filmem - takovým poctivým dílkem pro příjemný večer - ale nic víc. Zdá se mi, že s romantickými filmy, kde se různě mísí osudy lidí, se v poslední době roztrhl pytel - za ukázkový film tohoto typu považuji LÁSKU NEBESKOU - která je podle mě geniálně vyprávěná - a tak s ní podobné filmy vždy srovnávám. Zde srovnávání napomáhá i totožná vánoční atmosféra - ve srovnání s LÁSKOU NEBESKOU to ale mají PRÁZDNINY hodně těžké...Filmu dominují klasicky skvělý Jude Law a Cameron Diaz. Kate Winslet hraje příjemnou nešťastně zamilovanou Angličanku. Hvězdné herecké obsazení obazení doplňuje zajímavý Jack Black. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Hezký romantický film, který je ale trochu moc dlouhý a rozhodně bych ho neřadil mezi komedie. S takovým hereckým obsazením však šlo určitě udělat víc. Povedená camea. Někde mezi 3 a 4*. ()

dagmarecka 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč tenhle film ve své top 10 mám, možná kvůli skvělé Kate, fešákovi Judovi, srandistovi Jackovi a blonďaté Cameron...no, ať nežeru, prostě takhle kombinace je úžasná kombinace ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Vtipné to ani moc nebylo, prostě jen dva romantické příběhy o dvou magnetech s různými póly. Tudíž došlo ke spojení a já začal stavět město plné tučňáků. Docela nuda (ten film, ne tučňáci :-)). Osobně sem měl radši část v L.A. ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Něco tomuto filmu fakt chybí - že by uvěřitelnost? Co je na tomhle filmu komediálního fakt nechápu, myslím že jsem se nezasmála ani jednou /a to se mi stává fakt málokdy/. Skvělý výkon Kate Winslet - to je tak všechno, co mě udrželo u tohoto filmu až do konce... ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Milá romance bez větších dějových zvratů a zádrhelů. Nejlepší je Jude Law, Cameron mě trochu zklamala, Black s Winslet víceméně nevyužití. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších romantických komedií, která vzdáleně připomíná Lásku nebeskou. Kate Winslet, Eli Wallach a Jude Law jsou prostě famózní, Cameron Diaz a Jack Black nejsou špatní, ale měla jsem pocit, že hráli druhou ligu. Překvapilo mě, že film trval tak dlouho, ale člověk si to ani neuvědomoval. Tradičně výborná hudba Hanse Zimmera. Určitě se k filmu někdy vrátím... ()

WillyMarks 

všechny recenze uživatele

...což vyvedené Vánoce ne? Na to, jak extra Diaz nemusím jsem jí měl ze všech nejradši. Nepůsobila jako hloupá holčička, ale naopak jako velice milá slečna, která neumí plakat :D Jude Law se opravdu tváří jako fajn chlap a jde mu to vážně dobře. Kate jakožto zdecimovaná holka, která je v koncích taky umí rozveselit..jen jediný Jack, ten mi tam vážně neseděl, nejradši bych místo něho dal někoho jiného..zajímavějšího... ale abych dodal něco k samotnému filmu. Je to velice příjemný, inteligentní a klidný snímek, který by měl nadchnout každého diváka svou jednoduchostí...ano víme jak to dopadne, již v první třetině filmu, ale o to tady přece nejde.... 71% ()

Norus88 

všechny recenze uživatele

Úplne súhlasím s novotenovimi prvými štyrmi riadkami, pretože presne vystihujú aj môj večer v posteli. Zaujímavý námet v ktorom si dve náhodné osoby vymenia domy a nakoniec nájdu svojich životných partnerov my príde strašne romantický, keďže som beznádejný romantik a každý dúfa že sa mu v živote prihodí niečo podobné. Krásne romantické momenty som si s kočkou užil ešte viac ako keby som to pozeral sám, každej romantickej duši odporúčam, skvelý zážitok. ()

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Britskí umelci a Hollywoodsky komedianti v jednom filme? Tak to musím vidieť, povedal som si keď som videl mená Kate Winslet a Juda Lawa figurovať pri Cameron Diaz. A stálo to za to. Trocha dlhá ale aj tak citlivá komédia o láske v rôznych podobách ktorá dokáže rozosmiať i dojať. Cameron ako herečku nevyhľadávam, Jacka Blacka tobôž nie ale ani jeden mi nevedel a pozerať sa na obe zaľúbené dvojice mi bolo sympatické, ikeď najviac som sa stotožnil asi s postavou láskou skúšanej Iris a dúfal som, že si bude môcť Amandin dom nechať (bláhová predstava, nie?) Okrem toho tu je pár vtipných scén ktoré rozhodne stáli za to, napr. Katin telefonát alebo jej pokus o samovraždu. Na celkovom spracovaní ma hlavne fascinovalo, ako každý z hercov dostal možnosť dať do filmu kus svojej obvyklej formy. Prázdniny sa začínajú ako štandartný film Kate Winslet - smutne, romanticky s príhovorom ktorý až mrazí a pokračuje ako typický film Cameron Diaz - krik, plač a hysterické "vtipno"na aké sme v komédiach zvyknutí a je úžasné sledovať ako sa tieto spôsoby rozprávania prelínajú behom celého filmu až do zdareného konca. ()

Reklama

Reklama