Reklama

Reklama

Poslední člověk na Zemi není sám. Will Smith v roli toho, který přežil. Já, legenda – impozantní, akční dobrodružství plné znepokojivých záběrů vylidněného Manhattanu. Vojensky virolog Robert Neville (Smith) je nevysvětlitelným způsobem imunní vůči nezastavitelnému a nevyléčitelnému viru, který postihl obyvatele New Yorku, možná celého světa. Zmutované oběti neznámého moru se plíží ve stínech a sledují každý Nevillův pohyb. Čekají, až udělá osudnou chybu. Nevilla pohání jediný cíl – vyrobit lék z vlastní krve a čas pracuje proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 741)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit a psát komentář na tento snímek. Je to ukázkový příklad marketingu, který ukazuje co má, aby nalákal mnoho diváků na film, který je úplně jiný než se dalo očekávat. Pravděpodobně jde o nejvelkolepější komorní snímek v historii. Příběh muže, který přišel o všechno a jediné co ho pohání dopředu je víra v naději, kterou představuje pro ty ostatní, kteří "žijí" po většinu dne v temných domech a pouze v noci dostávají šanci procházet se po ulicích. Plukovník Robert Nevill nestál o to být legendou, stejně jako hrdinové si neuvědomují, že jejich konání j hrdinských rozměrů. On jen chce zachránit ty zmutované obyvatele New Yorku a celé země, kteří měli tu smůlu a nejsou imunní vůči viru, který měl vymazat rakovinu z listiny nevyléčitelných nemocí. Proč se tedy tento snímek nemůže stát legendou? Nemá na to. Je to pro mě smutné, že to říkám. Francis Lawrence ani Will Smith(který je boží), za to nemohou. Vinu nese páni scénáristé. Akiva Goldsman a všichni jemu podobní, kteří naplnili tento film příliš slabým dějem a zapomněli říct více o celém viru a všem jeho dopadům. Jejich vinou nemá film nijak extrémně silné okamžiky a spoléhá pouze na obličej Willa Smithe a režijní umění Francise Lawrence, který kromě akce, která je trochu zbytečně "šílená" a digitální, neztrácí pevné otěže nad svým filmem. Ani hudební skladatel James Newton Howard neukazuje své kvality, ale vlastně ani nemá kde. Raději bych hudbu Clinta Mansella, např. z traileru na tento film (hudba z Fontány), která nemá chybu. Něco podobného snímku chybí. K závěru se nemám co vyjadřovat. Snímek k němu směřuje a celých závěrečných 15 minut ve jménu Boha, sráží snímek níž než bych si přál. Přesto nedokážu odolat prostředí lidmi neobydleného a poničeného New Yorku, který společně s Planetou Opic a Loganův útěkem je nejdokonalejší vizí světa po lidech. Velký potlesk pro Lawrence a kameramana, kteří drží komorní část silně pohromadě. Stejně jako atmosféra se povedli i lekací scény, kterých je tak akorát a jsou velmi vydařené. V neposlední řadě potěší detaily na každém kroku, které jsou prostoupeny celým snímkem, ať je to plakát Superman versus Batman, DVD Godfellas (Mafiáni) nebo další perličky, rozhodně potěší. Asi nebudu jediný, kdo má pocit, že s trochou méně peněz na digitální "obyvatele" New Yorku mohlo jít o "komorní" záležitost roku. Ještě větší hlavní myšlenku a opravdu bych dával pět hvězdiček. Snad příště... pro Willa Smithe budu mít vždycky otevřené dveře. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Já, Legenda mě jako film nezklamal, ale očekával jsem něco jiného než jsem dostal. Film má obrovský potenciál, který nebyl úplně naplněn. Ano pohledy do opuštěného, zarostlého a zničeného New Yorku jsou skvělé i atmosféra není špatná, ale horší už je to se scénářem. Ten postráda trochu lepší příběh, který je bohužel vykreslen jen do určité míry. Jak jsem napsal hned na zaačátku, film mě nezklamal, ale očekával jsem větší pecku. Na druhou stranu nechápu jak někdo může dát filmu jednu hvězdičku a házet ho do stejného pytle jako teba Kameňák. Co se týče třžeb tak o ty strach nemám, když jsem se dočetl, že za otevírací víkend se utržilo 76 miliónů dolarů....... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zvládnout to od neskutečně atmosférického úvodu k poněkud rozpačitému konci, který mimo jiné tím, že to tak měl pámbu vlastně od začátku vykoumané, nehorázně drze omluví několik scénáristických botiček a berliček, bratru za ani ne hodinu čtyřicet, tomu se říká výkon. Bohužel nijak zvlášť dobrý výkon:P Ten je naopak potřeba ocenit u Willa Smithe, který si to tu dává jako hodně zkušený mazák, a jehož one man show vlastně celý film je. Škoda digitálních příšerek, které ze všeho nejvíc připomínají Hulkovy dětičky, a mají největší podíl na tom, jak film utrpěl po vzhledové i dějové stránce. Je to vážně škoda, protože tady bylo našlápnuto k překonání hodně vysoké laťky, ale tenhle film s tím, jak nevyváženě a nedomyšleně je ve svém celku poskládaný, nikdy nebude legendou. Ode mě 70%, i když to necítím jako úplně férové hodnocení. PS se spoilerem: Alternativní DVD konec (zombáci si jdou pro svoji ženu, a když ji dostanou, odcházejí) mě donutil k smíchu, protože sice vyhodil boha ze stroje, ale zase přetočil všechno až do té doby logické a realistické naruby tak, že se to nedá přijmout jinak než jako násilné otevírání dveří k sequelu se Smithem - a takhle teda už opravdu ne, přimlouvám se, aby producenty navštívila hromada reducentů:P ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Teda, tolik sympaťáků v jednom filmu aby člověk pohledal. Nejvíce se mi líbili zmutovaní hafani, pak mutant, co běžel po molu čtvrtý zleva asi na 16. místě a pak ten mutant šplhající po zdi sedmnáctý zprava. Jo, a málem bych zapomněl na tu chic modelku v půjčovně! Každopádně tomu nechybělo napětí, k vidění byla i řada solidních sportovních výkonů, jako sprint na 368 metrů, šplh po zdi s přískokem nebo let plavmo směrem vzhůru pod úhlem 72 stupňů. A koukám, že Fresh Prince vede své dětičky taky po hollywoodské cestičce, vystlané červeným kobercem. No, ještě by jim mohl propůjčit špetičku svého charisma. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Will Smith a jeho ťažký život ktorý ho zastihol kvôli nebezpečnému úniku plynu, ktorý vyhubil takmer celé ľudstvo. túto tématiku som už pár krát počul a aj videl, ale Im Legend ma tak nadchol svojou dramatickosťou že som mu musel dať 5*......................... Soundtrack James Newton Howard: 1. My Name Is Robert Neville ,2. Deer Hunting ,3. Evacuation ,4. Scan Her Again ,5. Darkseeker Dogs ,6. Sam's Gone ,7. Talk To Me ,8. The Pier ,9. Can They Do That? ,10. I'm Listening ,11. The Jagged Edge ,12. Reunited ,13. I'm Sorry ,14. Epilogue., ()

Galerie (62)

Zajímavosti (68)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. prosince 2007 v Tokiu. (Varan)
  • Plevel na domech vypadá věrohodně, protože šlo o živé květiny, které byly na místo natáčení dovezeny z Floridy. (don corleone)
  • Ve filmu se objevují tři různí psi - Abbey, Conan a Sammy. Nejvíce byla využíváná Abbey. (Witta)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Já, legenda dostane pokračování

Já, legenda dostane pokračování

05.03.2022

Postapokalyptický akční snímek Já, legenda, v němž si v roce 2007 zahrál hlavní roli Will Smith (Mizerové), se oficiálně dočká dvojky. Scénář opět napíše Akiva Goldsman (Šifra mistra Leonarda, Čistá… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama